in , ,

Scoala Gimnaziala nr. 3 Uzunu

𝐈𝐍𝐂𝐀 𝐎 𝐒𝐂𝐎𝐀𝐋𝐀 𝐑𝐄𝐍𝐎𝐕𝐀𝐓𝐀 𝐃𝐄 𝐁𝐎𝐎𝐊𝐋𝐀𝐍𝐃
Comuna Calugareni din judetul Giurgiu se afla la jumatatea distantei dintre Bucuresti si Giurgiu, iar satul Uzunu, care-i apartine, este al 3-lea ca marime, cu peste 1,400 de locuitori. Acest sat a aparut in secolul al XVII-lea sau al XVIII-lea, denumirea venind din limba turca de la cuvantul ,,uzun” care inseamna deal. Dat fiind ca satul se afla pe versantul Campiei Burnasului denumirea e plauzibila.
Anul infiintarii primei scoli a satului nu se stie cu exactitate, aproximam a fi 1920, deoarece unul dintre fiii satului, Doru Pascu, nascut la 19 noiembrie 1913, spune ca a urmat cursurile scolii primare din centrul localitatii (actualul camin cultural), devenind ulterior unul dintre dascalii localitatii. Mai tarziu, prin 1965, se pune temelia noii scoli primare cu denumirea de 𝐒𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐧𝐫. 𝟑 𝐔𝐳𝐮𝐧𝐮. Aceasta are in prezent 2 grupe pentru invatamantul prescolar cu 30 de prescolari, 61 elevi invatamant primar si 42 elevi invatamant gimnazial, iar corpul profesoral este format din 19 cadre didactice, toate calificate. De-a lungul anilor, aceasta scoala gimnaziala a dat comunitatii locale elevi cu rezultate bune la invatatura, dovada fiind, premierea in 2022 a absolventei de clasa a VIII-a, 𝐁𝐞𝐚𝐭𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐈𝐨𝐚𝐧𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐧𝐢𝐜𝐚, cu media 10 (zece) de catre Inspectoratul Scolar Judetean Giurgiu.
Datorita implicarii BookLand, in colaborare cu Primăria Comunei Călugăreni, scoala a capatat, dupa 5 luni de santier, o noua infatisare, moderna si imbietoare la invatat!
Mai multe companii s-au implicat in transformarea acestei scoli pentru ca elevii din Uzunu sa aiba o sansa reala la o educatie de calitate: La Notaru’ – SuperMarket (𝑃𝑎𝑟𝑡𝑒𝑛𝑒𝑟𝑢𝑙 𝑝𝑟𝑖𝑛𝑐𝑖𝑝𝑎𝑙 𝑖𝑛 𝑟𝑒𝑛𝑜𝑣𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒𝑖 𝑠𝑐𝑜𝑙𝑖!), BILKA Steel, Elis Pavaje, Cesarom, Sipex Company, Maneuro Calugareni, Ambiflux, Viva Credit, Siniat Romania, Sanotechnik Romania, Romstal Romania, Instal Impex, FERRO Romania, Krono.Shop, Larex-ir Decor, Brico Depôt Romania, Masterplast Romania, Terra Impex, FamousRoses.eu, Marvicon, ATIP Design.
Asociatia BookLand le multumeste si partenerilor loiali care fac posibil acest demers educational: Unicredit Consumer Financing, SIT, Leroy Merlin Romania, Titan Machinery România, Turbomecanica, Arkema, Profi, Synevo, Asevi Romania, Trutzi, REHAU Romania, GLS Romania, Pall-Ex Romania, ASEE Romania, Somaco Grup Prefabricate, wenglor Romania, Deutsche Leasing, Fuchs, Ropeco Bucuresti, Certo Industrie, Novaintermed, Bauelemente, Kaefer Romania, Mediapost Hit Mail, Real Grup Invest, SYKES Romania, TESY, Porsche Romania.

Daca vrei sa contribui si TU la normalitatea in educatie pentru copiii din mediul rural, poti sa redirectionezi 20% din impozitul pe profit/venit, sa trimiti un SMS cu cuvantul CONSTRUIM la 8845 donand astfel 2 euro lunar sau sa faci o donatie pe www.book-land.ro/doneaza/. Daca donezi 100 lei iti oferim 𝐒𝐨𝐫𝐢𝐜𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐁𝐨𝐨𝐤𝐋𝐚𝐧𝐝 din lanita crosetata cu dragoste de artizani romani! Iti multumim! ❤

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Tabara Coolturala BookLand din Bran – 24-31 Iul 2022 REZUMAT

Testimonial Daniela State – Director Scoala Gimnaziala nr. 3 Uzunu