Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Comuna Calugareni din judetul Giurgiu se afla la jumatatea distantei dintre Bucuresti si Giurgiu, iar satul Uzunu, care-i apartine, este al 3-lea ca marime, cu peste 1,400 de locuitori. Acest sat a aparut in secolul al XVII-lea sau al XVIII-lea, denumirea venind din limba turca de la cuvantul ,,uzun” care inseamna deal. Dat fiind ca satul se afla pe versantul Campiei Burnasului denumirea e plauzibila.

Anul infiintarii primei scoli a satului nu se stie cu exactitate, aproximam a fi 1920, deoarece unul dintre fiii satului, Doru Pascu, nascut la 19 noiembrie 1913, spune ca a urmat cursurile scolii primare din centrul localitatii (actualul camin cultural), devenind ulterior unul dintre dascalii localitatii. Mai tarziu, prin 1965, se pune temelia noii scoli primare cu denumirea de 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐧𝐫. 𝟑 𝐔𝐳𝐮𝐧𝐮. Aceasta are in prezent 2 grupe pentru invatamantul prescolar cu 30 de prescolari, 61 elevi invatamant primar si 42 elevi invatamant gimnazial, iar corpul profesoral este format din 19 cadre didactice, toate calificate. De-a lungul anilor, aceasta scoala gimnaziala a dat comunitatii locale elevi cu rezultate bune la invatatura, dovada fiind, premierea in 2022 a absolventei de clasa a VIII-a, 𝐁𝐞𝐚𝐭𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐈𝐨𝐚𝐧𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐧𝐢𝐜𝐚, cu media 10 (zece) de catre Inspectoratul Scolar Judetean Giurgiu.

Am reparat, tencuit si zugravit peretii interiori, tavanele, pardoselile (montand gresie, parchet si covor PVC), am reparat exteriorul cladirii aplicand apoi tencuiala decorativa, am dat totul jos din toalete si le-am renovat si echipat integral, am montat calorifere, corpuri noi de iluminat si jaluzele si am montat pavele & borduri in curte. Astfel ca aceasta scoala de aproape 60 ani arata acum ca NOUA!

Datorita implicarii BookLand, in colaborare cu Primăria Comunei Călugăreni, scoala a capatat, dupa 5 luni de santier, o noua infatisare, moderna si imbietoare la invatat!

Mai multe companii s-au implicat in transformarea acestei scoli pentru ca elevii din Uzunu sa aiba o sansa reala la o educatie de calitate: La Notaru’ – SuperMarket (𝑃𝑎𝑟𝑡𝑒𝑛𝑒𝑟𝑢𝑙 𝑝𝑟𝑖𝑛𝑐𝑖𝑝𝑎𝑙 𝑖𝑛 𝑟𝑒𝑛𝑜𝑣𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒𝑖 𝑠𝑐𝑜𝑙𝑖!),

 • Acoperis & sistem pluvial Eurotigla Bucuresti
 • Pavele & Borduri Elis Pavaje
 • Gresie The Outlet T. Solutions
 • Vopsea lemn Policolor Romania
 • Corpuri de iluminat Luxten Lighting Company
 • Usa antifoc MESEWOOD / Usi.ro
 • Vopsea lavabila interior + pigment + amorsa + tencuiala decorativa Sipex Company
 • Pardoseala PVC Indfloor Group
 • Vase WC & Lavoare & Baterii & Oglinzi Sanotechnik Romania
 • Plasa fibra sticla Terra Impex
 • Braduti (tuia) Pepiniera „Grădina Verde”
 • Butasi trandafiri FamousRoses.eu
 • Transport materiale constructii Marvicon
 • Placi gravate usi ATIP Design

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

"Datorita implicarii Asociatiei BookLand in colaborare cu Primaria Comunei Calugareni, Scoala Gimnaziala nr.3 Uzunu a capatat o noua infatisare, mult mai atractiva pentru copii satului, devenind, astfel, o scoala a secolului XXI, iar colectivul Liceului Tehnologic ,,Mihai Viteazul”, impreuna cu doamnele director, aduc mii de multumiri tuturor persoanelor implicate in acest proiect!"
𝐃𝐀𝐍𝐈𝐄𝐋𝐀 𝐒𝐓𝐀𝐓𝐄
𝐃𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐧𝐫. 𝟑 𝐔𝐳𝐮𝐧𝐮 (𝐣𝐮𝐝 𝐆𝐢𝐮𝐫𝐠𝐢𝐮)

Asociatia BookLand le multumeste si partenerilor loiali care fac posibil acest demers educational: Unicredit Consumer Financing, SIT, Leroy Merlin Romania, Titan Machinery România, Turbomecanica, Arkema, Profi, Synevo, Asevi Romania, Trutzi, REHAU Romania, GLS Romania, Pall-Ex Romania, ASEE Romania, Somaco Grup Prefabricate, wenglor Romania, Deutsche Leasing, Fuchs, Ropeco Bucuresti, Certo Industrie, Novaintermed, Bauelemente, Kaefer Romania, Mediapost Hit Mail, Real Grup Invest, SYKES Romania, TESY, Porsche Romania.

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii