in ,

Pasiunea sau venitul?

Pe masura ce trece timpul, elevii incep sa se gandeasca mai des spre viitor. Unii dintre noi am practicat deja sau practicam in domeniul muncii, astfel intrebarea „Pentru pasiune sau venit?” capata si mai multa importanta.

Opinia des agreata asupra acestui subiect este cea in favoarea pasiunii. Intr-adevar, aceasta parere este greu de contestat si din mai multe considerente. Putem sa ne referim, in primul rand, la influentele mediului online, unde intalnim o promovare variata a posibilitatilor de munca ale unui individ. Odata cu popularizarea si integrarea internetului in societate, motivatia de a lucra din pasiune a crescut considerabil. Totul poate fi materializat prin bussiness in prezent. Vrei sa vinzi haine? Pornesti o pagina de Instagram pentru drop-shipping. Doresti sa-ti faci cunoscute calitatile de web designer, grafician, artist sau specialist in pedichiura? Aceeasi poveste!

Putem spune ca potentialul financiar al diferitelor indeletniciri, in contextul globalismului, iti permite sa te concentrezi pe subiectul pasiunilor tale. Ne referim la „o treaba mai usoara”, un plan mai fezabil pentru ceea ce ne aduce cu adevarat bucurie si fericire. Asistam la un fel de disparitie a notiunii artistului „mort de foame”, cel putin ideea ca acesta ar fi fortat sa urmeze calea saraciei in cazul in care vrea sa-si promoveze pasiunea.

Venitul, totusi, ramane „un detaliu” important, asadar sa privim si modul in care punem accentul pe venit in aceasta dualitate. Pentru ca tot spre venit tintim. Din acest punct de vedere, cu potentialul crescut de a-ti transforma pasiunea in cariera de succes, pasiunea drept scop principal se poate pierde intr-o ceata de abstractizare derutanta. Suntem martorii unui eveniment bizar in lumea contemporana, in care intrebarea expusa la inceputul acestui text isi pierde din forma. Nu ne mai referim la una sau la alta, ci la venit si pasiune laolalta, chiar spre detrimentul pasiunii. Iar intrebarea devine: „Cum pot sa scot cat mai mult venit din propria-mi pasiune pentru a putea continua dezvoltarea si practicarea acesteia?”

Asadar, in drumul catre pasiunea care ne motiveaza, trebuie sa luam in calcul si infruntarea dificila a problemei venitului. Si sa acordam mare atentie semintei pasiunii – ca nu cumva sa se piarda, cu cat mai mult este asuprita de contextul venitului. Nu putem uita ca venitul si pasiunea personala vor fi mereu notiuni separate. Una-i sufletul, alta-i asfaltul…

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Vorbe hidoase la croseta

Sentinte fara pasta corectoare