Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Cele mai semnificative urme preistorice ale asezarii Homorod s-au inregistrat in epoca bronzului. Statueta cunoscuta drept „Venus din Homorod” (expusa la muzeul Brukenthal din Sibiu) face parte din lotul descoperirilor intamplatoare, dar insemnate. Satul Homorod s-a numit Petersdorf (satul lui Petru), dupa biserica evanghelica dedicata Sfantului Petru, ridicata in a doua jumatate a secolului al XIII lea.

Incepand cu sec al XVIII lea are loc dezvoltarea urbanistica, initial locuitorii asezandu-se separat, in functie de etnie: sasi, maghiari, romani. In 1784 aici a fost infiintat unul dintre cele mai importante grajduri ale armatei, ”depozitul de armasari”, transformand Homorodul intr-un un punct de referinta, cunoscut in Europa. Cetatea Jimbor construita de sasi mai rezista si azi dupa sute de ani, pe cand apele minerale de la Băile Homorod utilizate in scopuri terapeutice la inceputul secolului al XX-lea, necesita investitii majore.

Nu departe, aproape de satul Mercheasa, se afla Batranul Carpatilor, un gorun de aproximativ 900 de ani și unul dintre cei mai mari din sud-estul Europei, fiind declarat castigator al concursului „Cel mai batran arbore din Romania”.

Multumim din suflet sponsorilor care au facut posibila renovarea scolii din Homorod:

* Materiale constructii Isomat Romania

* Vopsea lavabila, lemn si metal Policolor Romania

* Gresie Terra Gres

* Mobilier daruit de Wipro Romania – Digital Operations and Platforms Careers (20 roll box, 20 scaune ajustabile, 2 birouri L, 1 masa conferinta, 2 cabinete/dulapuri cu 2 usi, 5 scaune bucatarie, 1 masa mare bucatarie, 1 masa mica bucatarie)

* Parchet Holver Romania

* Gazon teren sport & articole sportive Decathlon România

* Montaj teren sport SolExpert Group

* Imprejmuire & Iluminare teren sport + suport logistic renovare Primaria Homorod

* Sistem pluvial Novatik Romania

* Articole sanitare Ceramica Bianca S.R.L

* Faianta Lotus Ceramicas S.R.L

* Usa antifoc RG Design

* Usa Porta Doors România

* Produse curatenie Misavan

* Carti & CD-uri daruite de 𝐏𝐫𝐨𝐦𝐢𝐬 𝐀𝐝𝐯𝐞𝐫𝐭𝐢𝐬𝐢𝐧𝐠

* Transport materiale constructii Marvicon

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

„Cladirea care strajuie de mai bine de 100 de ani in centrul comunei Homorod, din inima Transilvaniei, o istorie a comunitatii sasesti, azi a prins viata datorita Asociatiei BookLand. Proiectul bine gandit, precum si colaborarea dintre asociatie, scoala si primarie, au reusit sa creeze pentru elevii scolii noastre un mediu favorabil pentru o educatie de calitate. Clasele, holurile si fatada maretei cladiri, acum isi asteapta elevii intr-o haina noua plina de culoare. Multumim pentru dedicarea si implicarea in comunitatea noastra Asociatiei BookLand!”
Testimonial ANA HRISTEA
Director Scoala Gimnaziala Homorod, judetul Brasov

Onorati sa ii avem constant alaturi de noi, le suntem recunoscatori:

SIT, MeteRSit, UniCredit Consumer Financing, Turbomecanica SA, Titan Machinery România, Profi, Asevi Romania nu am fi reusit!

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii