in , ,

Impreuna CONSTRUIM oameni (“Ani de liceu 2022” in viziunea BookLand)

Imaginati-va o Romanie in care pana si in cele 13.600 sate si comune gasiti scoli frumoase, curate si bine dotate, cu elevi care invata bine si aspira la studii superioare. O tara din care nu se mai pleaca la muncile de jos ale Europei. O tara in care parintii se intorc si au un trai decent alaturi de copiii pentru care ar face orice ca sa duca o viata mai buna. O tara in care respectul aratat acum tinerei generatii ne este apoi “intors” de aceasta la maturitate. Numiti-ne naivi, nu ne suparam… Insa doar cu vise indraznete s-a schimbat lumea! Iar noi suntem dovada vie ca se poate, chiar si fara milioane de euro, dar cu muuulta pasiune si staruinta. Cu ajutorul companiilor care s-au mobilizat contribuind cu bani, produse sau servicii, Asociatia BookLand va fi reusit pana la finalul anului 2022 sa aduca schimbarea in inca 30 scoli (insumand 67 scoli renovate in 3 ani). Pentru ca, asa cum spunea reformatorul invatamantului romanesc, Spiru Haret: “Cum arată astăzi şcoala, va arăta mâine ţara!”.
Prin programul de Renovare & Dotare scoli acordam copiilor din mediul rural o sansa reala la o educatie de calitate! Adio igrasie si mucegai, bancute rupte, usi/geamuri/pardoseli deteriorate, acoperisuri si tavane prin care ploua, curti pline de noroi, sobe in salile de clasa si WC in spatele scolii! Coalizand mediul privat, comunitatile si autoritatile locale am reusit sa schimbam perceptia negativa asupra invatamantului romanesc si sa motivam elevii sa vina cu drag la scoala iar profesorii sa predea cu placere.
Si mai avem un vis: acela de a construi pana in 2024 prima scoala-etalon pentru Romania, cu ciclurile primar-gimnazial-liceal-postliceal (ulterior, vom inaugura anual cate o scoala-etalon in fiecare judet)! Vom urma modelul finlandez (adaptat local) si vom asigura inclusiv profesorii care vor preda dupa o curricula comparabila cu cea occidentala. O scoala 100% moderna (cu cantina, biblioteca, laboratoare, sala spectacole, facilitati sportive, spatii relaxare, livada, dar si solar in care vor fi crescute propriile legume) pusa GRATUIT la dispozitia copiilor din mediul rural, asigurandu-le la final un loc de munca in cadrul companiilor cu care se vor derula programe de invatamant profesional dual.

Multumim doamnei 𝐒𝐭𝐞𝐥𝐚 𝐄𝐧𝐚𝐜𝐡𝐞 pentru sustinerea extraordinara!
Multumim 𝐒𝐜𝐨𝐥𝐢𝐢 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐬𝐢 𝐆𝐫𝐚𝐝𝐢𝐧𝐢𝐭𝐞𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐑𝐚𝐬𝐢, 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐚 𝐒𝐚𝐥𝐜𝐢𝐨𝐚𝐫𝐚 (𝐣𝐮𝐝. 𝐈𝐚𝐥𝐨𝐦𝐢𝐭𝐚) care ne-au permis sa filmam videoclipul in incinta & curtea institutiilor de invatamant. 𝐿𝑎 𝑖𝑛𝑐𝑒𝑝𝑢𝑡𝑢𝑙 𝑎𝑛𝑢𝑙𝑢𝑖 2023 𝑠𝑐𝑜𝑎𝑙𝑎 𝑠𝑖 𝑔𝑟𝑎𝑑𝑖𝑛𝑖𝑡𝑎 𝑑𝑖𝑛 𝑣𝑖𝑑𝑒𝑜𝑐𝑙𝑖𝑝 𝑣𝑜𝑟 𝑓𝑖 𝑟𝑒𝑛𝑜𝑣𝑎𝑡𝑒!

𝐃𝐈𝐒𝐓𝐑𝐈𝐁𝐔𝐓𝐈𝐄 𝐕𝐈𝐃𝐄𝐎𝐂𝐋𝐈𝐏:
Alex Tirifon
Alice Cojocaru
Andreea Ghicu
Andrei Negru
Andrei Tirifon
Antonia Faur
David Leu
Dragoş Ungureanu
Iustin Ungureanu
Radu Iordache
Rebeca Popescu
Serena Pavel
Ştefan Negru
Victor Zamfir

• 𝐎𝐩𝐞𝐫𝐚 𝐦𝐮𝐳𝐢𝐜𝐚𝐥𝐚 “𝐀𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐢𝐜𝐞𝐮” 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐮𝐬𝐚 𝐝𝐞 𝐅𝐥𝐨𝐫𝐢𝐧 𝐁𝐨𝐠𝐚𝐫𝐝𝐨 𝐩𝐞 𝐯𝐞𝐫𝐬𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐥𝐮𝐢 𝐒𝐚𝐬𝐚 𝐆𝐞𝐨𝐫𝐠𝐞𝐬𝐜𝐮 𝐢𝐧 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐩𝐫𝐞𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐬𝐭𝐞𝐢 𝐒𝐭𝐞𝐥𝐚 𝐄𝐧𝐚𝐜𝐡𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐦𝐢𝐬 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚 𝐨𝐚𝐫𝐚 𝐫𝐞𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐩𝐫𝐞𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 & 𝐫𝐞𝐨𝐫𝐜𝐡𝐞𝐬𝐭𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐦𝐞𝐥𝐨𝐝𝐢𝐞𝐢!
• 𝐏𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐨𝐫 𝐦𝐮𝐳𝐢𝐜𝐚𝐥: 𝐒𝐭𝐮𝐝𝐢𝐨𝐮𝐥 𝐋𝐞𝐞𝐌𝐮𝐬𝐢𝐜
• 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐩𝐫𝐞𝐭𝐚𝐫𝐞: 𝐂𝐨𝐩𝐢𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐏𝐨𝐩𝐮𝐥𝐚𝐫𝐚 𝐝𝐞 𝐀𝐫𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐚𝐦𝐧𝐢𝐜𝐮 𝐕𝐚𝐥𝐜𝐞𝐚 𝐬𝐮𝐛 𝐢𝐧𝐝𝐫𝐮𝐦𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐨𝐩𝐫𝐚𝐧𝐞𝐢 𝐂𝐚𝐦𝐞𝐥𝐢𝐚 𝐂𝐥𝐚𝐯𝐚𝐜:

𝐂𝐎𝐑
Alexia Firpo
Aura Ciuchete
Carla Nicu
Daria Bica
Daria Miruț
Dariana Stănică
George Bănică
Izabela Florescu
Ryhanna Dumitrașcu

𝐒𝐎𝐋𝐈𝐒𝐓𝐀
Daniela Ochiosu

Daca vrei sa contribui si TU la normalitatea in educatie pentru copiii din mediul rural, trimite un SMS cu cuvantul CONSTRUIM la 8845 donand astfel 2 euro lunar. Iar daca alegi sa donezi 100 lei iti oferim 𝐒𝐨𝐫𝐢𝐜𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐁𝐨𝐨𝐤𝐋𝐚𝐧𝐝 din lanita crosetata cu dragoste de artizani romani! Iti multumim!❤

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Masa rotunda Legile educatiei – episodul 2

Impreuna CONSTRUIM oameni (“Ani de liceu 2022” in viziunea BookLand) 30 sec