Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Situata in partea de NE a judetului Olt, comuna Fagetelu apare in Hrisovul domnesc din anul 1475. De notat ca pe aceste meleaguri s-a nascut si a trait 97 ani creatorul popular Nicolae Nica, supranumit si „Sfinxul de la Chilia”, care a sculptat in lemn si os sute de piese si a infiintat un Muzeu Satesc in anul 1979. Nica s-a preocupat de infiintarea unei biblioteci scolare si de organizarea unor cursuri de arte si meserii (sculptura in lemn, tesut-cusut) pentru tineri. Apropo, tot din aceasta zona se trage si faimosul Pacala, personaj literar care se pare ca a trait in satul Plapcea, apartinand comunei Fagetelu.

Inceputul povestii 𝐒𝐜𝐨𝐥𝐢𝐢 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐅𝐚𝐠𝐞𝐭𝐞𝐥𝐮 s-a scris, insa, abia in anul 1973. Desi, pare de necrezut, imbunatatiri ale spatiilor scolare, transformari exterioare sau dotari din punct de vedere instructiv-educativ, nu s-au facut aproape deloc. Cu ajutorul Asociatiei BookLand si al partenerilor sai, in intervalul aprilie – septembrie 2022, scoala si-a schimbat in sfarsit infatisarea: a beneficiat de o renovare completa. Atat la interior, cat si la exterior, peretii au fost reparati (intariti cu plasa, tencuiti, gletuiti, finisati si zugraviti), pardoselile turnate din nou si imbracate cu gresie, parchet si covor PVC, iar pe exterior eficientizati termic prin anvelopare. Si curtea a fost pusa in valoare cu pavele si borduri trainice.

Fara ajutorul Primariei Fagetelu (care a sustinut integral costurile de manopera, precum si achizitia a 40% dintre materialele de constructii) dar si a Partenerilor nostri de nadejde, n-am fi reusit, asadar le multumim din suflet:

 • Plasa fibra sticla Masterplast Romania
 • Pavaj & Borduri Elis Pavaje
 • Gresie Terra Gres
 • Vopsea lavabila, tencuiala, amorsa, pigmenti Sipex Company
 • Materiale constructii diverse Carpați Alex Profesional
 • Parchet & accesorii RAVELI
 • Jaluzele Larex-IR Decor
 • Obiecte sanitare (vas WC, lavoar, baterie, oglinda) Sanotechnik Romania
 • Renovare sala sport & Articole sportive Decathlon România
 • Mobilier daruit de stryker
 • Placute gravate usi ATIP Design

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

120000
Valoare totală investiţii
”De cum am pasit in acesta scoala, mi-am pus amprenta sufleteasca peste niste spatii lipsite de viata, iar de 5 ani, de cand sunt directorul acestei scoli, am reusit sa facem adevarate progrese. Un inger bun, mi-a adus pe aripi de iubire, Asociatia BookLand si asa am reusit sa continui povestea transformarilor uriase, care au facut din omida noastra, cel mai frumos fluture. Zborul nostru va fi mai usor de acum inainte si pentru asta, multumim cu recunostinta, tuturor celor care au scris, cu noi, povestea scolii noastre.”
LUSIANA DRAGUSIN
𝐃𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐚 Fagetelu (jud Olt)

Intreaga noastra recunostinta PARTENERILOR extraordinari care au sustinut achizitia a 60% dintre materialele de constructii: Unicredit Consumer Financing, Leroy Merlin Romania, Titan Machinery România, Turbomecanica SA, Arkema, Profi, Viva Credit, Synevo, Amazon.com, Asevi Romania, Trutzi, REHAU Romania, GLS Romania

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii