in , ,

Impreuna CONSTRUIM oameni (“Ani de liceu 2022” in viziunea BookLand) 30 sec

“Ora de Zoologie” – gaini, gaste, oi sau caprite – alearga nestingherita prin curtile scolilor din mediul rural. Si nu e nimic rau in asta, insa, imaginati-va cum arata totul pe ploaie sau zapada… cu ce noroi intra elevii in scoala peste parchetul coscovit de timp, asezandu-se imbracati si zgribuliti in bancutele rupte incercand sa vada la tabla sau in manuale la lumina chioara a prea putinelor becuri atarnand stinghere din tavan. Despre ce alte dotari sa vorbim cand nu exista nici macar toaleta in incinta scolii, copiii iesind pe frig in fundul curtii… Iar noi ne asteptam ca ei sa invete bine, sa aiba succes si sa salveze tara de la dezastru. Pe umerii acestor copii nevinovati atarna mentalitatile depasite si prejudecatile invechite ale decidentilor care chiar nu stim cum se vor uita in ochii lor atunci cand li se va cere socoteala. Oricum, va fi prea tarziu… pentru viitorii adulti copilaria va purta ecoul umilintei si nedreptatii. Lipsa unei sanse reale la o educatie de calitate se va reflecta in toata fiinta lor. Precum si in esenta noastra ca popor.

Ne-am saturat sa fim priviti cu indoiala de restul lumii, cand suntem atat de capabili! Nu mai vrem sa auzim “Ce tara frumoasa avem, pacat ca-i populata!”. Haideti alaturi de 𝐀𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐭𝐢𝐚 𝐁𝐨𝐨𝐤𝐋𝐚𝐧𝐝 sa punem, efectiv, caramizi la constructia solida si trainica numita EDUCATIE. Sa redam copiilor copilaria pe care o merita!
Pentru ei merita sa fim, in sfarsit, uniti! Pentru ca, asa cum spunea reformatorul invatamantului romanesc, Spiru Haret: “Cum arată astăzi şcoala, va arăta mâine ţara!”.
Coalizand mediul privat si implicand comunitatile & autoritatile locale am reusit sa schimbam perceptia negativa asupra invatamantului romanesc si sa motivam elevii sa vina cu drag la scoala, iar profesorii sa predea cu placere in cele 67 scoli renovate in 3 ani. Dar mai avem un vis: acela de a construi pana in 2024 prima scoala-etalon pentru Romania, cu ciclurile primar-gimnazial-liceal-postliceal (ulterior, vom inaugura anual cate o scoala-etalon in fiecare judet)! Vom asigura inclusiv profesorii care vor preda dupa o curricula comparabila cu cea occidentala. O scoala 100% moderna (cu cantina, biblioteca, laboratoare, sala spectacole, facilitati sportive, spatii relaxare, livada, dar si solar in care vor fi crescute propriile legume) pusa GRATUIT la dispozitia copiilor din satele si comunele Romaniei, asigurandu-le la final un loc de munca in cadrul companiilor cu care se vor derula programe de invatamant profesional dual.

Viitorul incepe azi. Daca vrei sa contribui si TU la normalitatea in educatie pentru copiii din mediul rural, trimite un SMS cu cuvantul CONSTRUIM la 8845 donand astfel 2 euro lunar. Iar daca alegi sa donezi 100 lei iti oferim 𝐒𝐨𝐫𝐢𝐜𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐁𝐨𝐨𝐤𝐋𝐚𝐧𝐝 din lanita crosetata cu dragoste de artizani romani! Iti multumim!❤

