Impreuna construim Oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Miercuri, 7 Nov 2018, în comuna Brebu (jud Prahova), la Şcoala Gimnazială ”Matei Basarab” a fost lansată campania CSR care şi-a propus să contribuie la asigurarea unor condiţii decente de dezvoltare prin educaţie, sprijinind instituţii de învăţământ în zonele defavorizate. Iniţiatorul este RoStar, însă şi alte companii au început să i se alăture în acest demers umanitar. 

Aşa cum declară şi surse din învăţământ, în România numărul elevilor a scăzut cu peste 30% de la Revoluţie încoace, 19% (adică 50,000 copii anual) renunţând la studii şi mai puţin de 50% absolvind examenul de bacalaureat. Oficial, astăzi 42% dintre elevi sunt analfabeţi funcţional şi social. Potrivit testării PISA, realizată de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), rezultatele elevilor noştri sunt în scădere la toate cele 3 discipline (matematică, ştiinţă şi citire), clasându-ne astfel la coada Europei. Iar una dintre principalele cauze este chiar situaţia în care se află sistemul de învăţământ, care nu le facilitează condiţiile necesare pentru a face performanţă.

Conştientă de faptul că educaţia reprezintă unul dintre cei mai importanţi piloni în dezvoltarea societăţii, RoStar a iniţiat o campanie umanitară în care a invitat şi alte companii să contribuie. În doar câteva zile au şi răspuns afirmativ Bilka, Lotus Ceramicas, Policolor şi Velux (iar lista va fi completată şi cu alte nume). Scopul practic al acestui demers este să sprijine în următorii ani cât mai multe instituţii de învăţământ din întreagă ţară, fiecare companie Partener contribuind cu produse şi servicii proprii.

Deoarece şcolile din micile localităţi nu beneficiază de aproape niciun suport material, RoStar & Partenerii se vor concentra pe aceste zone defavorizate. În luna Octombrie au fost contactate peste 20 instituţii de învăţământ din judeţul Prahova, în final fiind aleasă Şcoala Gimnazială ”Matei Basarab” din comuna Brebu, unde RoStar a dotat pe 7 Nov 2018 Laboratorul de Informatică cu 10 desktop-uri licenţiate şi scaune. Plini de recunoştinţă, reprezentanţii şcolii au organizat o scurtă ceremonie la care au participat membri ai Consiliului de Administraţie şi elevii care i-au întâmpinat pe invitaţii RoStar şi reprezentanţii presei locale cu o serbare şcolară, recitând poezii şi cântând, în semn de mulţumire.

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

„Suntem onoraţi că şcoala noastră a fost aleasă să inaugureze acest proiect şi că, în sfârşit, putem să punem la dispoziţia elevilor noştri un laborator complet utilat, care le va servi în procesul de învăţare. Şcolii noastre şi nu numai, din păcate, îi lipsesc multe facilităţi extrem de necesare pentru un proces corespunzător de educare a tinerilor. Şcoli din întreaga ţară au nevoie de dotări elementare, pentru ca elevii să fie în siguranţă şi să se bucure de condiţii civilizate pentru a se dezvolta. Însă toate au un început iar noi ne bucurăm că mediul privat ne sare în ajutor.”
Viorel Codarcea
directorul Şcolii Gimnaziale ”Matei Basarab” din Brebu.

Fara ajutorul partenerilor care ne-au dat incredere nu am fi putut indeplini visul copiilor de la scoala din comuna Sahateni, 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡𝑢𝑙 Buzau! Le multumim celor care ne sustin: ROSTAR, BILKA, LOTUS CERAMICAS, POLICOLOR, VELUX

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii