in , ,

Scoala Tatarastii de Jos (TR)

Prima atestare documentara a vechii asezari de pe aceste meleaguri dateaza din anul 1538, in Hrisovul domnesc emis de domnitorul Tarii Romanesti, Radu Paisie. Denumirea localitatii Tatarastii de Jos ar veni de la faptul ca aici, in trecut, ar fi fost asezata o tabara de tatari. O alta legenda, mult mai veche, spune ca denumirea comunei Tatarastii vine de la Tatarca Dacica, care era asemanatoare cu sarica de azi (adica acel cojoc din blana de oaie imbracat de ciobani). Locuitorii acestei comunitati au participat la miscarea revolutionara condusa de Tudor Vladimirescu, atunci cand o coloana de revolutionari trecea pe Drumul Olacului (drum folosit de diligente intre anii 1500 – 1900). In timpul revolutiei de la 1848, locuitorii Tatarastiului de Jos au depus juramantul de credinta pe Constitutia Revolutionara.
Transformarea de la ๐’๐œ๐จ๐š๐ฅ๐š ๐†๐ข๐ฆ๐ง๐š๐ณ๐ข๐š๐ฅ๐š ๐“๐š๐ญ๐š๐ซ๐š๐ฌ๐ญ๐ข๐ข ๐๐ž ๐‰๐จ๐ฌ (jud Teleorman) a fost posibila datorita companiilor care cred in tineri si intr-o Romanie mai buna:
โ€ข Gresie, nisip, utilaje descarcare si (partial) manopera asigurate de ๐๐ซ๐ข๐ฆ๐š๐ซ๐ข๐š ๐“๐š๐ญ๐š๐ซ๐š๐ฌ๐ญ๐ข๐ข ๐๐ž ๐‰๐จ๐ฌ
โ€ข Parchet & plinta ๐‘๐€๐•๐„๐‹๐ˆ
โ€ข Pavele & borduri ๐„๐ฅ๐ข๐ฌ ๐๐š๐ฏ๐š๐ฃ๐ž
โ€ข Rafturi metalice ๐•๐ข๐ฏ๐š ๐…๐š๐œ๐ข๐ฅ๐ข๐ญ๐ข๐ž๐ฌ
โ€ข Vas toaleta, chiuveta, oglinzi ๐’๐š๐ง๐จ๐ญ๐ž๐œ๐ก๐ง๐ข๐ค ๐‘๐จ๐ฆ๐š๐ง๐ข๐š
โ€ข Jaluzele ๐‹๐€๐‘๐„๐—-๐ˆ๐‘ ๐ƒ๐ž๐œ๐จ๐ซ
โ€ข Usi interior ๐๐จ๐ซ๐ญ๐š ๐ƒ๐จ๐จ๐ซ๐ฌ ๐‘๐จ๐ฆ๐š๐ง๐ข๐š
โ€ข Gresie ๐‚๐„๐’๐€๐‘๐Ž๐Œ
โ€ข Plasa fibra sticla ๐Œ๐š๐ฌ๐ญ๐ž๐ซ๐ฉ๐ฅ๐š๐ฌ๐ญ ๐‘๐จ๐ฆ๐š๐ง๐ข๐š
โ€ข Vopsea lavabila ๐’๐ข๐ฉ๐ž๐ฑ ๐‚๐จ๐ฆ๐ฉ๐š๐ง๐ฒ
โ€ข 20 laptops ๐ž๐๐ฎ๐œ๐ฅ๐ข๐œ๐ค
โ€ข Braduti ๐๐ž๐ฉ๐ข๐ง๐ข๐ž๐ซ๐š ๐†๐ซ๐š๐๐ข๐ง๐š ๐•๐ž๐ซ๐๐ž
โ€ข Trandafiri ๐…๐š๐ฆ๐จ๐ฎ๐ฌ๐‘๐จ๐ฌ๐ž๐ฌ.๐ž๐ฎ
โ€ข Transport materiale constructii ๐Œ๐š๐ซ๐ฏ๐ข๐œ๐จ๐ง
Intreaga noastra recunostinta PARTENERILOR extraordinari: ๐’๐ˆ๐“, ๐Œ๐ž๐ญ๐ž๐‘๐’๐ข๐ญ, ๐”๐ง๐ข๐‚๐ซ๐ž๐๐ข๐ญ ๐‚๐จ๐ง๐ฌ๐ฎ๐ฆ๐ž๐ซ ๐…๐ข๐ง๐š๐ง๐œ๐ข๐ง๐ , ๐“๐ฎ๐ซ๐›๐จ๐ฆ๐ž๐œ๐š๐ง๐ข๐œ๐š ๐’๐€, ๐“๐ข๐ญ๐š๐ง ๐Œ๐š๐œ๐ก๐ข๐ง๐ž๐ซ๐ฒ ๐‘๐จ๐ฆ๐šฬ‚๐ง๐ข๐š, ๐๐ซ๐จ๐Ÿ๐ข, ๐€๐ฌ๐ž๐ฏ๐ข ๐‘๐จ๐ฆ๐š๐ง๐ข๐š.

Daca vrei sa contribui si TU la normalitatea in educatie pentru copiii din mediul rural, poti sa redirectionezi 20% din impozitul pe profit/venit, sa trimiti un SMS cu cuvantul CONSTRUIM la 8845 donand astfel 2 euro lunar sau sa faci o donatie pe www.book-land.ro/doneaza/ pentru renovarea scolilor. Daca donezi 100 lei iti oferim ๐’๐จ๐ซ๐ข๐œ๐ž๐ฅ๐ฎ๐ฅ ๐๐จ๐จ๐ค๐‹๐š๐ง๐ din lanita crosetata cu dragoste de artizani romani! Iti multumim! โค

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Multumita Asociatiei BookLand, copiii din satul Metofu, judetul Arges, vor invata in cele mai bune conditii

Sergiu Mihalcea – Discurs la Scoala Gimnaziala Nr 150