Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

In documentele medievale, prima atestare a satului Zbereni apare in 1624, in timpul domniei lui Radu Mihnea, pe atunci fiind o siliste din ocolul targului Harlau, pe cursul paraului Carjoaia! De-a lungul vremii, a purtat numele de Zberesti, Sbereni, Zghereni iar acum Zbereni, insa, semnificatia numelui s-a pierdut in istoria de sute de ani a acestui mic satuc cu cateva sute de locuitori.

Se crede ca denumirea actuala ar putea fi de la animalele salbatice care veneau din padurile tinutului Carligatura, nepatrunse de picior de om, si care “zberau” in hotarul satului. Sau, si mai probabil, satul a fost intemeiat de un anume „Zbiarea”, din mare familie boiereasca, cunoscuta mai ales in Bucovina.

Transformarea de la 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐙𝐛𝐞𝐫𝐞𝐧𝐢 (jud. Iasi) a fost posibila datorita companiilor care cred in tineri si intr-o Romanie mai buna:

𝑃𝑎𝑟𝑡𝑒𝑛𝑒𝑟 𝑝𝑟𝑖𝑛𝑐𝑖𝑝𝑎𝑙 𝑟𝑒𝑛𝑜𝑣𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑐𝑜𝑎𝑙𝑎: 𝐀𝐦𝐚𝐳𝐨𝐧.𝐜𝐨𝐦 Romania

* mobilier scolar daruit de 𝐖𝐢𝐩𝐫𝐨 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚

* manopera refacere retea electrica + corpuri de iluminat 𝐞.𝐨𝐧

* vopsea lavabila interior  / vopsea metal 𝐒𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 𝐂𝐮𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞

* container sanitar 𝐌𝐨𝐝𝐮𝐥𝐨 𝐃𝐞𝐜𝐨𝐫𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐒𝐨𝐥𝐮𝐭𝐢𝐨𝐧𝐬

* fosa septica construita de 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐂𝐨𝐦𝐮𝐧𝐞𝐢 𝐂𝐨𝐭𝐧𝐚𝐫𝐢

* pavele + borduri 𝐄𝐥𝐢𝐬 𝐏𝐚𝐯𝐚𝐣𝐞

* parchet laminat 𝐇𝐨𝐥𝐯𝐞𝐫 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚

* gresie 𝐂𝐞𝐬𝐚𝐫𝐨𝐦

* gips carton 𝐒𝐢𝐧𝐢𝐚𝐭 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚

* usi interior 𝐏𝐨𝐫𝐭𝐚 𝐃𝐨𝐨𝐫𝐬 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚

* jaluzele verticale 𝐋𝐚𝐫𝐞𝐱-𝐢𝐫 𝐃𝐞𝐜𝐨𝐫

* lampi UV 𝐁𝐈𝐎𝐂𝐎𝐌𝐏

* articole igiena & curatenie 𝐌𝐢𝐬𝐚𝐯𝐚𝐧

* butasi trandafir 𝐅𝐚𝐦𝐨𝐮𝐬𝐑𝐨𝐬𝐞𝐬.𝐞𝐮

* arbusti decorativi 𝐏𝐞𝐩𝐢𝐧𝐢𝐞𝐫𝐚 „𝐆𝐫𝐚𝐝𝐢𝐧𝐚 𝐕𝐞𝐫𝐝𝐞”

* transport materiale constructii 𝐌𝐚𝐫𝐯𝐢𝐜𝐨𝐧

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

„Lucrurile minunate facute de catre Asociatia BookLand la Scoala Zbereni reprezinta un sprijin enorm pentru copiii care frecventeaza cursurile la aceasta scoala. Daca pana acum orele erau facute in conditii improprii, astazi elevii beneficiaza de tot confortul. Asadar putem vorbi despre egalitatea sanselor in reusita scolara. Prin donatiile si implicarea asociatiei este inlesnit dreptul la educatie ceea ce bucura nespus atat parintii, cat si colectivul de profesori care predau in aceasta scoala. Intreaga comunitate locala saluta si transmite recunostinta celor implicati. Multumim sponsorilor! Multumim BookLand!”
DUMITRU EZARU
Director Scoala Gimnaziala Zbereni

Intreaga noastra recunostinta  PARTENERILOR extraordinari: 𝐒𝐈𝐓, 𝐌𝐞𝐭𝐞𝐑𝐒𝐢𝐭, 𝐔𝐧𝐢𝐂𝐫𝐞𝐝𝐢𝐭 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐞𝐫 𝐅𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐧𝐠, 𝐓𝐮𝐫𝐛𝐨𝐦𝐞𝐜𝐚𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐒𝐀, 𝐓𝐢𝐭𝐚𝐧 𝐌𝐚𝐜𝐡𝐢𝐧𝐞𝐫𝐲 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚, 𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢, 𝐀𝐬𝐞𝐯𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚.

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii