in , ,

Rebelii fac istorie – episodul 2 – mentor Adrian Cioroianu

Cum ar fi fost daca? Si, iata, ca se iveste prilejul unui detaliu de viata personal. Aflam, credem, printre primii si va spunem si voua! Ne imaginam, 𝐀𝐝𝐫𝐢𝐚𝐧 𝐂𝐢𝐨𝐫𝐨𝐢𝐚𝐧𝐮 – rockerul! Contrafactual, ca sa pastram registrul discutiei, chiar si asa sa fi fost in ipostaza evocata cu atata umor, si tot credem ca am fi gasit temei de mentorat pe taramul muzicii si nu al istoriei. “Lucrurile nu iti ies de obicei din prima, dar tot ce conteaza e sa nu renunti”! De aceea si credem ca, fie cu sau fara chitara, dar neaparat cu bicicleta (se intelege!), discutia e, pana la urma, despre esenta lucrurilor.
”(…) daca nu ar fi fost blocul comunist? Cum ar fi fost? Asta se cheamă istorie contrafactuala si e cuceritoare, dar, pe de alta parte, e si sterila. Anuarul statistic e o cartulie plina cu toate datele unei tari. In anii 1938-1939 erau indicatori la care Romania era peste Spania, Portugalia, Grecia, nu mai vorbim de Bulgaria sau Iugoslavia. In lipsa comunismului, noi, romanii, probabil am fi fost mai bogati decat grecii azi, ca sa glumesc cu voi, totusi. De vreo 40 de ani ma intreb, pentru ca la un moment dat am avut o alegere de facut. Eram in scoala generala si voiam sa imi iau o chitara. M-am dus cu parintii si era inchis, in schimb era deschis la magazinul de biciclete. Mi-am luat bicicleta! Nu stiu cum ar fi fost daca mi-as fi luat chitara. Poate ca viata mea o lua pe alt traseu. Nu stiu astazi sa cant la chitara, dar merg destul de bine pe bicicleta”, spune mentorul BookLand Evolution din luna Septembrie’23, domnul Adrian Cioroianu.
Cenaclul Flacara a starnit multe controverse, admite, iar opinia personala nu este in mod necesar subiect de consens. Adrian Cioroianu nici nu cauta asta. Frumos, nu?! Te invita la dialog intr-un mod aparte despre cenaclul devenit un adevarat fenomen. Sa vorbesti cu inima… Regimul comunist, in esenta, are culoarea gri-cenusiu. Sunt greu de distins si iubirea, si libertatea. Si daca simtul comun te indeamna la perceptii grosiere, tu esti acum sfatuit sa faci altfel. ”Am o opinie diferita fata de cei care spun ca era indoctrinare. Discursul ambiental era atat de plin de indoctrinare, incat la cenaclu se vorbea despre dragoste, despre libertate. Aparea mai mult cuvantul iubire.”
Cel mai frumos indemn pe care il poate face un dascal catre elevii sai? “Ramaneti cu mintea deschisa! Chiar daca va veti insela uneori, cu totii ne mai inselam, dar stati cu mintea deschisa!”, conchide mentorul BookLand Evolution Adrian Cioroianu.

Suntem mandri de acesti tineri formidabili care isi cauta propriul drum in cariera! Ii multumim pentru inspiratie mentorului nostru, ADRIAN CIOROIANU, si BIBLIOTECII NATIONALE A ROMANIEI pentru gazduire, precum si KANDIA pentru cadoul dulce.

Intalnirile BookLand Evolution dau glas intrebarilor si raspunsurilor tale. Avem incredere in potentialul tau, te sustinem in tot ce-ti propui, insa, efortul iti apartine in totalitate. Important e sa vrei. Urmareste-ne sau vino alaturi de noi, caci 𝗜𝗠𝗣𝗥𝗘𝗨𝗡𝗔 𝗶𝗻𝘀𝗽𝗶𝗿𝗮𝗺 𝘁𝗶𝗻𝗲𝗿𝗶𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮!

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Gabriel Costin la Scoala renovata din Paunesti (VN)

Gara de Nord. Statie sau destinatie?