Multumim doamnei 𝐒𝐭𝐞𝐥𝐚 𝐄𝐧𝐚𝐜𝐡𝐞 pentru sustinerea extraordinara!
Multumim 𝐒𝐜𝐨𝐥𝐢𝐢 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐬𝐢 𝐆𝐫𝐚𝐝𝐢𝐧𝐢𝐭𝐞𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐑𝐚𝐬𝐢, 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐚 𝐒𝐚𝐥𝐜𝐢𝐨𝐚𝐫𝐚 (𝐣𝐮𝐝. 𝐈𝐚𝐥𝐨𝐦𝐢𝐭𝐚) care ne-au permis sa filmam videoclipul in incinta & curtea institutiilor de invatamant. 𝐿𝑎 𝑖𝑛𝑐𝑒𝑝𝑢𝑡𝑢𝑙 𝑎𝑛𝑢𝑙𝑢𝑖 2023 𝑠𝑐𝑜𝑎𝑙𝑎 𝑠𝑖 𝑔𝑟𝑎𝑑𝑖𝑛𝑖𝑡𝑎 𝑑𝑖𝑛 𝑣𝑖𝑑𝑒𝑜𝑐𝑙𝑖𝑝 𝑣𝑜𝑟 𝑓𝑖 𝑟𝑒𝑛𝑜𝑣𝑎𝑡𝑒!

𝐃𝐈𝐒𝐓𝐑𝐈𝐁𝐔𝐓𝐈𝐄 𝐕𝐈𝐃𝐄𝐎𝐂𝐋𝐈𝐏:
Alex Tirifon
Alice Cojocaru
Andreea Ghicu
Andrei Negru
Andrei Tirifon
Antonia Faur
David Leu
Dragoş Ungureanu
Iustin Ungureanu
Radu Iordache
Rebeca Popescu
Serena Pavel
Ştefan Negru
Victor Zamfir

• 𝐎𝐩𝐞𝐫𝐚 𝐦𝐮𝐳𝐢𝐜𝐚𝐥𝐚 “𝐀𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐢𝐜𝐞𝐮” 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐮𝐬𝐚 𝐝𝐞 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐢𝐧 𝐁𝐨𝐠𝐚𝐫𝐝𝐨 𝐩𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐬𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐥𝐮𝐢 𝐒𝐚𝐬𝐚 𝐆𝐞𝐨𝐫𝐠𝐞𝐬𝐜𝐮 𝐢𝐧 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐩𝐫𝐞𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐬𝐭𝐞𝐢 𝐒𝐭𝐞𝐥𝐚 𝐄𝐧𝐚𝐜𝐡𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐦𝐢𝐬 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚 𝐨𝐚𝐫𝐚 𝐫𝐞𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐩𝐫𝐞𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 & 𝐫𝐞𝐨𝐫𝐜𝐡𝐞𝐬𝐭𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐦𝐞𝐥𝐨𝐝𝐢𝐞𝐢!
• 𝐏𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐨𝐫 𝐦𝐮𝐳𝐢𝐜𝐚𝐥: 𝐒𝐭𝐮𝐝𝐢𝐨𝐮𝐥 𝐋𝐞𝐞𝐌𝐮𝐬𝐢𝐜
• 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐩𝐫𝐞𝐭𝐚𝐫𝐞: 𝐂𝐨𝐩𝐢𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐏𝐨𝐩𝐮𝐥𝐚𝐫𝐚 𝐝𝐞 𝐀𝐫𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐚𝐦𝐧𝐢𝐜𝐮 𝐕𝐚𝐥𝐜𝐞𝐚 𝐬𝐮𝐛 𝐢𝐧𝐝𝐫𝐮𝐦𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐨𝐩𝐫𝐚𝐧𝐞𝐢 𝐂𝐚𝐦𝐞𝐥𝐢𝐚 𝐂𝐥𝐚𝐯𝐚𝐜:

𝐂𝐎𝐑
Alexia Firpo
Aura Ciuchete
Carla Nicu
Daria Bica
Daria Miruț
Dariana Stănică
George Bănică
Izabela Florescu
Ryhanna Dumitrașcu

𝐒𝐎𝐋𝐈𝐒𝐓𝐀
Daniela Ochiosu

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Impreuna CONSTRUIM oameni (“Ani de liceu 2022” in viziunea BookLand)

Scoala Mologesti (VL) – Impreuna CONSTRUIM Oameni! Renovare/Dotare scoli rurale