in ,

140 elevi din Uzunu se bucura de o scoala renovata si modernizata de un ONG

Pe elevii care invata la Scoala Gimnaziala Nr 3 Uzunu, comuna Calugareni, judetul Giurgiu, i-a asteptat o mare bucurie odata cu inceperea noului an scolar: Asociatia BookLand si partenerii acesteia au renovat & echipat integral scoala (acoperis, interior, exterior, curte)! Parintii sunt incantati de schimbarea in bine si conditiile excelente, bucurosi ca, de anul acesta incolo, copiii lor vor beneficia de un spatiu prietenos, curat si echipat corespunzator pentru un proces educational de calitate. Valoarea totala a investitiei este de 165.000 euro, aceasta suma incluzand si manopera asigurata integral de Primaria Calugareni.

Dupa

Inainte

Nota: Asociatia BookLand a mai renovat in 2020 alte doua scoli din judetul Giurgiu, respectiv in satele Sadina si Catunul, ambele apartinand de comuna Roata de Jos.

Prin programul de ”Renovare scoli in mediul rural” al asociatiei, sub motto-ul Impreuna CONSTRUIM oameni, in 2020-2021, 37 de scoli din satele Romaniei au devenit locuri in care deja peste 7.000 de copii merg cu placere sa invete. Iar anul acesta se renoveaza inca 29 scoli situate in 22 judete! Fara granturi europene, pur si simplu mobilizand sute de companii sa contribuie cu bani, produse sau servicii (prin redirectionarea celor 20% din impozitul pe profit/venit conform Legii Sponsorizarii nr. 32/1994), dar si motivand autoritatile si comunitatea locala sa se implice. Astfel se vede puterea si determinarea domeniului privat in a schimba lucrurile in domeniul educatiei, iar asta intr-un timp record si de zeci de ori mai eficient din punct de vedere costuri.

Datorita implicarii Asociatiei BookLand in colaborare cu partenerii sai, scoala a capatat o noua infatisare, mult mai atractiva pentru copiii satului, devenind, astfel, o intitutie educationala demna de secolul 21. Colectivul aduce mii de multumiri tuturor persoanelor implicate in acest proiect!” – Daniela State, Director Scoala Gimnaziala Nr 3 Uzunu

Din scolile renovate nu se mai pleaca la alte scoli din apropiere, ba chiar se inscriu mai multi elevi, iar profesorii isi iau mai multe ore de predare in cadrul acestora. Asta ne-am propus si aici, la Uzunu, unde in intervalul Martie-Iulie’22 am reparat, tencuit si zugravit peretii interiori, tavanele, pardoselile (montand gresie, parchet si covor PVC), am reparat exteriorul cladirii aplicand apoi tencuiala decorativa, am raschetat toaletele pana la caramida ca sa le reparam si utilam complet, am montat calorifere, corpuri de iluminat, jaluzele si am montat pavele & borduri in curte. Astfel ca aceasta scoala de aproape 60 ani arata acum ca NOUA! Primaria comunei Calugareni, careia ii suntem recunoscatori pentru implicare, a suportat integral costurile de manopera (plus profilele CD-UD, tencuiala si o parte din parchet). O colaborare de succes care ofera o noua sansa tinerei generatii!Madalina Mocanu, Director Marketing & Comunicare Asociatia BookLand

Inainte

Dupa

 

 

 

Transformarea de la Scoala Gimnaziala Uzunu a fost posibila datorita companiilor care cred in tineri si intr-o Romanie mai buna prin educatie: La Notaru’ – SuperMarket, Bilka Steel, Elis Pavaje, Cesarom, Sipex Company, Maneuro Calugareni, Ambiflux, Viva Credit, Siniat Romania, Sanotechnik Romania, Romstal, Instal Impex, Novaservis Ferro Group, Krono.Shop, Larex-ir Decor, Brico Depôt, Indfloor Group, Masterplast Romania, Terra Impex, FamousRoses.eu, Marvicon.

Asociatia BookLand le multumeste si partenerilor loiali care fac posibil acest demers educational: Unicredit Consumer Financing, SIT Romania, Leroy Merlin Romania, Titan Machinery Romania, Turbomecanica, Arkema, Profi, Synevo, Asevi, Trutzi, Rehau Romania, GLS Romania, Pall-Ex Romania, ASEE Romania, Somaco Grup Prefabricate, Wenglor Sensoric Romania, Deutsche Leasing, Fuchs Condimente, Ropeco Bucuresti, Certo Industrie, Novaintermed, Bauelemente, Kaefer Romania, Mediapost Hit Mail, Real Grup Invest, Sykes Romania, Tesy Romania, Porsche Romania.

Inainte

Dupa

 

In Romania secolului 21, elevii din mediul rural sunt condamnati sa invete in spatii insalubre care, de cele mai multe ori, le pun sanatatea sau chiar viata in pericol atat lor, cat si profesorilor. Iar acolo unde autoritatile nu pot sau nu vor sa faca ceva in acest sens, norocul vine din partea Asociatiei BookLand care militeaza pentru dreptul la educatie al copiilor renovandu-le scolile.

Si pentru ca Asociatia BookLand isi doreste sa vina cu un pachet complet de servicii educationale (inclusiv metoda de predare si continut), incepand de anul viitor se va concentra si pe constructia primei scoli-etalon pentru sistemul de invatamant romanesc, cu ciclurile primar-gimnazial-liceal-postliceal. Va asigura inclusiv profesorii care vor preda dupa o curricula comparabila cu cea occidentala. O scoala 100% moderna (cu cantina, biblioteca, laboratoare, sala spectacole, facilitati sportive, spatii relaxare, livada, dar si solar in care vor fi crescute propriile legume) pusa GRATUIT la dispozitia copiilor din mediul rural, asigurandu-le la final un loc de munca in cadrul companiilor cu care se vor derula programe de invatamant profesional dual.

Toti cei care le impartasesc viziunea se pot alatura demersului Asociatiei BookLand donand 2 euro lunar printr-un SMS cu cuvantul CONSTRUIM la 8845 sau achizitionand Soricelul BookLand.

 

De peste 11 ani BookLand contribuie la sublinierea importantei educatiei & dezvoltarii personale prin Conferintele BookLand Evolution care transmit tinerilor mesajele inspirationale ale mentorilor cu valori demne de urmat, prin Taberele Coolturale BookLand care ofera tinerilor un mix echilibrat de activitati educationale & distractie in mijlocul naturii, dar mai ales prin Renovarea & Dotarea scolilor, initiativa care acorda copiilor defavorizati din mediul rural o sansa reala la o educatie de calitate! Adio igrasie si mucegai, bancute rupte, usi/geamuri/pardoseli deteriorate, acoperisuri si tavane prin care ploua, curti pline de noroi, sobe in salile de clasa si WC in spatele scolii! Cu ajutorul companiilor care s-au mobilizat contribuind cu bani, produse sau servicii, BookLand va reusi in 2022 sa aduca schimbarea in inca 29 scoli (in 2020-2021 a renovat & dotat 37 scoli).

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Deja 70% dintre elevi sunt analfabeti functional. Incotro?

Scoala Negulesti (BC)