Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Denumirea satului Ungra, atestat din anul 1100, inseamna ”Granar”. Aici s-au stabilit primii colonisti sasi care, pe noii veniti in sat, nu ii primeau direct in vatra satului, ci ii dirijau pe o vale situata la circa 2 kilometri distanta, numita si astazi Valea Ungrisoarei, si numai ulterior, dupa ce faceau dovada bunei purtari, convingand ca sunt harnici si cinstiti, dobandeau dreptul de a se stabili in Ungra. Prima scoala romaneasca apare aici in jurul anului 1860 in locul numit ”In cruce”. Dupa 1880 s-a construit o cladire noua pentru scoala. Invatatorul avea locuinta si grajduri pentru vite in incinta scolii care a functionat pana in anul 1948, cand, prin Legea invatamantului, s-a trecut la invatamantul de 7 ani. Dupa aceasta data, cladirea scolii romanesti a fost abandonata iar invatamantul a functionat in scoala germana care, prin actul de nationalizare, a fost trecuta in proprietatea statului roman.

Dupa 1958, scoala germana s-a contopit cu scoala romaneasca. Biserica Fortificata Evanghelica, in stil romanic, inca se tine semeata, desi dateaza din secolul al XIII-lea, fiind fortificata cu ziduri de aparare impotriva navalitorilor. Nici comunistii nu au reusit sa o dea jos gratie omului politic Bucur Schiopu, nascut in localitate. Asociatia BookLand, partenerii sai dar si autoritatile locale au schimbat in bine fata 𝐒𝐜𝐨𝐥𝐢𝐢 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐔𝐧𝐠𝐫𝐚 (jud Brasov) si odata cu ea destinele a mii de copii care-i vor trece pragul de acum incolo: am “dezbracat” magazia de lemne pana la caramida, i-am turnat fundatia profitand la maximum de spatiul existent si-apoi am construit acoperisul, i-am tencuit si termoizolat peretii, am turnat sape, pentru a o transforma intr-un laborator TIC; am dat jos tiglele vechi de pe acoperisul scolii, am montat folie anticondens si deasupra invelitori de tabla noi; in toate clasele am inlocuit parchetul vechi cu covor PVC si am zugravit peretii. Normal ca si curtea scolii nu putea fi lasata mai prejos. Niciun centrimetru n-a scapat nepavat!

Le multumim din suflet partenerilor nostri de nadejde:

    • Pavale & Borduri ELIS PAVAJE
    • Gresie & tamplarie PVC LEROY MERLIN
    • Covor PVC INDFLOOR GROUP
    • Transport materiale constructii MARVICON
    • Plasa fibra sticla TERRA IMPEX
    • Placute gravate usi ATIP DESIGN
    • Produse curatenie MISAVAN
    • Plinta RAVELI
    • Mobilier daruit de WELDE
    • Lavoar & Baterie SANOTECHNIK

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

100000
Valoare totală investiţii
”Oportunitatea de a fi director mi-a oferit prilejul de a imbunatati mediul in care se desfasoara activitatile instructiv-educative ale copiilor din localitatea Ungra. Cu ajutorul Asociatiei BookLand si al domnului primar Silviu Schiopu, am reusit sa transformam, sa modernizam si sa infrumusetam spatiul destinat pregatirii pentru viitor al elevilor din scoala noastra. Aceste realizari, de mult dorite, au fost posibile datorita cooperarii si implicarii oamenilor carora le pasa de educatia si pregatirea pentru viata e elevilor. Ne dorim ca elevii sa considere scoala un al doilea camin, unde sa se simta confortabil, sa paseasca cu incredere pragul scolii, stiind ca aici vor invata lucruri minunate si constructive pentru viitor. Multumim Asociatiei BookLand, cu ajutorul vostru visul nostru s-a realizat!
RUXANDRA CALBEAZA
𝐃𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐚 Ungra (jud Brasov)

Multumim MaxBau Materiale – 𝑃𝑎𝑟𝑡𝑒𝑛𝑒𝑟𝑢𝑙 𝑝𝑟𝑖𝑛𝑐𝑖𝑝𝑎𝑙 𝑖𝑛 𝑟𝑒𝑛𝑜𝑣𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒𝑖 𝑠𝑐𝑜𝑙𝑖!

Toata recunostinta Primariei Ungra care a contribuit la renovarea acestei scoli prin sustinerea integrala a costurilor de manopera si achizitia agregatului balastier şi cherestelei!

Intreaga noastra recunostinta PARTENERILOR extraordinari care au sustinut achizitia a 75% dintre materialele de constructii:Unicredit, Decathlon, Sipex, Titan Machinery, Turbomecanica, Arkema, Profi, Viva Credit, Rehau, Asevi.

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii