in ,

Natura ne aseamana. Educatia ne deosebeste.

A trecut un an de cand educatia copiilor nostri atarna de un fir de ata. Iar acela nu se cheama scoala online, pentru ca 75% dintre elevi nu au avut acces corespunzator la tableta/internet.
S-au inchis scolile si nimeni nu si-a dat seama de ce va urma, pentru ca nimeni nu a fost pregatit”, spune Simion Hancescu, lider sindical, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant pentru Europa Libera. “Cert este ca dintre toate tarile din Europa, elevii din Romania au avut cel mai mult timp in care au fost izolati de scoala. Practic, prezenta fizica la scoala a fost aproape inexistenta.
Psihoterapeutul Marilena Gheorghita a explicat ca scoala online ii lipseste pe copii de un mediu social si de o relationare care are valente mult mai profunde decat simpla acumulare de cunostinte. „Scoala online a distorsionat imaginea scolii in mintea copiilor si ceea ce trebuia sa insemne.
Consilierul scolar Lazarina Rotbosan puncteaza: „Scoala, nu trebuie sa uitam, nu este doar un spatiu pentru invatarea academica, ci si pentru invatarea abilitatilor sociale, pentru invatarea abilitatilor emotionale. Iar acest spatiu a lipsit! (…) Elevii din mediul rural au avut o mai mare libertate de miscare. Poate ca indicele de imbolnaviri nu a fost atat de ridicat in multe dintre localitatile din mediul rural, si atunci ei au avut posibilitate sa se intalneasca in grupuri mici. Stim ca acolo copilaria se traieste altfel! Si atunci ei au continuat un patern sanatos, al socializarii – nu in mediul online , ci al socializarii pe ulita”.

Asa cum stiti deja, Asociatia BookLand, prin initiativele sale educationale, asigura o sansa egala la educatie copiilor din mediul rural. Apropo, obiectivul de 20 scoli de renovat in 2021 s-a transformat in 22 scoli prin adaugarea a inca doua institututii de invatamant:

Judetul Brasov, comuna Homorod, sat Homorod, Școala Gimnazială Homorod, an constructie 1902

  1. Judetul Hunedoara, comuna Rapoltu Mare, sat Bobalna, Scoala Primara Bobalna, an constructie 1965

Inca 2 scoli finalizate in Martie!

La Scoala Serbanesti din jud Vrancea lucrarile au inceput inca de anul trecut, insa le-am finalizat recent.

La Scoala Dienci din jud Olt santierul s-a inchis acum ~2 saptamani, in curand vom urca pe canalul nostru YouTube filmuletul rezumat si testimonialul.

 

Si 5 “santiere” incepute!

De fapt in urmatoarele saptamani incep lucrarile efective de renovare, in Martie am trimis o parte din materialele de constructii catre scolile din judetele Arad, Arges si Bistrita Nasaud.

Mai exact:

In cele 2 scoli din Arges (Domnesti si Mosoaia) am trimis – in vederea dotarii bibliotecilor – 660 carti, 28 tablouri, 38 DVD-uri, 19 CD-uri cu filme pentru copii, 1 video player. Toate acestea au reprezentat donatia familiei de profesori Avramia, Gheorghe si Cristian Dolinschi.

 

In cele 2 scoli din Arad (Curtici si Satu Nou) am trimis deja: 45 calorifere, 36 seturi jaluzele, 16 seturi complete lavoare, 7 vase WC, 50 kg vopsea lavabila, 3 usi, 15 glafuri ferestre, 1 palet placi gips carton, 1 pat consultatii medicale (alte materiale fiind planificate sa plece de la Parteneri).

In scoala din Bistrita-Nasaud (Bichigiu), dat fiind ca toaletele existente erau nefunctionale iar instalatia de apa deficitara, pana la renovarea integrala a acestora, am trimis 1 container sanitar ultradotat si performant!

Ministrul Tineretului si Sportului, domnul Eduard Novak, a vorbit pentru BookLand Evolution!

O bucurie sa il intalnim pe primul ministru care va participa la Jocurile Olimpice in timpul mandatului! “Intotdeauna am crezut ca sportul este cel mai benefic sistem educational. In primul rand ne invata sa fim mai disciplinati, sa ne respectam si pe noi si pe cei din jurul nostru, sa traim mai sanatos, sa invatam sa pierdem.

Interviul cu Alex Galmeanu, caruia – desi fotograf -, ii plac vorbele (de aici si cele 5 videoclipuri), ne-a inspirat cu adevarat: “M-am nascut intr-o casa care avea toti peretii pavati cu carti. Tata cumparase peste 45,000 volume si le citise pe toate. Daca vrei sa faci fotografie, cultura generala te va face un fotograf mai bun. Imaginea are avantajul limbajului universal. Nu are nevoie de translator.

Impreuna INSPIRAM tinerii din Romania!
Speram sa va placa si documentarul lunii Martie, realizat pe o tema de interes pentru tineri:

Gandurile Monicai

Acum 2 ani am intalnit in Taberele Coolturale BookLand o adolescenta extraordinar de talentata, asa ca am tinut legatura cu ea. S-a implicat in multe activitati alte Asociatiei BookLand (a participat la coordonarea taberelor, la organizarea filmarilor pentru spotul video “Ani de liceu”, a facut fotografii superbe). Noi speram sa va faca multa placere rubrica ei pe care o puteti citi zilnic pe conturile noastre sociale:


Pentru normalitatea in educatie!

Daca vreti sa contribuiti la un viitor mai bun pentru copiii din mediul rural, puteti sa ne faceti o donatie pe site sau sa trimiteti un SMS cu cuvantul CONSTRUIM la 8845, donand astfel 2 euro lunar! Sau puteti completa Formularul 230 pentru redirectionarea impozitului de 3.5% pe venitul anului trecut. Contributia dumneavoastra intr-un an inseamna o bancuta mai mult pentru un elev! Va multumim anticipat!

BookLand

Le multumim din suflet tuturor PARTENERILOR care ne sprijina!

Unicredit Consumer Financing, SIT & METERSIT, Asevi, Turbomecanica, Wipro, Profi Rom Food, Synevo, Linde Gas, DPD Romania, Bilka Steel, Strizo Sintetic, Loteria Romana, Arcomedia, Fundatia Alber, Niro Investment, Austrotherm, GLS Romania Fuchs Condimente, Romcarton, Terra Gres, Gonbuilding, Vlacov, Novaservis Ferro Group, Arsis, UP Romania, Electrotec Instal, Duraziv, Purmo Group, Erste Asset Management, Plastic Prod, DB Global Technology, Oua de la Tara, Hirsch Porozell, Binape, Sly Nutritia, Mob&Ius, Royal Trans, DCN EU Retail, ACMA Business, Real Grup, AFS – Acces Financial Services, Hierro Stely, Cellular One, Heinrig Impex, Unimec, Gedafarm, Pallex, Genesis Property, Coface, Elis Pavaje, Konika Minolta, Conex Distribution si altii.

BookLand a luat nastere acum 10 ani ca prim targ urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid intr-o caravana nationala activa timp de peste 600 zile care a vizitat anual peste 40 orase. Taberele Coolturale BookLand si Conferintele BookLand Evolution au devenit extensii naturale ale brandului cultural, platforma inPractica.ro completand abordarea socio-educationala asumata. In cele 7 editii, Conferintele s-au intalnit cu peste 100,000 tineri din 23 orase carora peste 2,000 speakeri le-au oferit cele mai bune sfaturi si recomandari. Iar in cadrul celor 8 editii ale Taberelor, sub deviza “Cel mai inteligent mod de a te distra!”, peste 1,300 tineri au fost incurajati prin workshop-urile zilnice sustinute de profesionisti sa pretuiasca timpul liber si echilibrul fin dintre distractie si educatie. Renovand&dotand scolile din zonele defavorizate reusim anul acesta sa schimbam in bine viitorul elevilor din alte 22 scoli rurale!

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Cum arata astazi scoala va arata maine tara

Din plans in ras… si invers