in ,

Cine sunt cei mai bogati tineri din Romania si din lume?

Topurile cu cei mai bogati oameni din lume sunt foarte populare an de an. Sigur ai remarcat si tu ca, intr-un fel sau altul, oamenii sunt atrasi de astfel de lucruri si sunt curiosi cum au ajuns acestia sa fie cunoscuti si sa cumuleze astfel de averi.

Bineinteles ca exista oameni care au avut idei inovatoare, au condus afaceri toata viata si care acum au ajuns sa fie in fruntea clasamentelor. Printre acestia se numara contemporanii Elon Musk, Bill Gates, Warren Buffet. Mai putin cunoscuti sunt, insa, cei sub 30 de ani care sunt deja cei mai buni in domeniile lor, unii chiar detinand, deja, averi uriase.

Ȋn Romania, cei de la Forbes fac anual un clasament “30 sub 30″. Aici, cunoscutul proiect include tineri exceptionali care s-au remarcat in tara, si nu numai, prin ideile si performantele lor.

Unul dintre acestia este 𝐃𝐚𝐯𝐢𝐝 𝐏𝐨𝐩𝐨𝐯𝐢𝐜𝐢. La cei 17 ani ai sai, David este unul dintre cei mai titrati sportivi de performanta din Romania. Inotator de performanta, el participa de la varsta de 10 ani la competitii sportive. David a primit zeci de oferte de la peste 50 de universitati din SUA, dar impreuna cu familia sa a decis sa isi continue studiile in Romania si sa ne reprezinte la competitii de top.

Un alt tanar sub 30 de ani care s-a facut remarcat este 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐏𝐚𝐧𝐚𝐢𝐭, fondatorul aplicatiei E-PrimariaTa, care ofera un suport 100% digital pentru toata administratia publica. Cozile de la ghiseu sunt inlocuite de instrumente digitale si cetatenii pot comunica mult mai usor cu institutiile publice. Alexandru spune ca i-au trebuit trei zile sa configureze aplicatia sa pentru 300 de primarii din tara noastra si astfel a economisit sute de ore pierdute prin birocratie de fiecare dintre noi.

Ce pot face femeile sub 30 de ani? Cam orice isi propun. Iar un exemplu relevant este 𝐂𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧𝐚 𝐎𝐩𝐫𝐞𝐚 care a lasat arhitectura pentru o cariera in… motorsport. Cristiana este astazi cea mai activa femeie pilot de raliuri din Romania si fondatoarea proiectului „Femei in motorsport”, prin care promoveaza femeile din automobilismul si motociclismul romanesc. A invatat sa conduca la 15 ani si in 2021 a devenit prima femeie cooptata ca pilot in lotul national de juniori sustinut de Ministerul Tineretului si Sportului. Spune ca visul ei este sa devina prima femeie pilot din Campionatul Mondial de Raliuri FIA WRC si nu se va opri pana va reusi. Iata cum succesul vine urmandu-ti pasiunea, oricat de imposibil ar spune ceilalti ca ar fi… Asadar, nu exista vise prea mari, doar trebuie sa ti le urmezi.

Dar care e situatia si in afara tarii? Daca in Romania, talentul este cel care a reusit sa-i aduca pe tineri in punctul in care au averi, ocupantii topului 5 din strainatate sunt mostenitori ai unor averi exorbitante, cu o singura exceptie! Te-am facut curios? Fii atent la ocupantul locului 4!

Dupa cum se obisnuieste, incepem cu locul 5! 𝐕𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭𝐢𝐧𝐚 𝐏𝐚𝐥𝐨𝐦𝐚 𝐏𝐢𝐧𝐚𝐮𝐥𝐭, fiica celebrei actrite Salma Hayek si a multimiliardarului director al companiei de moda Kering, Francois Henri Pinault, va mosteni o avere de aproximativ 𝟏𝟐 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐝𝐨𝐥𝐚𝐫𝐢.

Locul 4 este ocupat de 𝐀𝐤𝐬𝐡𝐚𝐲 𝐑𝐮𝐩𝐚𝐫𝐞𝐥𝐢𝐚, un antreprenor britanic, singurul self-made. In varsta de 23 de ani acum, acesta a avut o idee simpla, dar, totusi, foarte profitabila. La doar 18 ani a creat platforma imobiliara Doorsteps.co.uk care le permite clientilor sa cumpere case la cel mai mic pret posibil. A reusit sa vanda prima lui casa in timp ce se pregatea pentru examenele de la scoala. Doorsteps.co.uk este evaluata acum la peste 𝟏𝟐 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐝𝐨𝐥𝐚𝐫𝐢 si este in prezent a 14-a cea mai mare agentie imobiliara din UK.

Ocupanta locului 3 este 𝐁𝐥𝐮𝐞 𝐈𝐯𝐲 𝐂𝐚𝐫𝐭𝐞𝐫, fiica celebrilor Beyonce si Jay-Z. La varsta de doar 10 ani, micuta cantareata traieste o viata mai luxoasa decat cei mai multi oameni isi pot imagina. Averea estimata pe care o va mosteni este de nici mai mult, nici mai putin decat 𝟏 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝 𝐝𝐞 𝐝𝐨𝐥𝐚𝐫𝐢.

Ocupantul locului 2 are doar 8 ani si este cunoscut in toata lumea. Este vorba de nimeni altul decat simpaticul 𝐏𝐫𝐢𝐧𝐭 𝐆𝐞𝐨𝐫𝐠𝐞 al Marii Britanii, fiul Ducilor de Cambridge. Se estimeaza, asadar, ca valoarea sa din prezent este de 𝟑 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐞 𝐝𝐨𝐥𝐚𝐫𝐢.

𝐏𝐫𝐢𝐧𝐭𝐞𝐬𝐚 𝐂𝐡𝐚𝐫𝐥𝐨𝐭𝐭𝐞 a Marii Britanii este cel mai bogat copil din lume la cei 7 ani ai sai. Fiica cea mica a Ducilor de Cambridge are o valoare estimata de 𝟓 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐞 𝐝𝐨𝐥𝐚𝐫𝐢 in prezent.
”𝑆𝑢𝑛𝑡 𝑜𝑎𝑚𝑒𝑛𝑖 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑢 𝑏𝑎𝑛𝑖 𝑠𝑖 𝑜𝑎𝑚𝑒𝑛𝑖 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑏𝑜𝑔𝑎𝑡𝑖.” – Coco Chanel

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Cand nu se rezolva

Unde imi tin motivatia