Impreuna construim Oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Am reusit sa imbunatatim calitatea vietii a (inca) 88 de copii, dar si a dascalilor 𝐒𝐜𝐨𝐥𝐢𝐢 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐞 „𝐒𝐢𝐦𝐨𝐧𝐲𝐢

. Practic, pentru copiii de la sate, educatia este “pasaportul” pentru o viata mai buna in viitor.

De aceea, Asociatia BookLand​ sustine egalitatea in drepturi pentru copii asumandu-si renovarea scolilor din mediul rural in cadrul proiectului: “Impreuna CONSTRUIM oameni”.

Astfel ca demersul nostru a adus acestor copii bucuria de a invata intr-un mediu prietenos. Dotarile moderne ii motiveaza sa fie ambitiosi si sa isi construiasca un viitor stabil.

Am reusit sa imbunatatim calitatea vietii a (inca) 88 de copii, dar si a dascalilor 𝐒𝐜𝐨𝐥𝐢𝐢 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐞 „𝐒𝐢𝐦𝐨𝐧𝐲𝐢 𝐈𝐦𝐫𝐞” din satul Satu Nou, comuna Misca (jud Arad), prin renovarea si dotarea scolii:

 • reabilitare instalatia de incalzire
 • piese instalatie incalzire – Instal Impex
 • 30 seturi calorifere – Radox
 • am schimbat parchetul in cele 7 sali de clasa – 357 mp Parchet Shop & 100 mp Asociatia BookLand
 • 210 ml plinta & accesorii – Royal House Decor
 • 65 mp pardoseala PVC in sala de sport – Asociatia BookLand
 • 80 de bancute si scaune – Merval & Asociatia BookLand
 • 6 dulapuri – Caroli Foods Group
 • 44 jaluzele noi – Larex-ir Decor
 • accesorii obiecte sanitare – Ferro Romania
 • 35 articole sportive – Decathlon România
 • produse de curatenie si dezinfectante – Misavan

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

„Scoala noastra este o scoala cu predare in limba maghiara, dar avem si elevi vorbitori de romana, deci la noi educarea elevilor se face in ambele limbi. In total avem 88 de elevi, in 7 clase. Cladirea scolii a fost renovata in 2008, atunci au fost schimbate usile si geamurile, s-a pus parchet si gresie. Din cauza bugetului insuficient nu am putut schimba mobilierul din clase, bancile elevilor din clasele primare aveau 30 de ani, si atunci le-am primit folosite. Instalatia de incalzire era distrusa, tevile picurau, iarna nu am putut asigura caldura suficienta in clase. Dar totul s-a schimbat la inceputul acestui an, cand am fost anuntati ca scoala noastra participa in proiectul #ImpreunaConstruimOameni, proiect initiat de Asociatia BookLand. Am cunoscut niste oameni minunati, interesati de soarta copiilor din mediul rural, care stiu ca fara buget suficient nu poti asigura conditiile optime in scoala. Cu ajutorul firmelor partenere s-a schimbat parchetul in cele 7 sali de clasa, am primit un covor special PVC pentru sala de sport, ne-au cumparat 80 de banci si scaune, 6 dulapuri, diferite articole pentru orele de educatie fizica. S-au schimbat caloriferele, a fost reabilitata instalatia de incalzire. Ne-au trimis produse de curatenie si dezinfectante. Pe toate geamurile scolii au fost montate jaluzele noi. Intre timp s-a alaturat si primaria echipei de renovare, cu ajutorul lor s-a turnat sapa de beton in salile de clasa. Parintii au venit sa faca curatenie dupa terminarea lucrarilor, cu totii am asteptat finalizarea lucrarilor. Suntem recunoscatori si bucurosi si ii multumim Asociatiei BookLand ca ne-a ajutat sa ni se implineasca visul de a avea o scoala frumoasa, cu mobilier modern, in care putem sa-i asteptam pe copiii nostri si sa incepem anul scolar stiind ca vom avea la iarna salile de clasa bine incalzite. Multumim si speram ca vom avea o colaborare buna si in viitor cu Asociatia BookLand.”
Dalma Peter
Prof. Director

Acum copilasii pot sa invete intr-un mediu civilizat, asa cum este normal!

Multumim Fundatia Alber – 𝑃𝑎𝑟𝑡𝑒𝑛𝑒𝑟𝑢𝑙 𝑝𝑟𝑖𝑛𝑐𝑖𝑝𝑎𝑙 𝑖𝑛 𝑟𝑒𝑛𝑜𝑣𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒𝑖 𝑠𝑐𝑜𝑙𝑖!

Fara ajutorul partenerilor care ne-au acordat incredere nu am fi putut indeplini visul acestor copii! Asadar, le multumim din suflet celor care ne sustin: Marvicon, SIT & METERSIT, Unicredit Consumer Financing, Asevi Romania, Profi Romania, Synevo, Linde Gaz România, DPD Romania, Loteria Romana, Arco Media, Austrotherm Romania, Fuchs, Rossmann, Terra Gres, GLS Romania.

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii