in ,

Cine esti cand nu te vede nimeni?

Raspunde repede, fara sa iti folosesti numele sau prenumele: tu cine esti? Daca raspunsul la intrebarea aceasta este ezitant, trebuie sa stai putin de vorba cu tine si sa te cunosti. Ce se ascunde in spatele numelui pe care il porti si in spatele imaginii din oglinda? Unde esti tu printre toate rolurile pe care le joci in fiecare zi? Mergi la scoala – esti elev. Vii acasa – esti copil, frate sau sora. Mergi la magazin – esti client. Iesi pe afara – esti prieten sau strain. Cine esti tu, dintre toti acestia? Raspunsul care iti vine prima data in minte este ceea ce ocupa cel mai mult loc in viata ta. Este prioritatea de care poate ca nici nu ti-ai dat seama pana acum.

Urmareste materialul video si afla povestea celor doi oameni care ne-au inspirat in acest episod despre autocunoastere si identitate: actorul Marcel Iures si fotograful Robert Cornelius, cel care a realizat primul selfie. Iar daca ti-am starnit interesul, uite si cateva subiecte de gandire si exercitiu asupra carora sa revii dupa ce asculti cu atentie mesajul.

1. Gandeste-te ca ai lampa lui Aladin, dar ai la dispozitie o singura dorinta: care e aceea? Imagineaza-ti ca dorinta s-ar putea implini fara ca altcineva sa stie cum s-a intamplat. Asa o sa poti fi mai sincer si-ti vei putea da seama daca esti mai mult sau mai putin superficial, materialist sau egocentric.
2. Care este starea ta atunci cand esti doar tu cu tine? Daca emotiile tale sunt, in mod natural, unele pozitive, poti sa fii sigur ca nu minti daca postezi un selfie cu zambetul tau. Daca iti dai seama ca emotiile sunt negative, ai mai multe sanse sa gasesti sursele nemultumirii.
3. Daca ar trebui sa alegi un singur loc in care sa stai pentru tot restul vietii si sa faci aceeasi activitate, ce ai alege?
4. Daca ai putea scapa de un singur lucru din viata, care ar fi acela? Raspunsul te ajuta sa realizezi care e cea mai mare frica sau cea mai puternica sursa de stres pentru tine.

In final, stii vorba aceea: omul, cat traieste, invata. Nu o sa stii niciodata destul de multe despre tine. Dar farmecul e tocmai acesta: sa te descoperi si redescoperi constant. Pentru ca a te cuceri pe tine insuti este o victorie mai mare decat aceea de a cuceri mii de oameni intr-o singura lupta.

𝐂𝐨𝐩𝐲𝐰𝐫𝐢𝐭𝐞𝐫: Monica Faur
𝐕𝐨𝐢𝐜𝐞-𝐨𝐯𝐞𝐫: Gabi Costin
𝐀𝐫𝐭 𝐃𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫: Adrian Baldovin

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Sandu Pop la Scoala renovata din Zauan (SJ)

Legea lui Murphy