in ,

Putin-mai-bine al nostru

De ce nu se pescuieste in locul asta decat pastrav? De somon n-ati auzit? De ce exista atatea barci aliniate frumos, la soare, dar numai una e in larg si nici nu pescuieste mult? De ce? Din acelasi motiv pentru care toti suntem buni la aruncat pietre in barca altora, cand si a noastra tot la mal zace de ani buni. Sau poate nici n-am scos-o in larg vreodata.

Se vorbeste despre problema educatiei in zone defavorizate, se vorbeste despre cei orfani, care isi petrec viata in case de copii pana la majorat, ca apoi sa fie alungati si pe strazi sa-si nasca pruncii care vor avea aceeasi soarta ca si ai lor scumpi parinti. Se vorbeste despre nemernicia din politica, se vorbeste despre poluarea mediului si uciderea Planetei. Se vorbeste despre indiferenta si nepasare. Doar se vorbeste. Dar nu se vorbeste niciodata la persoana intai. De ce? Pentru ca e mult mai comod sa dai din gura decat sa taci si sa cauti solutii pentru problemele pe care le gasesti. Pentru ca e mult mai usor sa dai vina pe neimplicarea altora, fara sa aduci vreodata in discutie… neimplicarea ta.

Te-ai intrebat si tu de atatea ori de ce exista atata mizerie si atatea lipsuri in tara noastra. Dar sa luam in calcul faptul ca fiecare dintre noi suntem la fel de cetateni ai acestei tari, iar schimbarea nu cade in datoria nimanui in mod particular, sau cade in datoria tuturor in egala masura.

Nu fii o barca ruginita, aliniata celorlalte. Putin-mai-bine al meu cu putin-mai-bine al tau vor conduce la mai-binele general.

What do you think?

Written by Monica Faur

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Suflete de hartie

Gargaritofobie