in ,

Din aceasta toamna elevii din Breaza (Buzau) beneficiaza de conditii moderne pentru studiu multumita Asociatiei BookLand

Elevii din Breaza, judetul Buzau, se numara printre cei 4,000 copii care, incepand de anul acesta, se bucura de scoli renovate si bine dotate datorita eforturilor facute de Asociatia BookLand si partenerii sai. Scoala Gimnaziala Breaza a fost renovata integral in doar 5 luni, bugetul investit fiind de 125,000 euro, aceasta suma reprezentand valoarea reala a tuturor materialelor de constructii, transportului acestora si manoperei. In antrepriza statului acest cost ar fi fost de peste douazeci ori mai mare… In acest judet, pe langa institutia de invatamant din Breaza, au mai fost renovate si cele din Sahateni (2020), Pietrosu (2022) si Costesti (2022)

Prin programul de ”Renovare scoli in mediul rural” al asociatiei, sub motto-ul Impreuna CONSTRUIM oameni, in 2020-2021, 37 de scoli din satele Romaniei au devenit locuri in care deja peste 7.000 de copii merg cu placere sa invete. Iar anul acesta se renoveaza inca 29 scoli situate in 22 judete! Fara granturi europene, pur si simplu mobilizand sute de companii sa contribuie cu bani, produse sau servicii (prin redirectionarea celor 20% din impozitul pe profit/venit conform Legii Sponsorizarii nr. 32/1994), dar si motivand autoritatile si comunitatea locala sa se implice. Astfel se vede puterea si determinarea domeniului privat in a schimba lucrurile in domeniul educatiei, iar asta intr-un timp record si de zeci de ori mai eficient din punct de vedere costuri.

 

Multumita Asociatiei BookLand, scoala noastra se incadreaza in normalitate. Echipa ne-a ajutat sa oferim elevilor un spatiu scolar interior si exterior calitativ. Copiii sunt incantati de noua infatisare! BookLand inseamna bucurie, inseamna schimbare si demonstreaza ca educatia conteaza oriunde in lumea aceasta, inclusiv in mediul rural. Multumim din suflet!” – Simona Oprea, Director Scoala Gimnaziala Breaza

Toti copiii din satele si comunele tarii noastre au dreptul la educatie in conditii moderne care sa le hraneasca pofta de invatatura. De aceea facem tot posibilul sa le renovam scolile, fiindca in mediul rural zace o comoara nepretuita: acesti copii minunati care pot schimba viitorul si imaginea Romaniei! Cladirea principala a Scolii Gimnaziale Breaza (jud. Buzau), precum si cele 2 cladiri conexe – care s-au transformat in Laborator de Informatica si Magazie -, au trecut prin mari schimbari in bine, datorita generozitatii partenerilor nostri. Acestia au contribuit in scoala la reparatia si zugravirea peretilor, turnarea sapelor si montarea de noi pardoseli (gresie, pardoseala PVC), la inlocuirea instalatiei si obiectelor sanitare, gresiei si faiantei, a mobilierului scolar; in laborator la reparatia si zugravirea peretilor, turnarea sapei si montarea de pardoseala PVC, precum si la inlocuirea usilor, ferestrelor si a instalatiei electrice. In plus, au ajutat la construirea unui perete de protectie pentru protejarea laboratorului de pamantul care venea inspre cladire de cate ori ploua, la pavarea curtii si imprejmuirea cu gard a acesteia. Nu in ultimul rand, au contribuit la schimbarea acoperisului cladirii care gazduieste acum magazia, bineinteles, alaturi de reparatia si zugravirea peretilor acesteia. ” – Madalina Mocanu, Director Marketing & Comunicare Asociatia BookLand

Transformarea de la Scoala Gimnaziala Breaza, a fost posibila datorita companiilor care cred in tineri si intr-o Romanie mai buna prin educatie: Gilcom International Trading, Elis Pavaje, Cesarom, Sanotechnik Romania, Isomat Romania, Indfloor Group, Raveli, Fereastra Rekord, Larex-ir Decor, Tabla Construct, Masterplast Romania, Terra Impex, Echipa De Tamplarie, Expleo Group si Marvicon; precum si partenerilor de cursa lunga: Unicredit Consumer Financing, SIT, Leroy Merlin, Titan Machinery Romania, Turbomecanica, Arkema, Profi, Synevo, Asevi, Trutzi, Rehau Romania, GLS Romania, Pall-Ex Romania, ASEE Romania, Novaservis Ferro Group, Somaco Grup Prefabricate, Wenglor Sensoric Romania, Deutsche Leasing, Fuchs, Ropeco Bucuresti, Certo Industrie, Novaintermed, Bauelemente, Kaefer Romania, Mediapost Hitmail, Real Grup Invest, SYKES Romania, TESY, Porsche Romania.

In Romania secolului 21, elevii din mediul rural sunt condamnati sa invete in spatii insalubre care, de cele mai multe ori, le pun sanatatea sau chiar viata in pericol atat lor, cat si profesorilor. Iar acolo unde autoritatile nu pot sau nu vor sa faca ceva in acest sens, norocul vine din partea Asociatiei BookLand care militeaza pentru dreptul la educatie al copiilor renovandu-le scolile.

Si pentru ca Asociatia BookLand isi doreste sa vina cu un pachet complet de servicii educationale (inclusiv metoda de predare si continut), incepand de anul viitor se va concentra si pe constructia primei scoli-etalon pentru sistemul de invatamant romanesc, cu ciclurile primar-gimnazial-liceal-postliceal. Va urma modelul finlandez (adaptat local) si va asigura inclusiv profesorii care vor preda dupa o curricula comparabila cu cea occidentala. O scoala 100% moderna (cu cantina, biblioteca, laboratoare, sala spectacole, facilitati sportive, spatii relaxare, livada, dar si solar in care vor fi crescute propriile legume) pusa gratuit la dispozitia copiilor din mediul rural, asigurandu-le la final un loc de munca in cadrul companiilor cu care se vor derula programe de invatamant profesional dual.

Toti cei care le impartasesc viziunea, se pot alatura demersului BookLand donand 2 euro lunar printr-un SMS cu cuvantul CONSTRUIM la 8845 sau achizitionand Soricelul BookLand.

 

De peste 11 ani BookLand contribuie la sublinierea importantei educatiei & dezvoltarii personale prin Conferintele BookLand Evolution care transmit tinerilor mesajele inspirationale ale mentorilor cu valori demne de urmat, prin Taberele Coolturale BookLand care ofera tinerilor un mix echilibrat de activitati educationale & distractie in mijlocul naturii, dar mai ales prin Renovarea & Dotarea scolilor, initiativa care acorda copiilor defavorizati din mediul rural o sansa reala la o educatie de calitate! Adio igrasie si mucegai, bancute rupte, usi/geamuri/pardoseli deteriorate, acoperisuri si tavane prin care ploua, curti pline de noroi, sobe in salile de clasa si WC in spatele scolii! Cu ajutorul companiilor care s-au mobilizat contribuind cu bani, produse sau servicii, BookLand va reusi in 2022 sa aduca schimbarea in alte 29 scoli (in 2020-2021 a renovat & dotat 37 scoli).

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Scoala & Gradinita Aricestii Zeletin-Prahova

Testimonial Iuliana Frigea – Director Gradinita & Scoala Primara Aricestii Zeletin