in , ,

Scoala Homorod (Brasov)

Cele mai semnificative urme preistorice ale asezarii Homorod s-au inregistrat in epoca bronzului. Statueta cunoscuta drept „Venus din Homorod” (expusa la muzeul Brukenthal din Sibiu) face parte din lotul descoperirilor intamplatoare, dar insemnate. Satul Homorod s-a numit Petersdorf (satul lui Petru), dupa biserica evanghelica dedicata Sfantului Petru, ridicata in a doua jumatate a secolului al XIII lea. Incepand cu sec al XVIII lea are loc dezvoltarea urbanistica, initial locuitorii asezandu-se separat, in functie de etnie: sasi, maghiari, romani. In 1784 aici a fost infiintat unul dintre cele mai importante grajduri ale armatei, ”depozitul de armasari”, transformand Homorodul intr-un un punct de referinta, cunoscut in Europa. Cetatea Jimbor construita de sasi mai rezista si azi dupa sute de ani, pe cand apele minerale de la Băile Homorod utilizate in scopuri terapeutice la inceputul secolului al XX-lea, necesita investitii majore. Nu departe, aproape de satul Mercheasa, se afla Batranul Carpatilor, un gorun de aproximativ 900 de ani și unul dintre cei mai mari din sud-estul Europei, fiind declarat castigator al concursului „Cel mai batran arbore din Romania”.
Multumim din suflet sponsorilor care au facut posibila renovarea scolii din Homorod:
* 𝐈𝐬𝐨𝐦𝐚𝐭 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚 – materiale constructii
* 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐜𝐨𝐥𝐨𝐫 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚 – vopsea lavabila, lemn si metal
* 𝐓𝐞𝐫𝐫𝐚 𝐆𝐫𝐞𝐬 – gresie
* 𝐖𝐢𝐩𝐫𝐨 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚 – mobilier scolar
* 𝐇𝐨𝐥𝐯𝐞𝐫 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚 – parchet
* 𝐃𝐞𝐜𝐚𝐭𝐡𝐥𝐨𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 – gazon teren sport & articole sportive
* 𝐒𝐨𝐥𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐭 𝐆𝐫𝐨𝐮𝐩 – montaj teren sport
* 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐇𝐨𝐦𝐨𝐫𝐨𝐝 – imprejmuire & Iluminare teren sport + suport logistic renovare
* 𝐍𝐨𝐯𝐚𝐭𝐢𝐤 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚 – sistem pluvial
* 𝐂𝐞𝐫𝐚𝐦𝐢𝐜𝐚 𝐁𝐢𝐚𝐧𝐜𝐚 – articole sanitare
* 𝐋𝐨𝐭𝐮𝐬 𝐂𝐞𝐫𝐚𝐦𝐢𝐜𝐚𝐬 – faianta
* 𝐑𝐆 𝐃𝐞𝐬𝐢𝐠𝐧 – usa antifoc
* 𝐏𝐨𝐫𝐭𝐚 𝐃𝐨𝐨𝐫𝐬 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 -usa
* 𝐌𝐢𝐬𝐚𝐯𝐚𝐧 – produse curatenie
* 𝐏𝐫𝐨𝐦𝐢𝐬 𝐀𝐝𝐯𝐞𝐫𝐭𝐢𝐬𝐢𝐧𝐠 – carti & CD-uri
* 𝐌𝐚𝐫𝐯𝐢𝐜𝐨𝐧 – transport materiale constructii
Precum si pilonilor BookLand: 𝐒𝐈𝐓, 𝐌𝐞𝐭𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭, 𝐔𝐧𝐢𝐜𝐫𝐞𝐝𝐢𝐭 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐞𝐫 𝐅𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐧𝐠, 𝐓𝐮𝐫𝐛𝐨𝐦𝐞𝐜𝐚𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐒𝐀, 𝐓𝐢𝐭𝐚𝐧 𝐌𝐚𝐜𝐡𝐢𝐧𝐞𝐫𝐲 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚, 𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚, 𝐀𝐬𝐞𝐯𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚.
Multumim 𝐅𝐮𝐧𝐝𝐚𝐭𝐢𝐚 𝐀𝐥𝐛𝐞𝐫 – 𝑃𝑎𝑟𝑡𝑒𝑛𝑒𝑟𝑢𝑙 𝑝𝑟𝑖𝑛𝑐𝑖𝑝𝑎𝑙 𝑖𝑛 𝑟𝑒𝑛𝑜𝑣𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒𝑖 𝑠𝑐𝑜𝑙𝑖!

Daca vrei sa contribui si TU la normalitatea in educatie pentru copiii din mediul rural, poti sa redirectionezi 20% din impozitul pe profit/venit, sa trimiti un SMS cu cuvantul CONSTRUIM la 8845 donand astfel 2 euro lunar sau sa faci o donatie pe www.book-land.ro/doneaza/ pentru renovarea scolilor. Daca donezi 100 lei iti oferim 𝐒𝐨𝐫𝐢𝐜𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐁𝐨𝐨𝐤𝐋𝐚𝐧𝐝 din lanita crosetata cu dragoste de artizani romani! Iti multumim! ❤

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Ridicoli

Testimonial Ana Hristea – Director Scoala Homorod (jud Brasov)