in , ,

Cum sa traiesti in loc sa existi?

Ai vazut cat e ceasul? Pana cand verifici timpul, mai trec deja cateva secunde. Si iata, am ajuns aproape de finalul anului 2023. Iti dai seama ca nu mai e timp destul ca sa bagi in seama parerile tuturor? Nu va mai fi nevoie de argumente dupa ce vei auzi povestea Smarandei Braescu, prima romanca pilot si parasutist, care a facut istorie atat in tara, cat si in Europa. Brevetul l-a obtinut insa in Statele Unite ale Americii. De ce tocmai acolo? Simplu: pentru ca nimeni din Romania acelor vremuri nu ii acorda vreo sansa. Dupa ce s-a indragostit de aviatie si de saltul cu parasuta, ar fi putut sa se descurajeze si sa renunte la visul ei in urma primului refuz, insa Smaranda nu s-a lasat infranta.
𝐕𝐢𝐚𝐭𝐚 𝐧𝐮 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐮𝐢𝐞 𝐢𝐫𝐨𝐬𝐢𝐭𝐚 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐫𝐜𝐚𝐧𝐝 𝐬𝐚 𝐭𝐞 𝐢𝐧𝐜𝐚𝐝𝐫𝐞𝐳𝐢 𝐢𝐧 𝐨𝐩𝐢𝐧𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐜𝐞𝐥𝐨𝐫𝐥𝐚𝐥𝐭𝐢. Imagineaza-ti: nu poti sa canti fara sa scoti niciun sunet fiindca toata lumea tace. Nu ai cum sa inoti fara sa te uzi, doar ca sa ramai uscat ca altii. Tu ce anume vrei sa faci? Si ce vrei sa faci concret anul acesta? Vrei sa faci ceva cu obiectivele pe care le treci pe lista de Revelion? Sau o sa pui lista de planuri sa doarma sub perna tot anul, sperand sa te trezesti, din senin, cu o schimbare?
Iti reamintim ca exista, pe planeta aceasta, cinci oceane. Fiecare dintre ele asteapta sa fie trecut si nu se prea incumeta nimeni. Totusi, Smaranda s-a incumetat si a reusit sa stabileasca un record mondial si sa isi indeplineasca visurile. Noi ne-am incumetat si am reusit sa ajutam mii de copii din mediul rural, renovand 80 de scoli din satele Romaniei.
Tu ce alegi sa faci?

𝐂𝐨𝐩𝐲𝐰𝐫𝐢𝐭𝐞𝐫: Monica Faur
𝐕𝐨𝐢𝐜𝐞-𝐨𝐯𝐞𝐫: Zoltan Butuc
𝐀𝐫𝐭 𝐃𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫: Adrian Baldovin

𝐔𝐫𝐦𝐚𝐫𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐧𝐨𝐮𝐭𝐚𝐭𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐀𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐭𝐢𝐞𝐢 𝐁𝐨𝐨𝐤𝐋𝐚𝐧𝐝:
Facebook:

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Adriana Trandafir la Scoala&Gradinita Iedera (DB)

Testimonial Oana Munteanu – Director Scoala&Gradinita Iedera (DB)