in , , ,

Rezistenta la schimbare – episodul 1 – mentor Gelu Duminica

„Multi asteptam schimbarea din partea cealalta, dar ea vine doar atunci cand te implici.”, asta ne spune 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐨𝐥𝐨𝐠𝐮𝐥, 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐬𝐭𝐮𝐥 𝐬𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐆𝐞𝐥𝐮 𝐃𝐮𝐦𝐢𝐧𝐢𝐜𝐚, 𝐦𝐞𝐧𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐁𝐨𝐨𝐤𝐋𝐚𝐧𝐝 𝐄𝐯𝐨𝐥𝐮𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐝𝐢𝐧 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 ’𝟐𝟑. „Tara arata asa cum o facem noi sa arate. Cu alte cuvinte, societatea de maine va fi exact cum o veti face voi sa fie”, ne explica acesta, punctand faptul ca: „Intrebarea este nu ce fac ceilalti, ci ce facem noi?”. Vorbind despre schimbare, aflam si ca e nevoie de societatea civila pentru ca acest lucru sa se intample, desi, cel mai adesea, vedem cum schimbarea ramane doar un deziderat, iar Caragiale, in acest context, un reper mai actual ca oricand. Intelegem, prin urmare, importanta actiunii. Pentru ca „sa stai deoparte e usor”, dar „ceilalti te influenteaza si pe tine, pentru ca suntem impreuna”. Iar statul nu schimba niciodata nimic in lipsa unei presiuni din partea societatii. „Cand un primar a calcat pe bec, de exemplu, l-am sanctionat public, un profesor cunoscut a avut o declaratie publica nepotrivita, am facut la fel, si era profesorul meu. Nu incerc, cu alte cuvinte, sa cautionez pe nimeni, e vorba de un principiu”, declara Gelu Duminica. Iar alaturi de actiune, in procesul schimbarii sunt necesare si valorile, fara putinta de rabat in cazul unora, dar negociabile in cazul altora: „Valorile se negociaza, iar prietenii te vor critica intotdeauna tocmai pentru ca valorile nu sunt aceleasi”, conchide sociologul.

Ii multumim pentru inspiratie lui GELU DUMINICA, mentorul nostru, si multumim BIBLIOTECII NATIONALE A ROMANIEI pentru gazduire! Le suntem recunoscatori si sponsorilor care ne sustin: ROMAQUA si KANDIA, pentru cadoul dulce. ❤️
𝐈𝐧𝐭𝐚𝐥𝐧𝐢𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐁𝐨𝐨𝐤𝐋𝐚𝐧𝐝 𝐄𝐯𝐨𝐥𝐮𝐭𝐢𝐨𝐧 dau glas intrebarilor tale. Avem incredere in potentialul tau, te sustinem in tot ce-ti propui, insa efortul iti apartine in totalitate. Important e sa vrei. Urmareste-ne sau vino alaturi de noi, caci IMPREUNA inspiram tinerii din Romania!

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Salata de emotii

Pahar fara explicatii