Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Amplasata in campia Buzau-Calmatui, comuna Costesti se afla la 10 km de orasul Buzau, pe un drum numit odinioara „drumul Bogdanului”. La sfarsitul secolului al XIX-lea, comuna era inclusa in plasa Campul din judetul Buzau. In 1950, comuna a fost arondata raionului Buzau din regiunea Buzau si apoi (dupa 1952) regiunii Ploiesti. In 1968, a revenit la judetul Buzau. In spatele morii de la extremitatea estica a satului se afla un sit, cuprinzand o necropola din perioada Halstatt si o asezare medievala din secolele al XVI-lea–al XVIII-lea.  Azi peste 4,000 oameni locuiesc in comuna formata din satele Budisteni, Costesti, Gomoesti, Grosani, Pietrosu si Spataru.

Scoala Gimnaziala Costesti, din judetul Buzau, este singura unitate scolara cu personalitate juridica de pe raza comunei, avand in subordine atat Gradinita cu Program Normal Pietrosu, cat si Scoala Gimnaziala Spataru.

Cadrele didactice sunt titulare – majoritatea −, tinere, dornice sa ofere perspective utile pentru viitor copiilor si au experienta lucrului la clasa cu elevii din grupuri vulnerabile. Desi provocarile tin de mediile sociale diverse din care provin elevii, oferta educationala a scolii confera cadrul natural propice desfasurarii unui invatamant modern, capabil de performante specifice nivelului de varsta, abilitatilor, competentelor si intereselor de formare ale fiecaruia.

Companiilor care au investit in Scoala Costesti le multumim din suflet!

  • Somaco Grup Prefabricate, 𝑃𝑎𝑟𝑡𝑒𝑛𝑒𝑟𝑢𝑙 𝑝𝑟𝑖𝑛𝑐𝑖𝑝𝑎𝑙 𝑖𝑛 𝑟𝑒𝑛𝑜𝑣𝑎𝑟𝑒!
  • Vopsea lavabila interior SavanaCuloare
  • Parchet, plinta, accesorii RAVELI
  • Vase WC, lavoare, baterii, oglinzi Sanotechnik Romania
  • Plasa fibra interior Terra Impex
  • Mobilier scolar Expleo Group
  • Calorifere Purmo Romania
  • Jaluzele verticale LAREX-IR DECOR
  • Corpuri iluminat Luxten Lighting Company
  • Pigment, amorsa Sipex Company

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

„Gradinitele, respectiv scolile sunt spatiile in care copiii isi petrec cea mai mare parte a zilei. De aceea, un mediu confortabil si sanatos este absolut necesar pentru starea lor de bine si pentru cresterea performantelor. Cu ajutorul Asociatiei BookLand, al partenerilor sai si al primariei, aceste spatii si-au schimbat aspectul in bine! Recunostinta, respect si multa putere pe acest nobil drum ales!”
MIHAIELA SAVA
Director Scoala Gimnaziala Costesti (jud Buzau)

Ii multumim PRIMARIEI COSTESTI pentru contributia la manopera si suportul logistic!

Întreaga noastră recunoștință PARTENERULUI extraordinar SOMACO GRUP PREFABRICATE care a susținut achiziția a 50% dintre materialele de construcții!

UNICREDIT, DECATHLON, SIT (dispare metersit), ELIS PAVAJE, LEROY MERLIN, BILKA, VIVA CREDIT, TITAN MACHINERY, TURBOMECANICA, ARKEMA, PROFI

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii