Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Comuna Boita (in traducere “Satul Boilor”) este situata in judetul Sibiu, la granita dintre Marginimea Sibiului si Tara Oltului, fiind formata din satele Boita, Lazaret, Lotrioara si Paltin. A luat nastere in 2004, printr-un referendum in care satenii isi exprimau dorinta de a se separa de orasul Talmaciu, de care apartineau. La 500 m de vatra satului Boita se afla castrul roman Caput Stenarum (Castrul de la Capatul Stramtorilor).

Prima atestare documentara a Boitei dateaza din 1453. In comuna se afla cladiri istorice precum Castelul Turnu Rosu, Turnul Spart, Biserica Ortodoxa Boita (1814-1822) si 3 monumente memoriale in cinstea eroilor din cele 2 razboaie mondiale situate in cimitirul Boita. In Boita s-a nascut Viorel Branea, actor, regizor, membru al Uniunii Cineastilor din Romania, din 1977, al Uniunii Teatrale din Romania (ATM), din 1973, al Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania, din 1994. In 2009 a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler pentru intreaga activitate. Satul Boita ne va oferi in continuare valori umane… daca nu refuzam progresul copiilor. Cea mai buna investitie pe termen mediu si mare este scoala. Noi am facut primul pas, acela de a renova 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐚 ”𝐈𝐨𝐧 𝐀𝐥𝐛𝐞𝐬𝐜𝐮” (an constructie 1869).

Apoi, am venit in comunitatea lor sa discutam si sa aflam parerile lor: localnici, elevi, profesori. Ei sunt incantati pentru ca multe generatii vor invata intr-un mediu curat si civilizat pentru care le multumim din inima sponsorilor:

* Wipro Romania – Digital Operations and Platforms Careers (mobilier)

* Holver Romania (parchet & accesorii)

* Elis Pavaje (pavele curte)

* Policolor Romania (vopsea lavabila)

* Decathlon România (pardoseala PVC & articole sportive)

* Marvicon (transport materiale)

* Asevi Romania (produse curatenie)

 

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

„Comuna Boita, situata in S-E judetului Sibiu, la intrarea in defileul Oltului, la confluenta a doua zone etno folclorice bine-cunoscute, Tara Oltului si Marginimea Sibiului, isi trage numele de la comertul, de granita, cu vite mari. Crescatori de animale vestiti, boicenii au inteles foarte repede ca stiinta de carte, scoala in genere, e singura in stare sa aduca prosperitate si sa consolideze identitatea nationala, greu incercata. Ridicat la 1869, pricipalul corp al scolii de azi avea nevoie de o ,,schimbare la fata”, ca sa zic asa, de o aducere la standardele de azi ale salilor de clasa si ale spatiilor de invatamant. In cautarea de solutii am descoperit Asociatia BookLand, o asociatie non-profit, care isi merita cu prisosinta numele. O mana de oameni inimosi si dedicati, care au inteles ca ,,ASA CUM ARATA SCOALA AZI VA ARATA SOCIETATEA MAINE”. Actionand ca o adevarata interfata intre sponsori, firme de constructii si scolile aflate in suferinta, acesti adevarati magicieni de la Asociatia BookLand au pus tot acest angrenaj in miscare facand ca lucrurile sa se intample. Cu ajutorul lor am refacut pardoseala si am montat parchet in doua sali de clasa, gresie in cancelaria profesorilor, iar in sala de sport, pardoseala PVC. In toate aceste spatii am zugravit si au fost dotate cu mobilier scolar si material sportiv. In plus, am creat si un laborator IT. In curte am pus pavele de cea mai buna calitate. Pentru toate acestea si pentru multe altele: Multumim ca existati! Multumim ca ajutati! Din partea noastra UN SINCER BRAVO MARE CAT INIMA VOASTRA!”
𝐃𝐨𝐫𝐮 𝐏𝐨𝐩𝐞𝐬𝐜𝐮
Director 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐈. 𝐀𝐥𝐛𝐞𝐬𝐜𝐮 𝐁𝐨𝐢𝐭𝐚, 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐒𝐢𝐛𝐢𝐮

Multumim Primariei Boita pentru contributie!

Insa, fara ajutorul partenerilor de cursa lunga care ne-au acordat incredere nu am fi putut indeplini visul copiilor din Boita! Asadar, le suntem recunoscatori: SIT & METERSIT, Unicredit Consumer Financing, Profi Romania, Synevo, Linde Gaz România, DPD Romania, Loteria Romana, Arco Media, Austrotherm Romania, Fuchs, Rossmann România – Romcarton & Ambro, Terra Gres, GLS Romania.

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii