Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Comuna Nalbant este amplasata pe valea Tăiţei (Taiţa Mică) in depresiunea cu acelasi nume. Denumirea localitatii tulcene, Nalbant, este de origine turca si inseamna ,,potcovar”, provenind de la indeletnicirea pe care o aveau primii locuitori asezati pe aceste meleaguri, prima referire aparand in defterul de la 1573.

Asezarea Nalbant e situata la o rascruce de drumuri care, pe vremuri, faceau legatura intre cetatile grecesti si romane de la golful Halmyris si cetatile de pe malul Dunarii. Aici inca se afla necropole din diferite epoci, un castru roman, precum si ruinele unei fortificaţii romane, o necropola bizantina si numeroase morminte turcesti. In 2005 a fost ridicat in centru Monumentul Eroilor – in amintirea eroilor din localitate care au luptat in cele doua razboaie mondiale. Inca se mai pot vedea case traditionale dobrogene, cu prispa pe una sau doua laturi, cu balcon din lemn sau din zidarie si cu acoperisul in doua sau patru ape.

Multumim din suflet sponsorilor care au facut posibila renovarea Scolii Gimnaziale Nalbant:

* 𝐏𝐞𝐭𝐫𝐚 𝐏𝐚𝐯𝐚𝐣𝐞 – pavele & borduri

* 𝐒𝐭𝐞𝐡𝐨𝐬 𝐀𝐜𝐞𝐫𝐨 – panouri bordurate

* 𝐆𝐫𝐨𝐬 𝐌𝐞𝐭𝐚𝐥 – stalpi metalici 

* 𝐃𝐨𝐫𝐨𝐩𝐚𝐝 𝐆𝐫𝐚𝐝𝐢𝐧𝐚 𝐕𝐞𝐫𝐝𝐞  – arbusti decorativi

* 𝐒𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚𝐂𝐮𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 – vopsea lavabila

* 𝐖𝐢𝐩𝐫𝐨 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚  – mobilier donat 

* 𝐄𝐠𝐥𝐨 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚 – corpuri iluminat

* 𝐂𝐞𝐬𝐚𝐫𝐨𝐦 – gresie

* 𝐃𝐞𝐜𝐚𝐭𝐡𝐥𝐨𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 – articole sportive

* 𝐌𝐚𝐫𝐯𝐢𝐜𝐨𝐧 – transport materiale constructii 

Si nu in ultmul rand, ii multumim 𝐏𝐑𝐈𝐌𝐀𝐑𝐈𝐄𝐈 𝐍𝐀𝐋𝐁𝐀𝐍𝐓 pentru contributia partiala la achitarea manoperei!

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

„Daca iti doresti ceva cu adevarat, trebuie sa crezi, sa te implici! Le multumim acestor oameni extraordinari de la Asociatia BookLand, noi – cadrele didactice, elevii si comunitatea. Ii consideram ca pe o familie, o familie frumoasa, unita, care ne-a raspuns cu multa caldura tuturor nevoilor, chiar si mai mult. Acest proiect #ImpreunaConstruimOameni reprezinta pentru noi un vis devenit realitate, un vis in multe culori!”
Testimonial NICOLETA ARNAUTU
Director Scoala Gimnaziala Nalbant, judetul Tulcea

Onorati sa ii avem constant alaturi de noi, le suntem recunoscatori: 𝐒𝐈𝐓, 𝐌𝐞𝐭𝐞𝐑𝐒𝐢𝐭, 𝐔𝐧𝐢𝐂𝐫𝐞𝐝𝐢𝐭 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐞𝐫 𝐅𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐧𝐠, 𝐓𝐮𝐫𝐛𝐨𝐦𝐞𝐜𝐚𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐒𝐀, 𝐓𝐢𝐭𝐚𝐧 𝐌𝐚𝐜𝐡𝐢𝐧𝐞𝐫𝐲 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚, 𝐁𝐈𝐋𝐊𝐀 𝐒𝐭𝐞𝐞𝐥, 𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii