in , ,

Scoala Pantelimon (CT)

Prin comuna Pantelimon sigur au trecut romanii in anul 140, caci au lasat in urma Castrul Ulmetum (documentat din anul 395). Castrul nu a rezistat nici 3 secole, hunii distrugandu-l. La inceputul anilor 1900 marele arheolog Vasile Parvan a organizat chiar 4 campanii de sapaturi aici. Tot atunci istoricul Ionescu Dobrogeanu spunea ca satul Pantelimon „a fost infiintat de romani, pe ruinele fostului sat tataresc Ceatal Orman, distrus in razboiul din 1855”. Dupa ce aici se reinstaleaza o populatie romaneasca, au inceput sa vina colonisti din zonele limitrofe. Insa, primii locuitori ai asezarii au fost doi transilvaneni, pe nume Caciula si Nicolae Pana. Acestia au sosit pe aceste meleaguri in ziua de 27 iulie 1884, ziua Sfantului Pantelimon, hotarand ca satul sa se numeasca Pantelimon.
Scoala Gimnaziala Nr 1 Pantelimon este mandria comunei, deoarece a format si formeaza generatii intregi de oameni, oameni care sprijina si inteleg ca trebuie sa investim intr-o educatie de calitate in mediul rural. Corpul B al scolii este prima cladire scoala – internat, infiintata in anul 1926, cladire unde au fost scolarizati foarte multi elevi, atat din comuna, cat si din cele alaturate. Exteriorul scolii era degradat, placile de piatra din partea de jos a cladirii erau sparte, peretii cladirii necesitau reparatii si zugraveli urgente, iar tavanul din interiorul claselor avea un aspect neplacut.
Asociatia BookLand, partenerii sai dar si autoritatile locale au schimbat in bine fata 𝐒𝐜𝐨𝐥𝐢𝐢 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐏𝐚𝐧𝐭𝐞𝐥𝐢𝐦𝐨𝐧 (jud Constanta) si odata cu ea destinele a mii de copii care-i vor trece pragul de acum incolo.
• Gazon sintetic & articole sportive 𝐃𝐞𝐜𝐚𝐭𝐡𝐥𝐨𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚
• Montaj gazon sintetic 𝐒𝐨𝐥𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐭 𝐆𝐫𝐨𝐮𝐩
• Pavele & Borduri 𝐄𝐥𝐢𝐬 𝐏𝐚𝐯𝐚𝐣𝐞
• Materiale constructii 𝐋𝐞𝐫𝐨𝐲 𝐌𝐞𝐫𝐥𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚
• Obiecte mobilier daruite de 𝐌𝐚𝐱𝐁𝐞𝐭 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚
• Arbusti decorativi exterior 𝐏𝐞𝐩𝐢𝐧𝐢𝐞𝐫𝐚 „𝐆𝐫𝐚𝐝𝐢𝐧𝐚 𝐕𝐞𝐫𝐝𝐞”
• Colorant vopsea lavabila 𝐒𝐢𝐩𝐞𝐱 𝐂𝐨𝐦𝐩𝐚𝐧𝐲
• Folie plastic protectie 𝐌𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫𝐩𝐥𝐚𝐬𝐭 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚
• Placute gravate usi 𝐀𝐓𝐈𝐏 𝐃𝐞𝐬𝐢𝐠𝐧
Jos palaria pentru Primaria Pantelimon – Constanta pentru acoperirea integrala a costurilor de manopera renovare scoala & constructie “fundatie” teren sport!
Intreaga noastra recunostinta partenerilor extraordinari care au sustinut financiar achizitia a 50% dintre materialele de constructii: 𝐔𝐧𝐢𝐜𝐫𝐞𝐝𝐢𝐭 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐞𝐫 𝐅𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐧𝐠, 𝐓𝐢𝐭𝐚𝐧 𝐌𝐚𝐜𝐡𝐢𝐧𝐞𝐫𝐲 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚, 𝐓𝐮𝐫𝐛𝐨𝐦𝐞𝐜𝐚𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐒𝐀, 𝐀𝐫𝐤𝐞𝐦𝐚, 𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢, 𝐕𝐢𝐯𝐚 𝐂𝐫𝐞𝐝𝐢𝐭, 𝐑𝐄𝐇𝐀𝐔 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚, 𝐀𝐬𝐞𝐯𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚

Daca vrei sa contribui si TU la normalitatea in educatie pentru copiii din mediul rural, poti sa redirectionezi 20% din impozitul pe profit/venit, sa trimiti un SMS cu cuvantul CONSTRUIM la 8845 donand astfel 2 euro lunar sau sa faci o donatie pe www.book-land.ro/doneaza/. Daca donezi 100 lei iti oferim 𝐒𝐨𝐫𝐢𝐜𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐁𝐨𝐨𝐤𝐋𝐚𝐧𝐝 din lanita crosetata cu dragoste de artizani romani! Iti multumim! ❤

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Masa rotunda olimpici civili si militari – episodul 2

Testimonial Georgiana Dedu – Director Scoala Gimnaziala Pantelimon (jud Constanta)