in , ,

Tabara Coolturala BookLand din Marisel (Cluj), 13-20 Aug 2023 (REZUMAT)

La o altitudine de peste 1100 metri se afla โ€œpoarta de intrare a Apusenilorโ€, dupa cum e denumita localitatea Marisel, unde am revenit dupa tabara de acum trei ani. Cred ca am ramas fascinati de istoria locurilor, caci aici, acum 150 ani, romanii au castigat o batalie impotriva maghiarilor sub conducerea lui Avram Iancu desi armata lui era formata doar din localnici, in timp ce cea maghiara avea 3.000 de ostasi cu experienta. Ii mare lucru sa fii mot!

Bineinteles ca am invatat multe lucruri noi de la trainerii nostri generosi cu timpul si informatiile lor:
* ๐’๐ˆ๐Œ๐Ž๐ ๐€๐๐†๐‡๐„๐‹ de multi ani incoace ne face sa ne simtim bine cand ne spune ca suntem formati din praf de stele si ne explica ce e cu atatea stele, planete si alte corpuri ceresti pe bolta de culoarea cernelii.
* ๐•๐ˆ๐‚๐“๐Ž๐‘ ๐Œ๐ˆ๐‘๐Ž๐ a poposit cu un camion plin de carti ca sa-i povestim despre cartile noastre preferate (cu argumente, nu asa…), sa citim impreuna iar apoi sa ni le ofere cadou.
* ๐‘๐€๐ƒ๐” ๐‡๐„๐“๐‚๐Ž ne-a povestit despre valorile si standardele pe care trebuie sa ni le setam in viata, atat pe plan profesional, cat si personal, dar si despre importanta deciziilor luate si felul in care ni le asumam.
* ๐“๐”๐ƒ๐Ž๐‘ ๐๐Ž๐‘๐™๐€ ne-a demonstrat cat de puternica dar si cat de influentabila este mintea noastra prin hipnoza, invatandu-ne cateva exercitii prin care sa scapam de griji si sa ne relaxam mintea.
* ๐Œ๐ˆ๐๐€ ๐ƒ๐Ž๐‚๐ˆ๐๐’๐Š๐ˆ ne-a prezentat jocul de integrare care ne dezvolta abilitatile de interactiune sociala, ne deschide inima si ne elibereaza de emotiile care ne macina. De la ea am invatat ca a te vulnerabiliza recunoscandu-ti sentimentele si a fi autentic inseamna, de fapt, a fi curajos!
* ๐‚๐Ž๐ƒ๐‘๐”๐“๐€ ๐‘๐€๐๐€๐†๐„๐‹ ne-a incurajat sa ne marturisim in โ€œoglindaโ€ (doi cate doi) punctele tari si slabe. Deloc usor exercitiul, mai ales cand iti deschizi sufletelul in fata unui copil pe care nu-l cunosti. Cu nitel curaj am reusit!
* ๐Ž๐•๐ˆ๐ƒ๐ˆ๐” ๐Ž๐‹๐“๐„๐€๐ a reusit sa imbine curiozitatea, veselia si seriozitatea in arta prezentarii, imbunatatindu-ne stilul de a ne sustine ideile. Acum stim cat de mult conteaza si influenteaza atitudinea opinia celorlalti despre noi.
* cu ๐Œ๐ˆ๐‡๐€๐„๐‹๐€ ๐†๐‡๐ˆ๐‚๐€ e ca si cum am facut terapie, caci ne-a vorbit cu atata caldura despre noi insine si cat de important e sa ne acceptam si sa ne iubim, facand, in acelasi timp, complimente celor din jur, oferind iubire. Numai asa putem avea relatii fericite.
* ๐€๐‹๐„๐—๐€๐๐ƒ๐‘๐€ ๐ƒ๐‘๐€๐†๐€๐‹๐€๐ ne-a aratat ce inseamna caligrafia artistica si ne-a initiat in tainele ei. Unora dintre noi chiar ne-a iesit foarte bine!

Am vizitat imprejurimile, ne-am jucat in mijlocul naturii, ne-am urcat pe calut, ne-am dat pe trambulina / leagan, am stat la plaja in hamace, am ascultat legenda miresei pe “viu” la cascada care-i poarta numele (Valul Miresei), am fost la mall in Cluj Napoca, am vazut un super film, am mancat fast-food (sa fie experienta completa!), am mers la Gradina Botanica, ne-am scaldat (in piscina), am cantat karaoke dar ne-am si dat in stamba in cele doua seri/dimineti de talente ๐Ÿ™‚ Si inca ceva: nu numai ca am facut inviorare in fiecare dimineata, insa ne-am pastrat camerele extrem de curate, tocmai pentru a le da de furca organizatorilor care – pentru a desemna castigatorul batoanelor de ciocolata (premiu tentant cand esti in varful muntilor) – au ajuns sa ne caute si prin dulapuri ๐Ÿ˜‰

โค Le multumim Partenerilor nostri care sustin financiar ๐ฉ๐š๐ซ๐ญ๐ข๐œ๐ข๐ฉ๐š๐ซ๐ž๐š ๐†๐‘๐€๐“๐”๐ˆ๐“๐€ a elevilor buni la invatatura din mediul rural!

๐‚๐ž๐ฅ ๐ฆ๐š๐ข ๐ˆ๐๐“๐„๐‹๐ˆ๐†๐„๐๐“ ๐ฆ๐จ๐ ๐๐ž ๐š ๐ญ๐ž ๐๐ข๐ฌ๐ญ๐ซ๐š!

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Vanatai de ciupituri

Vlad Ivanov a inaugurat Scoala Gimnaziala Nr. 1 din Sulita, judetul Botosani, renovata de Asociatia BookLand