Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐍𝐞𝐠𝐮𝐥𝐞𝐬𝐭𝐢 isi are inceputurile dupa Revolutia de la 1848 si mai ales dupa Unirea Principatelor de la 1859. Adevarata nastere a scolii s-a realizat in anul 1868, cand parintii erau chemati de primarul comunei sa inscrie la scoala copiii cu varsta intre 7 si 12 ani din toate satele comunei. Timp de mai multe decenii nu a avut un local propriu, functionand in spatii inchiriate, nu a avut mobilier scolar corespunzator si nici material didactic. A rezistat, totusi, datorita  unor invatatori si primari inimosi. In perioada interbelica la Negulesti, scoala era foarte solicitata fiind necesare noi sali de clasa si noi invatatori. In anul scolar 1949-1950 s-a infiintat scoala elementara de 7 ani fiind prima scoala de acest gen din comuna. In acea perioada era singura institutie care avea si internat si cantina, fiind gazduita in casa lui Alexandru Valache.

. Cladirea scolii  este situata in centrul satului Negulesti, functionand ca scoala generala pana in anul 2015. In prezent, procesul educational se desfasoara in aceeasi cladire din anul 1965, cu elevii claselor primare, respectiv grupa de prescolari din gradinita. In intervalul Mai-Iulie 2022 Asociatia BookLand, alaturi de partenerii sai, a schimbat aspectul scolii in bine prin lucrari de: anvelopare si vopsire a peretilor exteriori, inlocuire a acoperisului si asterelii aferente, realizare a toaletei in interiorul scolii, transformare a unei magazii vechi intr-o sala de gradinita moderna cu cromatica atragatoare pentru cei mici, modificare si amenajare a unor WC-uri exterioare intr-o magazie cu destinatie deposit, pavare a curtii si aleilor de acces si imprejmuire cu gard a terenului de sport.

Mai multe companii s-au implicat in transformarea acestei scoli: BILKA Steel, Baumit România, Elis Pavaje, Sanotechnik Romania, MATION, Echipa De Tamplarie, Caparol Romania, Indfloor Group, LAREX-IR DÉCOR, Masterplast Romania, Porta Doors România, RAVELI, smartcare.ro, Cesarom, Terra Impex, Niko.ro, Stehos Acero, ATIP Design, Marvicon.

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

145000
Valoare totală investiţii
”Scoala si gradinita sunt spatiile in care copiii isi petrec cea mai mare parte a timpului. De aceea un mediu confortabil, sanatos si civilizat este absolut necesar pentru starea lor de bine si pentru obtinerea performantelor. Toti ne dorim o scoala moderna, frumoasa si atragatoare. Cu ajutorul Asociatiei BookLand si partenerilor sai si cu sprijinul Primariei Dealu Morii scoala din satul Negulesti si-a schimbat aspectul in bine prin lucrari de pavare a aleilor de acces, anveloparea si decorarea peretilor la exterior, prin inlocuirea acoperisului cladirii, prin realizarea toaletei in interiorul scolii, prin amejarea gradinitei in culori atragatoare pentru cei mici si prin imprejmuirea terenului de sport. Pentru increderea si sustinerea financiara acordata multumim din suflet Asociatiei BookLand. Respect, recunostinta si multa putere pentru cresterea calitatii in mediul rural.”
MARCEL SILION
Director Scoala Primara Negulesti, (jud Bacau)

𝐁𝐨𝐨𝐤𝐋𝐚𝐧𝐝 𝐥𝐞 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐮𝐦𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐥𝐨𝐢𝐚𝐥𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐏𝐀𝐑𝐓𝐄𝐍𝐄𝐑𝐈 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐮 𝐬𝐮𝐬𝐭𝐢𝐧𝐮𝐭 𝐭𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐜𝐞𝐥𝐞𝐥𝐚𝐥𝐭𝐞 𝐜𝐡𝐞𝐥𝐭𝐮𝐢𝐞𝐥𝐢: Unicredit Consumer Financing, SIT, Leroy Merlin Romania, Titan Machinery România, Turbomecanica SA, Arkema, Profi, Synevo, Asevi Romania, Trutzi, REHAU Romania, GLS Romania, Pall-Ex Romania, ASEE Romania, Somaco Grup Prefabricate, wenglor Romania, Deutsche Leasing, Fuchs, Ropeco Bucurestii, Certo Industrie srl, Novaintermed, Bauelemente , Kaefer Romania, Mediapost Hit Mail, Real Grup Invest S.A., Sitel Group, TESY, Porsche Romania, Square Chem, Elpreco, Royal Trans.

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii