Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Rezultatele scolare ale elevilor sunt o reflectare a muncii sustinute de cadrele didactice, care sunt in proportie de 100% calificate si peste 95% titulare in invatamant.

Astfel, a fost diminuat procesul de abandon scolar astfel incat in ultimii 2 ani scolari am avut procent 0% de elevi care au abandonat scoala. Procentul de promovabilitate a fost in permanenta ameliorat, la sfarsitul anului scolar trecut depasind 99,5%.

La examenul de Evaluare Nationala de la clasa a VIII-a, elevii Scolii Tibucani au obtinut rezultate situate la nivelul si peste media nationala, in ceea ce priveste procentajele generale si pe fiecare disciplina.

De asemenea, gradul de inscriere a absolventilor clasei a VIII-a in invatamantul liceal si profesional a fost de 100%, toti absolventii alegand o forma de invatamant superioara.

Elevii cu rezultate deosebite participa in fiecare an la Olimpiadele organizate pe discipline, obtinand calificari si mentiuni la fazele judetene, pe disciplinele: Limba si literatura romana, Matematica, Geografie, Istorie.

Jumatate dintre cele 6,000 scoli din mediul rural inca au toaleta in curte. Iar guvernantii vorbesc de scoala online… Asociatia #BookLand​ sustine egalitatea in drepturi pentru copii asumandu-si renovarea a cat mai multor scoli din mediul rural. Astfel ca demersul nostru aduce elevilor de la sat bucuria de a invata intr-un mediu prietenos, dotarile moderne motivandu-i sa fie ambitiosi si sa isi construiasca un viitor stabil.

Suntem incantati de transformarile aduse Scolii Gimnaziale “Dimitrie Brandza” din 𝘤𝘰𝘮𝘶𝘯𝘢 𝘝𝘪𝘪𝘴𝘰𝘢𝘳𝘢, 𝘑𝘶𝘥𝘦𝘵𝘶𝘭 𝘉𝘰𝘵𝘰𝘴𝘢𝘯𝘪, pe care am renovat-o/dotat-o cu:

  • 257 kg vopsea 𝗞𝗢𝗕𝗘𝗥
  • 15 banci scolare duble 𝗛𝗔𝗜𝗧𝗔 𝗟𝗔𝗡𝗗 𝗥𝗘𝗡𝗧𝗜𝗡𝗚
  • 11 corpuri iluminat 𝗚𝗥𝗢𝗨𝗣 𝗢𝗥𝗜𝗭𝗢𝗡𝗧
  • transport materiale asigurat de 𝗠𝗔𝗥𝗩𝗜𝗖𝗢𝗡
  • set produse de curatenie 𝗕𝗘𝗦𝗧 𝗗𝗜𝗦𝗧𝗥𝗜𝗕𝗨𝗧𝗜𝗢𝗡

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

“Colaborarea cu Asociatia BookLand a inceput in luna martie 2020 si a reprezentat pentru Scoala Gimnaziala ‘Dimitrie Brandza’ din comuna Viisoara o adevarata parghie catre modernizare. Aceasta colaborare s-a materializat prin sprijinirea unitatii noastre cu peste 200 kg de vopsea lavabila pentru interior, materiale si produse de curatenie, corpuri de iluminat si mobilier scolar. Cu vopseaua lavabila si materialele de curatenie s-a realizat igienizarea salilor de clasa. Corpurile de iluminat pentru holul scolii si mobilierul scolar (30 scaune + 15 banci duble) vor crea un confort deosebit copiilor din clasele primare. Spiritul civic si implicarea Asociatiei BookLand au adus o raza de speranta comunitatii din comuna Viisoara.”
Anca Mihaela Bejinariu
Prof. Director

Fara ajutorul partenerilor care ne-au sustinut nu am fi putut indeplini visul copiilor de la scoala din 𝘝𝘪𝘪𝘴𝘰𝘢𝘳𝘢, 𝘑𝘶𝘥𝘦𝘵𝘶𝘭 𝘉𝘰𝘵𝘰𝘴𝘢𝘯𝘪! Le multumim din suflet partenerilor care ne sustin: Wipro Romania – Digital Operations and Platforms Careers, NEPI Rockcastle, Trutzi, Rogelya, Dinamic 92 Distribution, Rikora, NIGICOCO, MIDARCHIM VOPSELE, AMBIENTAL IDEAL CONSTRUCT, Onvira Prest, GIROM IMPEX, Marvicon si Asevi Romania.

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii