in , ,

Cum sa te incadrezi in timp?

Sa-i spui „multumesc” lui Peter Henlein! Daca astazi nu mai e nevoie sa te uiti dupa soare ca sa iti dai seama cat e ceasul, este datorita lui. Peter Henlein a inventat ceasul mecanic. Cum? Cu o problema, una pe care o ai si tu: timpul. Prea multe intarzieri, prea putine ore in zi; prea repede trece timpul, prea greu se rezolva treburile. Daca te regasesti si tu in problemele lui Peter Henlein, ramai alaturi de noi, ca sa descoperi cateva solutii. Iar daca ramai cu noi pana la final, o sa descoperi si povestea ceasului. Asadar, cum sa faci sa nu intarzii atunci cand ai de ajuns undeva? Uite aici niste intrebari ajutatoare. Raspunde-ti singur acestor intrebari si o sa iti dai o mana de ajutor la „neintarziat”.

𝟏. 𝐂𝐚𝐭 𝐭𝐢𝐦𝐩 𝐚𝐢 𝐥𝐚 𝐝𝐢𝐬𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭𝐢𝐞? Calculeaza timpul care ti-a mai ramas pana cand trebuie sa ajungi in locul respectiv. Daca nu stii foarte clar cat timp mai ai la dispozitie, nu o sa reusesti sa te incadrezi in timp asa cum trebuie. Oricat de banal suna acest prim pas, este foarte important sa stii, intai, datele propriei probleme.
𝟐. 𝐂𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐩𝐫𝐢𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢𝐥𝐞? Odata ce stii foarte bine cat timp ai la dispozitie, poti sa iti dai seama si ce reusesti sa faci in timpul respectiv. Indiferent de cat de multe ti se pare ca ai de facut, aminteste-ti un lucru: cel mai important este sa ajungi in locul respectiv, la timpul potrivit. Asta inseamna, deci, ca prioritatea trebuie sa fie drumul pana acolo. Degeaba alegi hainele cele mai bune si degeaba te machiezi cel mai frumos, daca tot nu reusesti sa ajungi la timp. Verifica intai timpul estimat de Google Maps si apoi adauga o marja de eroare. In timpul care ti-a mai ramas, esti liber sa te pregatesti cum vrei. Cu ocazia asta, s-ar putea sa iti dai seama ca nu ai nevoie nici de atata machiaj, nici de atat de mult timp ca sa iti alegi hainele sau ca sa iti faci freza.
𝟑. 𝐂𝐞 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐮𝐫𝐢 𝐚𝐫 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐚 𝐟𝐢 𝐚𝐦𝐚𝐧𝐚𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐚𝐧𝐝 𝐭𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐨𝐫𝐜𝐢? Prioritatile sunt importante, dar important este si sa realizezi care sunt lucrurile ce pot suporta amanare. Cu siguranta sunt lucruri pe care le poti face si atunci cand te intorci, asa ca ocupa-te doar de ce este cu adevarat urgent.
𝟒. 𝐂𝐞 𝐚𝐫 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐚 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐢? Daca ti-ai luat o marja de eroare in ceea ce priveste drumul, ar fi o idee buna sa iti iei o marja de eroare si pentru situatia in care lucrurile nu decurg, totusi, asa cum le-ai planificat. In felul acesta, elimini posibilitatea de a intarzia din cauza lucrurilor neprevazute. Si daca nu se intampla nimic neprevazut? Ei bine, te alegi cu niste timp in plus.

Acum iti mai ramane doar sa urmezi planul facut. Vestea buna este ca planul ramane valabil si in cazul in care trebuie sa termini un anumit task la timp. Daca iti calculezi timpul si te gandesti mereu la prioritati, la lucruri ce se pot amana, la ce ar putea interveni, atunci se prea poate sa te imprietenesti cu timpul un pic mai bine. 𝐈𝐚𝐫 𝐥𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥, 𝐢𝐭𝐢 𝐥𝐚𝐧𝐬𝐚𝐦 𝐨 𝐩𝐫𝐨𝐯𝐨𝐜𝐚𝐫𝐞: incearca sa petreci o zi intreaga fara sa te uiti la ceas! Dupa o astfel de experienta sigur vei fi mai prieten cu timpul!

𝐂𝐨𝐩𝐲𝐰𝐫𝐢𝐭𝐞𝐫: Monica Faur
𝐕𝐨𝐢𝐜𝐞-𝐨𝐯𝐞𝐫: Zoltan Butuc
𝐀𝐫𝐭 𝐃𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫: Adrian Baldovin

𝐔𝐫𝐦𝐚𝐫𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐧𝐨𝐮𝐭𝐚𝐭𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐀𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐭𝐢𝐞𝐢 𝐁𝐨𝐨𝐤𝐋𝐚𝐧𝐝:
Facebook:

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

FUEGO la Scoala “Simion Balint” Copaceni (CJ)

Testimonial Ioana Sirb – Director Scoala Gimnaziala “Simion Balint” Copaceni (CJ)