Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Prima dovada palpabila despre existenta satului Sângeorzu-Nou o gasim in anul 1320, in insemnarile lui Rufim de Civinio, trimis al Papei Ioan al 22-lea: „De asemenea pentru roadele bisericii Sângeorzu- Nou «de Sancto Georgio» din numita dioceza, ce se ridica la an la suma de 20 marci si mai bine, se datoresc domnului nostru 10 marci de argint bun”. Numele satului a fost dat de un grof maghiar „Sent Gergy”, chiar daca odata a fost un sat sasesc.

Infuenta romană pe meleagurile Sângeorzului Nou este dovedita de obiectele descoperite imprejurul satului: un varf de lance de la sfarsitul epocii bronzului, monede romane, un coif roman, o sabie de fier, o statuie de bronz, un cap de taur cu un vultur intre coarne si un dinar roman de argint. Insa, saşii au gasit aici o populatie maghiara si romană. Imprejurarile prin care populatia maghiara a trait in aceste locuri nu se cunosc, cert este ca in prezent nu mai sunt deloc maghiari in localitate.

Le multumim din suflet partenerilor extraordinari:

  • 𝐖𝐢𝐩𝐫𝐨 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚 mobilier donat
  • 𝐕𝐢𝐭𝐫𝐚𝐐 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚 usi din profil PVC si geam termopan
  • 𝐒𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚𝐂𝐮𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 vopsea lavabila, lemn, metal
  • 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐜𝐨𝐥𝐨𝐫 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚 vopsea lavabila
  • 𝐂𝐞𝐬𝐚𝐫𝐨𝐦 gresie
  • 𝐋𝐚𝐫𝐞𝐱 𝐈𝐫 jaluzele
  • 𝐃𝐞𝐜𝐚𝐭𝐡𝐥𝐨𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚 pardoseala PVC & articole sportive
  • 𝐁𝐫𝐢𝐜𝐨 𝐃𝐞𝐩𝐨̂𝐭 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚 glet reparatie usi
  • 𝐌𝐚𝐫𝐯𝐢𝐜𝐨𝐧 transport materiale constructii
  • 𝐌𝐢𝐬𝐚𝐯𝐚𝐧 produse curatenie

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

„Scoala Gimnaziala Sangeorzu-Nou sta neclintita de 110 ani pe spranceana dealului din centrul localitatii inaltandu-se trufasa alaturi de biserica satului. Aceste simboluri ale eternitatii arata harnicia oamenilor din aceste locuri. Timpul, insa, isi lasa amprenta peste tot. Cladirile vechi si uitate de autoritatile grabite sa-si vada de-ale lor au ajuns sa se degradeze. Dar, cum Dumnezeu tine cu oamenii, a avut grija sa ne indrume spre cineva care ne poate ajuta – Asociatia BookLand. Asociatia BookLand, care prin proiectul bine gandit, in colaborare cu parteneri de incredere au dat parterului scolii noastre o noua infatisare pentru ca elevii din localitate sa aiba un mediu educational de calitate. Salile de clasa, sala de sport si holurile scolii au fost imbracate in haine noi pentru a le amplifica elevilor bucuria de a veni la scoala si pentru a-i incuraja sa invete cu mai mult drag. Multumim Asociatiei BookLand si partenerilor sai pentru bunavointa, implicare, daruire, seriozitate si, mai ales, pentru ca au reusit sa ne redea speranta si curajul, amintindu-ne ca, si scolile mici din sate uitate, impreuna cu elevii, profesorii si angajatii lor, poarta o mare insemnatate pentru viitor.”
𝐀𝐍𝐂𝐔𝐓𝐀 𝐂𝐎𝐙𝐌𝐀
𝐂𝐨𝐨𝐫𝐝𝐨𝐧𝐚𝐭𝐨𝐫 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐒𝐚𝐧𝐠𝐞𝐨𝐫𝐳𝐮 𝐍𝐨𝐮

Le suntem profund recunoscatori si sponsorilor: 𝐒𝐈𝐓, 𝐌𝐞𝐭𝐞𝐑𝐒𝐢𝐭, 𝐓𝐮𝐫𝐛𝐨𝐦𝐞𝐜𝐚𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐒𝐀, 𝐔𝐧𝐢𝐂𝐫𝐞𝐝𝐢𝐭 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐞𝐫 𝐅𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐧𝐠, 𝐓𝐢𝐭𝐚𝐧 𝐌𝐚𝐜𝐡𝐢𝐧𝐞𝐫𝐲 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚, 𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢, 𝐒𝐲𝐧𝐞𝐯𝐨, 𝐀𝐬𝐞𝐯𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚, 𝐆𝐋𝐒 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚, 𝐏𝐚𝐥𝐥-𝐄𝐱 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚, 𝐀𝐒𝐄𝐄 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚, 𝐅𝐄𝐑𝐑𝐎 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚, 𝐰𝐞𝐧𝐠𝐥𝐨𝐫 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚, 𝐅𝐮𝐜𝐡𝐬

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii