in ,

Dorinte cu aripi

Sarbatorile s-au nascut din prisosul bucuriei unor oameni, in fata unor evenimente sau a unor reusite pe care le-au avut. Unele sarbatori pornesc de la dorinte si vise care n-au fost lasate sa se scurga printre degete. Nimic din ce e maret astazi n-a fost facut fara efort. La fel si lucrul pe care il ai acum in minte si pe care indraznesti mai mult sau mai putin sa ti-l propui. Totusi… indrazneste!

Cand a vazut zmeul zburand pe deasupra capului sau, omul si-a dorit sa se agate de coada zmeului si sa zboare impreuna cu el. Probabil a incercat. Atunci s-a intamplat primul esec din istoria aviatiei, dar totodata si primul pas inainte in acest domeniu. Dorinta de a zbura si-a facut loc in mintea multora, astfel ca dorinta a fost pusa in literatura si in pictura, in muzica si in arta pe care inca o detinem si astazi.

Totul a fost o aspiratie… pana la omul cu actiunea. Procesul a fost lung si greu, dar asta nu a impiedicat primul avion sa zboare. Dintr-o dorinta s-a nascut o industrie, un nou mod de a calatori, un alt mod de a purta razboaie… si o noua sarbatoare atribuita zilei de astazi – Ziua Aviatiei.

What do you think?

Written by Monica Faur

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Testimonial Oana Veresezan – Director Scoala Gimnaziala Nr.2 Curtici (jud Arad)

Urmele pasilor tai