Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Prin comuna Pantelimon sigur au trecut romanii in anul 140, caci au lasat in urma Castrul Ulmetum (documentat din anul 395). Castrul nu a rezistat nici 3 secole, hunii distrugandu-l. La inceputul anilor 1900 marele arheolog Vasile Parvan a organizat chiar 4 campanii de sapaturi aici. Tot atunci istoricul Ionescu Dobrogeanu spunea ca satul Pantelimon „a fost infiintat de romani, pe ruinele fostului sat tataresc Ceatal Orman, distrus in razboiul din 1855”. Dupa ce aici se reinstaleaza o populatie romaneasca, au inceput sa vina colonisti din zonele limitrofe. Insa, primii locuitori ai asezarii au fost doi transilvaneni, pe nume Caciula si Nicolae Pana. Acestia au sosit pe aceste meleaguri in ziua de 27 iulie 1884, ziua Sfantului Pantelimon, hotarand ca satul sa se numeasca Pantelimon.

Scoala Gimnaziala Nr 1 Pantelimon este mandria comunei, deoarece a format si formeaza generatii intregi de oameni, oameni care sprijina si inteleg ca trebuie sa investim intr-o educatie de calitate in mediul rural. Corpul B al scolii este prima cladire scoala – internat, infiintata in anul 1926, cladire unde au fost scolarizati foarte multi elevi, atat din comuna, cat si din cele alaturate. Exteriorul scolii era degradat, placile de piatra din partea de jos a cladirii erau sparte, peretii cladirii necesitau reparatii si zugraveli urgente, iar tavanul din interiorul claselor avea un aspect neplacut. 

Asociatia BookLand, partenerii sai dar si autoritatile locale au schimbat in bine fata scolii si odata cu ea destinele a mii de copii care-i vor trece pragul de acum incolo.

Le multumim din suflet partenerilor nostri de nadejde:

  • Gazon sintetic & articole sportive Decathlon Romania
  • Montaj gazon sintetic SolExpert Group
  • Pavele & Borduri Elis Pavaje
  • Materiale constructii Leroy Merlin Romania
  • Obiecte mobilier daruite de MaxBet Romania
  • Arbusti decorativi exterior Pepiniera „Gradina Verde”
  • Colorant vopsea lavabila Sipex Company
  • Folie plastic protectie Masterplast Romania
  • Placute gravate usi ATIP Design

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

70000
Valoare totală investiţii
”Ne bucuram ca in acest an scolar am reusit sa indeplinim un vis al intregii comunitati si anume renovarea scolii vechi si realizarea terenului de baschet, teren care era plin de gropi iar elevii il ocoleau in zilele ploioase de vara si pe care isi faceau derdelus in zilele geroase de iarna! Cred ca le va fi dor de locul preferat de joaca din timpul iernii, dar suntem mandri ca datorita eforturilor comune dintre conducerea scolii, Asociatia BookLand, Primaria si Consiliul Local, un vis a devenit realitate!”
GEORGIANA DEDU
Director Scoala Gimnaziala Pantelimon (jud Constanta)

Jos palaria pentru Primăria Pantelimon – Constanta pentru acoperirea integrala a costurilor de manopera renovare scoala & constructie “fundatie” teren sport!

Intreaga noastra recunostinta partenerilor extraordinari care au sustinut financiar achizitia a 50% dintre materialele de constructii: Unicredit Consumer Financing, Titan Machinery România, Turbomecanica, Arkema, Profi, Viva Credit, REHAU Romania, Asevi Romania

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii

Logo_solexpert