in ,

Cele mai bine platite joburi

Alegerea jobului potrivit iti da batai de cap? Simti ca e una dintre cele mai importante decizii din viata ta? Sa stii ca asa si este, fiindca la locul de munca iti petreci mare parte din viata… mai exact 90,000 ore.
Cand vine vorba de aceasta alegere, exista doua tipuri de persoane: cele care aleg in functie de ceea ce le-ar placea sa faca si cele care aleg in functie de cat de bine remunerata va fi acea profesie.
70% dintre tineri spun ca isi doresc sa acumuleze experienta la primul loc de munca, 24% mentioneaza salariul (studiu Happy Recruiter).
Studiul Employer Brand, realizat de Randstad Romania, releva ca pachetul salarial ramane si in 2021 criteriul principal pe care angajatii din tara noastra il au in vedere cand aleg un job (adica 74% dintre ei).

𝐒𝐢 𝐢𝐚𝐭𝐚 𝐮𝐧 𝐓𝐨𝐩 𝐓𝐞𝐧 𝐚𝐥 𝐧𝐨𝐬𝐭𝐫𝐮:
1. Controlorul de trafic aerian, al carui salariu poate ajunge la 571.000 de lei pe an.
2. Un director executiv poate castiga foarte bine, in functie de compania unde lucreaza. Salariul este intre 360.000 si 503.000 de lei anual.
3. Ingineria de petrol si gaze este un domeniu in continua dezvoltare si deloc usor. Dar munca este rasplatita, salariul putand depasi 230.000 de lei anual.
4. Medicul primar poate avea anual un salariu de 150.000 de lei, in functie de specializare.
5. O categorie interesanta, de care nu se vorbeste foarte mult in tara noastra, este bancherul de investitii. Aflam insa ca, in functie de experienta, acesta poate avea salariu intre 75.000 si 136.000 de lei.
6. Inginerul de software este, desigur, un job foarte cautat. Daca ajungi sa detii suficient de multa experienta si sa stapanesti abilitatile necesare, poti ajunge sa castigi in acest domeniu pana la 113.000 de lei.
7. Salariul unui Inginer aerospatial este tot cam pe acelasi nivel, putand ajunge pana la 111.000 de lei pe an.
8. Front-end Developer este o persoana care creeaza site-uri si aplicatii interactive, iar acesta poate castiga intre 60.000 si 108.000 de lei anual.
9. Directorul de Marketing, ale carui responsabiltati pot sa difere de la o organizatie la alta. Daca esti si creativ, carismatic, cu siguranta poti castiga intre 53.000 si 123.600 lei pe an.
10. Nu putem incheia topul fara Directorul de Resurse Umane care poate castiga intre 42.000 si 123.000 lei pe an.

Continuam cu ce 𝐀𝐁𝐈𝐋𝐈𝐓𝐀𝐓𝐈 𝐬𝐨𝐟𝐭 & 𝐡𝐚𝐫𝐝 iti trebuie pentru a accede la sumele frumusele de care tocmai am vorbit si la pozitii de top in ierarhie. Conform World Economic Forum acestea sunt:

Rezolvarea problemelor complexe
Gandirea critica
Creativitatea
Managementul oamenilor
Inteligenta emotionala
Abilitatea de a lua decizii
Negocierea

Profesii care iti plac sau profesii bine platite? – aceasta este intrebarea…

“Sarac, ghinionist, nefericit si bolnav este acela care folosește prea des cuvântul mâine.”
𝐑𝐨𝐛𝐞𝐫𝐭 𝐊𝐢𝐲𝐨𝐬𝐚𝐤𝐢

Urmareste noutatile despre activitatile Asociatiei BookLand si pe platformele sociale:
Facebook:

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Testimonial Gabriela Tellman – Director Scoala Bobilna (jud Hunedoara)

Imaginati-va o tara in care pana si la sate gasesti scoli frumoase, curate si bine dotate