in , ,

Catalin Stoica – Greseala te invata mai mult decat succesul (1)

„In copilarie nu stiam prea bine ce voi face in viata, nu imi doream foarte clar un anumit lucru.”
„Reformulez, stiam ce vreau sa fac, doar ca m-am razgandit. Intai voiam sa ma fac politist, aka detectiv, nu politist, ca nu suna cool, e banal.”
„Dupa aceea m-am mai razgandit si mi-am zis sa fiu actor si/sau regizor. Am intrat in lumea teatrului si a filmului si am constatat ca-mi place maxim.”
„Acum iti povestesc ceva despre mine din care sa inveti tu, sa tragi niste concluzii, eu n-am sa-ti dau foarte clar directia pentru ca e despre tine nu e despre mine. Ce iti spun eu e despre mine, ce faci tu e despre tine. Ai mei vazandu-ma chitit pe partea aceasta de teatru, film… imi spuneau ”gandeste-te si tu la o profesie/meserie care sa-ti aduca un serviciu stabil, un salariu sigur”. A mai auzit cineva sfatul acesta sau doar la mine s-a intamplat?”
„N-am zis niciodata „Da! Am sa schimb”, deveneam un rebel pe masura ce eram astfel sfatuit, pe masura ce valorile mele nu contau foarte mult, si totusi am schimbat. Am stat si m-am gandit: ce mi-ar placea sa fac, daca nu teatru-film?”
„In primul rand sa aiba Romana si trebuie sa nu aiba matematica.”
„Si am luat lista cu facultati, nu exista Internet la vremea respectiva, era tiparita si ma uitam ce se cere la admitere si am ales Dreptul – are Romana, n-are matematica, dar are istorie.”
„Inca din primii ani de facultate am ajuns in redactia unui ziar, unul dintre cele mai importante 3 ziare de atunci: Tineretul Liber.”
„Era un ziar creat pentru tineri, foarte interesant.”
„Am stat in redactie pana cand am vazut un anunt la TV ca se cauta un colaborator pentru divertisment pentru tineret.”
„Erau peste 100 de participanti, asta e! Am fost educati ca esecul, greseala reprezinta un capat de drum. Sa ne ferim sa gresim! John Maxwell, unul dintre mentorii mei, spune: ”Greseste mult, greseste repede, greseste des!”
„De ce? Ca sa inveti! Greseala inseamna educatie. In momentul in care gresesti si iti evaluezi experienta pe care ai avut-o, vei ajunge macar un pas, decat erai inainte. Nu ai cum sa nu cresti! Greseala te invata mai mult decat succesul! Cand ai gresit ceva stai si te intrebi, analizezi…”
„Uite asa am ajuns in prima televiziune din viata mea!”
„N-am mai iesit din acel domeniu! Am ajuns sa fac inclusiv teatru, film, am scris, am produs, am regizat scurt metraje, programe de divertisment, am scris seriale de comedie. Am reusit sa ajung in punctul in care imi doream. Ajutorul cel mai mare mi-a fost dat de… Visul meu ca un magnet!”
„Visul acela mare pe care sa-l ai in mintea ta intr-un prim plan in permanenta, indiferent ce faci, dincolo de tot ce se intampla in exterior, din interior sa vina ceva care vindeca exteriorul, pentru tine. Visul acela mare care ruleaza ca un film, se va deschide ori de cate ori traversezi un moment dificil.”.
„Calitatile senzoriale te ajuta sa-ti construiesti visul, sa-ti pastrezi visul, sa te apropii de el, te ajuta sa actionezi.”
„Visul acela mare ma ajuta ca sa raman consecvent: ma si motiveaza, dar ma si responsabilizeaza. Motivatia si responsabilitatea sunt cele 2 motoare cu care avionul vietii noastre zboara in fiecare zi. Motivatia e cea care ma trage inainte, sa evoluez. Responsabilitatea e ceea ce ma ridica dimineata din pat.”
„Te sfatuiesc si pe tine sa-ti descoperi visul acela mare. Daca in mintea ta primul gand care-ti vine: dar eu nu pot sa fac ceva Maret in viata aceasta! Ia in calcul ca Maret nu inseamna ce cred eu ca e Maret, pentru tine Maret inseamna ce crezi tu ca e Maret. Acel lucru care nu te plictiseste niciodata, pentru ca tot ceea ce conteaza: vrei sa devii, vrei sa faci, vrei sa dobandesti, toate acestea au un cost.”
„Exista in fizica Legea a 3 a lui Newton: pentru a ajunge undeva oriunde trebuie sa lasi ceva in urma, orice! Nu stii intotdeauna ce trebuie sa lasi in urma. Insa daca stii ca visul acela e visul tau, vei fi dispus sa platesti pretul. Iti vei da seama ca a meritat!”
„John Maxwell spune ca cea mai trista zi din viata sa a fost cea in care a decoperit ca multi oameni dragi lui, nu au un vis si nu vor sa se dezvolte! Cea mai fericita zi pentru mine a fost aceeasi: caci am constatat ca orice s-ar intampla eu n-am sa ma opresc!”
„Vreau sa fiu atent la integritate, vreau sa ajung acolo, astfel incat scopul sa nu scuze mijloacele.”
𝐂𝐚𝐭𝐚𝐥𝐢𝐧 𝐒𝐭𝐨𝐢𝐜𝐚 – 𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢𝐥𝐞𝐫 & 𝐂𝐨𝐚𝐜𝐡

Urmareste noutatile despre activitatile Asociatiei BookLand si pe platformele sociale:
Facebook:

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Imaginati-va o tara in care pana si la sate gasesti scoli frumoase, curate si bine dotate

Tabara Coolturala Bookland la Chiojdu Buzau – 26 Iul – 2 Aug 2020 REZUMAT