Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

”De fiecare data cand apuc, imi fac drum inspre Braila, locul unde m-am nascut si de care ma leaga atatea amintiri frumoase. La invitatia Asociatiei BookLand, care tocmai finalizase de renovat 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐮 (jud. Braila), am acceptat cu drag sa o vizitez si sa-mi spun parerea. Sustin educatia si cred ca este singura care ne poate da avant in viata. Pentru mine inotul a fost sansa vietii mele si imi doresc ca si acesti copii sa aiba curajul de a-si urma visele oricat de indraznete ar fi! Mi-am facut putin temele din punct de vedere istoric si am aflat ca localitatea Romanu a aparut in anul 1882 prin improprietarirea locuitorilor, pe tarlaua «Platica», in apropierea unei vai care adeseori se umplea cu apa din revarsarile raului Buzau. Eu de Romanu auzisem datorita renumitului ansamblu folcloric ROMANITA. M-am bucurat sa aflu ca invatamantul din aceasta comuna dateaza din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, scoala functionand intr-o cladire care a fost ulterior demolata, in 1965 construindu-se una noua. Normal ca i-a prins bine renovarea facuta de BookLand! Nu mica mi-a fost surpriza sa ma intalnesc aici cu o fosta colega de clasa! Doar nu degeaba se zice: «Ce mica-i lumea!», nu-i asa?”

Camelia Potec – 𝐏𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐚 𝐅𝐞𝐝𝐞𝐫𝐚𝐭𝐢𝐞𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐍𝐚𝐭𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐬𝐢 𝐏𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭𝐥𝐨𝐧 𝐌𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧 & 𝐅𝐨𝐬𝐭𝐚 𝐜𝐚𝐦𝐩𝐢𝐨𝐚𝐧𝐚 𝐨𝐥𝐢𝐦𝐩𝐢𝐜𝐚 𝐥𝐚 𝐧𝐚𝐭𝐚𝐭𝐢𝐞

In Nov’22, cand ne-am apucat de renovat, era cald afara, asa ca am profitat si am inceput sa montam pavelele si bordurile. Apoi am trecut la interior, am scos afara parchetul vechi de 60 ani si am turnat sape de beton. Apoi am inceput sa reparam peretii fisurati din plin, “ridati” de-a lungul anilor. La exterior am termoizolat un perete, l-am tencuit, am reparat nitel acoperisul si apoi am trecut la zugravit: atat la interior, cat si la exterior. Dar nu inainte sa fixam noul parchet. Montajul noii gresii si al tavanului casetat au dat o ultima nota de eleganta scolii. Asa ca tot ce-a mai ramas de facut – iar aici ne-am bazat pe vrednicii elevi si parinti – a fost sa punem articolele de mobilier pe pozitie si sa plantam bradutii in curtea scolii.

Asociatia BookLand, partenerii sai dar si autoritatile locale au schimbat in bine fata scolii si odata cu ea destinele a mii de copii care-i vor trece pragul de acum incolo.

Multumim PRIMARIEI Romanu pentru achitarea integrala a costului de manopera! Precum si companiilor care s-au implicat cu drag in renovarea uneia dintre cele mai frumoase scoli din tara:

* Parchet Parchet Shop

* Mobilier MaxBet Romania & Ariston

* Pavele & borduri Elis Pavaje

* Articole sportive Decathlon România

* Folie protectie parchet Masterplast Romania

* Plasa fibra sticla Terra Impex  

* Braduti Pepiniera „Grădina Verde”

* Transport materiale constructii Marvicon

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

70000
Valoare totală investiţii
”In noiembrie 2021 am aflat, prin intermediul paginii de Facebook a Asociatiei BookLand, de programul «Impreuna CONSTRUIM oameni» si m-am gandit sa aplicam si noi. Parchetul pe care-l aveam in salile de clasa era vechi, in una din clase flamba; timpul trecut peste el si-a spus cuvantul, indiferent de eforturile noastre. Dupa doar o luna de la completarea aplicatiei am aflat vestea buna: scoala noastra a fost calificata iar copiilor nostri li s-a dat sansa de a putea fi creat pentru ei un mediu armonios. Scoala avea anumite minusuri, asa cum orice scoala care nu a mai fost renovata timp indelungat are. Am solicitat doar schimbarea parchetului, dar la final de decembrie 2022, dupa mai putin de doua luni de la inceperea lucrarilor, am pasit intr-o scoala vesela complet schimbata. Initial, exteriorul era de un gri bacovian, acum este vesel. In interior holul avea o gresie maro care incepuse sa se umfle, iar peretii salilor de clase erau crapati si albi, nu mai spun de acel lambriu comunist... Desi reticenta la inceput in a accepta colorarea peretilor, acum culoarea blanda a luminii si intelepciunii, culoarea entuziasmului si emotiei, culoarea reinnoirii si revitalizarii, sunt culorile care ii vor mangaia pe elevii nostri si care le vor sustine dezvoltarea inteligentei emotionale si cognitive. Daca astazi avem o scoala frumoasa, moderna si vesel colorata, o datoram implicarii active a Asociatiei BookLand si sponsorilor cu inima mare care au dorit sa ajute la promovarea educatiei de calitate!”
GIORGIANA IOAN
Director Scoala Gimnaziala Romanu, jud Braila
”Putem spune nu doar «Impreuna CONSTRUIM oameni », ci si «Impreuna construim viitorul». Investind in educatie, investim in viitorul tarii! Multumim BookLand!”
STELUTA IONITA
Primarul comunei Romanu, jud Braila

Sponsorii loiali au acoperit costurile pentru toate celelalte materiale de constructii & transportul acestora la scoala: Leroy Merlin Romania, 𝐔𝐧𝐢𝐜𝐫𝐞𝐝𝐢𝐭 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐞𝐫 𝐅𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐧𝐠, Turbomecanica SA, Arkema, Titan Machinery România, Arco Media si Profi.

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii