Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Comuna Topana, jud Olt, face parte din acele zone ale Munteniei care au fost populate de daci.

In valea Cioraca au fost descoperite 61 de morminte care dateaza din a doua jumatate a secolului al III-lea e.n.

Si alte mentiuni documentare au fost facute mai tarziu, la sfarsitul secolului al XV-lea.

Radu cel Mare a emis un hrisov in care este mentionat “Driumul Topanei ce merge la Pitesti”. Drumul Topanei a fost strabatut si de pandurii lui Tudor Vladimirescu, in 1821. Mostenirea pe care ne-o transmite satul Topana este una foarte mare… In Topana s-a nascut Vasile Smarandescu, poet, prozator și publicist, membru al Uniunii Scriitorilor care a obtinut numeroase premii. Satul ne va oferi in continuare valori umane… cu o conditie: sa nu refuzam progresul copiilor din Topana.

Noi am facut primul pas, acela de a renova 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐓𝐨𝐩𝐚𝐧𝐚. Apoi, am venit in comunitatea lor sa discutam si sa aflam parerile lor: localnici, elevi, profesori. Ei sunt incantati pentru ca multe generatii vor invata intr-un mediu curat si civilizat pentru care le multumim din inima sponsorilor:

* Wipro Romania – Digital Operations and Platforms Careers (mobilier)

* Elis Pavaje (pavele curte)

* Holver Romania (parchet)

* Policolor Romania (vopsea lavabila)

* Asevi Romania (produse curatenie)

Multumim Primariei Topana pentru contributie!

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

„Totul a inceput in luna februarie 2021, cand parchetul din scoala noastra a cedat, sarind pe alocuri, punand in pericol siguranta elevilor. M-am speriat si am cautat un ajutor de nadejede in renovarea batranei noastre scoli. In felul acesta am ajuns la Asociația BookLand. Dupa aproximativ 10-14 zile, am primit un mail prin care am fost anuntața ca scoala noastra a fost selectata printre cele 23 de scoli care faceau parte din programul #ImpreunaConstruimOameni, program de reabilitare a scolilor din mediul rural. Astfel, in aproximativ 14 zile au8 reusit sa toarne sape de ciment in 6 sali de clasa plus cancelaria. A urmat izolatia interioara si apoi a fost pus parchet nou in toata scoala. A fost realizata zugravirea interioara a scolii. Am primit o parte din mobilier (scaune pentru cancelarie, birou, etc). Tot prin bunavointa asociatiei am primit pavele de o calitate superioara, pavele care au fost puse in curtea scolii. Pentru mine si scoala, Asociația BookLand inseamna un vis care s-a concretizat prin lucruri atat de frumoase. Toți copiii merita scoli frumoase, bine dotate, mai ales ca ei reprezinta viitorul nostru. Multumim din inima, BookLand!”
𝐍𝐢𝐜𝐨𝐥𝐞𝐭𝐚 𝐃𝐢𝐚𝐜𝐨𝐧𝐮
𝐃𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐓𝐨𝐩𝐚𝐧𝐚, 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐎𝐥𝐭

Insa, fara ajutorul partenerilor de cursa lunga care ne-au acordat incredere nu am fi putut indeplini visul copiilor din Topana! Asadar, le suntem recunoscatori: SIT & METERSIT, Unicredit Consumer Financing, Profi Romania, Synevo, Linde Gaz România, DPD Romania, Loteria Romana, Arco Media, Austrotherm Romania, Fuchs, Rossmann România – Romcarton & Ambro, Terra Gres, GLS Romania.

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii