Impreuna CONSTRUIM oameni!

Proiect de renovare scoli in mediul rural

Cand Dumnezeu a creat lumea, s-a gandit sa binecuvanteze teritoriul tarii noastre cu toate formele de relief: lacuri, campii cu sol fertil, dealuri impodobite cu o mare diversitate a florei, subsol bogat in petrol si gaze naturale. Iar toate acestea se regasesc si pe teritoriul comunei Motoseni, din judetul Bacau. Prima atestare documentara a comunei dateaza din 1495, fiind cunoscut faptul ca aici au avut loc batalii intre trupele voievodului Stefan cel Mare si turci. Numele de Motoseni provine de la numele unui boier, Motaș, care a trait in sec XVIII. Aici se afla 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐚 𝐓𝐞𝐩𝐨𝐚𝐢𝐚, structura a Scolii Gimnaziale “Gh. Nechita” din comuna Motoseni, scoala pe care am renovat-o recent. Numele scolii cinsteste memoria fostului elev al scolii, Gheorghe Nechita (Dorel), mort in Revolutia din decembrie 1989.

Personalitati ale culturii romanesti care isi au originea in aceasta zona sunt savantul George Emil Palade, economistul Stefan Zeletin, scriitorul George Nestor. Satul Tepoaia ne va oferi in continuare valori umane… daca sustinem progresul copiilor.

Cea mai buna investitie pe termen mediu si lung este scoala. Nu am daramat zidurile, in rest am facut tot. Am schimbat toata instalatia electrica, inclusiv corpurile de iluminat, am inlocuit acoperisul antic, am termoizolat cladirea la exterior, apoi am zugravit exteriorul.

Am trecut la interior unde am inlocuit ferestrele si usile vechi, am schimbat si usile salilor de clasa cu usi modern, am turnat sapa peste tot, am montat gresie si parchet, am reparat peretii si i-am zugravit.

Ferestrele le-am decorat cu jaluzele si cu glafuri. In bai am montat uscatoare pentru maini & dispensere hartie igienica & dozatoare sapun & dispensere hartie prosop. Am dotat-o integral cu mobilier scolar, cu un videoproiector si cu rechizite scolare.

 Multe generatii vor invata in conditii optime, motiv pentru care le multumim din inima sponsorilor:

* BILKA Steel – acoperis scoala & manopera

* HIRSCH Porozell Romania – termosistem

* MINDO – adeziv

* Izocor.ro – amorsa si diluant

* SavanaCuloare – vopsea lavabila de interior si exterior

* MuralShop.ro – vopsea lavabila interior, chit rosturi pentru gresie si vopsea lemn

* Barrier Romania – tamplarie PVC ferestre si usi exterior

* Porta Doors România – usi interior

* Larex-ir Decor – jaluzele

* Pervaze Ferestre – glafuri

* Decathlon România – sala sport si articole sportive

* e.on – lucrari instalatie electrica si corpuri iluminat

* Kasant – sapa turnata in salile de clasa

* Holver Romania – parchet

* Cesarom – gresie

* Wipro Romania – Digital Operations and Platforms Careers – mobilier donat

* Limpio Romania – uscatoare maini, dispensere, dozatoare sapun

* BenQ – videoproiector

* INIKO – rechizite scolare

* Marvicon – transport materiale constructii

Imagini Scoala

Inainte de renovare

Dupa renovare

Video Scoala

„Singura sansa de reabilitare a cladirii scolii din Tepoaia a reprezentat-o proiectul #ImpreunaConstruimOameni al Asociatiei BookLand. Numarul scazut al elevilor si prescolarilor a facut ca scoala sa nu fie eligibila pentru niciun proiect desfasurat de Ministerul Educatiei. Eu consider ca toti copiii au dreptul egal la educatie, indiferent de zona din care provin si de numarul colegilor de clasa. Am invatat in perioada de implementare a acestui proiect ca trebuie sa credem in puterea noastra de munca, in lucrul in echipa si in viitorul copiilor nostri. Pentru ca da, o scoala moderna, curata si cu toate dotarile necesare pune umarul la un viitor mai bun pentru elevi si in general pentru intreaga comunitate.Proiectul m-a invatat ca mentalitatile pot fi schimbate si aici, ca membrii comunitatii se pot implica concret in schimbarea destinului unei intregi generatii de copii.”
ADRIAN MIHĂILESCU
Director Scoala

Insa, fara ajutorul partenerilor de cursa lunga care ne-au acordat incredere nu am fi putut indeplini visul copiilor din Tepoaia, comuna Motoseni! Asadar, le suntem recunoscatori: SIT Romania, Unicredit Consumer Financing, Turbomecanica SA, Titan Machinery România, Elis Pavaje, Profi Romania, FERRO Romania, Synevo

Parteneri care au contribuit la renovarea scolii

Kasant