in ,

Elevii din Mologesti invata intr-o cladire renovata si echipata de Asociatia BookLand

In intervalul iunie – septembrie 2022, Asociatia BookLand si partenerii sai au investit 125.000 euro pentru renovarea si echiparea Scolii Gimnaziale Mologesti (judetul Valcea), astfel incat micutii valceni sa aiba o sansa reala la o educatie de calitate. Acum copiii si dascalii au tot ce le trebuie pentru ca actul educational sa se desfasoare in conditii optime: cladirea scolii a fost reabilitata energetic, renovata integral pe interior si exterior, dotata cu o toaleta in incinta, cu un acoperis proaspat vopsit si completat cu sistem pluvial nou, curte pavata, teren sport construit de la zero si dotat corespunzator.

Inainte

Dupa

Prin programul de ”Renovare scoli in mediul rural” al asociatiei, sub motto-ul Impreuna CONSTRUIM oameni, in 2020-2021, 37 de scoli din satele Romaniei au devenit locuri in care deja peste 7.000 de copii merg cu placere sa invete. Iar anul acesta se renoveaza inca 30 scoli situate in 22 judete! Fara granturi europene, pur si simplu mobilizand sute de companii sa contribuie cu bani, produse sau servicii (prin redirectionarea celor 20% din impozitul pe profit/venit conform Legii Sponsorizarii nr. 32/1994), dar si motivand autoritatile si comunitatea locala sa se implice. Astfel se vede puterea si determinarea domeniului privat in a schimba lucrurile in domeniul educatiei, iar asta intr-un timp record si de zeci de ori mai eficient din punct de vedere costuri.

Renovarea, pentru mine, este dovada faptului ca, atunci cand oamenii isi propun, muncesc, se implica si coopereaza in interesul copiilor, rezultatele vorbesc de la sine. Ne dorim ca scoala sa reprezinte a doua casa pentru elevii nostri. Aici ei cresc, se dezvolta, creeaza, descopera, invata, rad, alearga si viseaza; aici isi cladesc viitorul. Casa noastra, scoala, avea nevoie de o transformare, de o infrumusetare, astfel incat sa sustina toate dorintele si aspiratiile elevilor. Nu am fi putut face acest lucru fara ajutor. Ajutorul oferit de Asociatia BookLand reprezinta un nou inceput pentru fiecare dintre noi. Spatiul acesta este acum pregatit pentru viitor, caci viitorul trebuie cladit in spatii calde, vesele, curate, luminoase si moderne. Nu putem construi viitorul fara dotari corespunzatoare, fara conditii si, sigur, nu putem construi viitorul fara ajutorul, implicarea si daruirea oamenilor.” – Simona Rosu, Director Scoala Gimnaziala Mologesti

Inainte

Dupa

E ca un facut! De fiecare data cand dam jos lambriurile gasim mucegai si igrasie. Ce bine ca s-au interzis in scoli!. Imaginati-va cate generatii au fost afectate de acest inamic invizibil. Apoi, din cauza infiltratiilor in tavan, structura acestora si a peretilor a fost afectata. Asa ca am dat jos tavanul fals si l-am reconstruit din profile CD-UD si vata minerala. Am continuat cu repararea peretilor, turnarea sapei, montarea parchetului, gresiei… Toaleta in scoala era o dorinta mai veche (si perfect normala) a copiilor – iar noi le-am indeplinit-o! Nu numai ca am anvelopat cladirea cu polistiren si apoi am infrumusetat-o cu tencuiala decorativa, dar am si prelungit viata acoperisului metalic vopsindu-l cu o vopsea antirugina. Acoperisul e completat de sistemul pluvial pe masura. Iar apoi am trecut la pavele! Ca mai apoi sa pregatim surpriza-surprizelor: terenul de sport. De la zero! Noroiul din mijlocul curtii s-a transformat intr-un frumos teren de fotbal pe care multi copii se vor visa fiind urmatorul Hagi!Madalina Mocanu, Director Marketing & Comunicare Asociatia BookLand

Transformarea Scolii Gimnaziale Mologesti a fost posibila datorita companiilor care cred in tineri si intr-o Romanie mai buna prin educatie: Elis Pavaje, Decathlon, SolExpert Group, Austrotherm, EuroTigla, Cesarom, Sipex Company, Isomat, Deocon, RAVELI, Porta Doors, Recom SID, Terra Impex, Masterplast, Sanotechnik, Cora, Luxten Lighting Company, Larex-ir Decor, Pepiniera „Gradina Verde”, ATIP Design. Dar si datorita implicarii Primariei Lalosu care a sustinut 70% din costurile de manopera, agregatul balastier si suportul logistic.

Asociatia BookLand le multumeste si partenerilor loiali care sustin acest demers educational: Unicredit Consumer Financing, Leroy Merlin, Titan Machinery Romania, Turbomecanica, Arkema, Profi, SIT Romania, Asevi, Viva Credit.

Inainte

Dupa

In Romania secolului 21, elevii din mediul rural sunt condamnati sa invete in spatii insalubre care, de cele mai multe ori, le pun sanatatea sau chiar viata in pericol atat lor, cat si profesorilor. Iar acolo unde autoritatile nu pot sau nu vor sa faca ceva in acest sens, norocul vine din partea Asociatiei BookLand care militeaza pentru dreptul la educatie al copiilor renovandu-le scolile. Si pentru ca Asociatia BookLand isi doreste sa vina cu un pachet complet de servicii educationale (inclusiv metoda de predare si continut), incepand de anul viitor se va concentra si pe constructia primei scoli-etalon pentru sistemul de invatamant romanesc, cu ciclurile primar-gimnazial-liceal-postliceal. Va asigura inclusiv profesorii care vor preda dupa o curricula comparabila cu cea occidentala. O scoala 100% moderna (cu cantina, biblioteca, laboratoare, sala spectacole, facilitati sportive, spatii relaxare, livada, dar si solar in care vor fi crescute propriile legume) pusa GRATUIT la dispozitia copiilor din mediul rural, asigurandu-le la final un loc de munca in cadrul companiilor cu care se vor derula programe de invatamant profesional dual.

Toti cei care le impartasesc viziunea se pot alatura demersului Asociatiei BookLand donand 2 euro lunar printr-un SMS cu cuvantul CONSTRUIM la 8845 sau achizitionand Soricelul BookLand.

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Masa rotunda Legile educatiei – episodul 3

Cum sa iti pastrezi sanatatea mintala