in , ,

Scoala Ungra (BV)

Denumirea satului Ungra, atestat din anul 1100, inseamna ”Granar”. Aici s-au stabilit primii colonisti sasi care, pe noii veniti in sat, nu ii primeau direct in vatra satului, ci ii dirijau pe o vale situata la circa 2 kilometri distanta, numita si astazi Valea Ungrisoarei, si numai ulterior, dupa ce faceau dovada bunei purtari, convingand ca sunt harnici si cinstiti, dobandeau dreptul de a se stabili in Ungra. Prima scoala romaneasca apare aici in jurul anului 1860 in locul numit ”In cruce”. Dupa 1880 s-a construit o cladire noua pentru scoala. Invatatorul avea locuinta si grajduri pentru vite in incinta scolii care a functionat pana in anul 1948, cand, prin Legea invatamantului, s-a trecut la invatamantul de 7 ani. Dupa aceasta data, cladirea scolii romanesti a fost abandonata iar invatamantul a functionat in scoala germana care, prin actul de nationalizare, a fost trecuta in proprietatea statului roman. Dupa 1958, scoala germana s-a contopit cu scoala romaneasca. Biserica Fortificata Evanghelica, in stil romanic, inca se tine semeata, desi dateaza din secolul al XIII-lea, fiind fortificata cu ziduri de aparare impotriva navalitorilor. Nici comunistii nu au reusit sa o dea jos gratie omului politic Bucur Schiopu, nascut in localitate.
Asociatia BookLand, partenerii sai dar si autoritatile locale au schimbat in bine fata 𝐒𝐜𝐨𝐥𝐢𝐢 𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐔𝐧𝐠𝐫𝐚 (jud Brasov) si odata cu ea destinele a mii de copii care-i vor trece pragul de acum incolo.
• Pavale & Borduri 𝐄𝐥𝐢𝐬 𝐏𝐚𝐯𝐚𝐣𝐞
• Gresie & tamplarie PVC 𝐋𝐞𝐫𝐨𝐲 𝐌𝐞𝐫𝐥𝐢𝐧
• Covor PVC 𝐈𝐧𝐝𝐟𝐥𝐨𝐨𝐫 𝐆𝐫𝐨𝐮𝐩
• Transport materiale constructii 𝐌𝐚𝐫𝐯𝐢𝐜𝐨𝐧
• Plasa fibra sticla 𝐓𝐞𝐫𝐫𝐚 𝐈𝐦𝐩𝐞𝐱
• Placute gravate usi 𝐀𝐭𝐢𝐩 𝐃𝐞𝐬𝐢𝐠𝐧
• Produse curatenie 𝐌𝐢𝐬𝐚𝐯𝐚𝐧
• Plinta 𝐑𝐀𝐕𝐄𝐋𝐈
• Mobilier daruit de 𝐖𝐞𝐥𝐝𝐞
• Lavoar & Baterie 𝐒𝐀𝐍𝐎𝐓𝐄𝐂𝐇𝐍𝐈𝐊
Multumim 𝐌𝐚𝐱𝐁𝐚𝐮 𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 – 𝑃𝑎𝑟𝑡𝑒𝑛𝑒𝑟𝑢𝑙 𝑝𝑟𝑖𝑛𝑐𝑖𝑝𝑎𝑙 𝑖𝑛 𝑟𝑒𝑛𝑜𝑣𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒𝑖 𝑠𝑐𝑜𝑙𝑖!
Toata recunostinta Primariei Ungra care a contribuit la renovarea acestei scoli prin sustinerea integrala a costurilor de manopera si achizitia agregatului balastier şi cherestelei!
Fara partenerii nostri loiali n-am fi ajuns la Ungra: 𝐔𝐧𝐢𝐜𝐫𝐞𝐝𝐢𝐭 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐞𝐫 𝐅𝐢𝐧𝐚𝐧𝐜𝐢𝐧𝐠, 𝐃𝐞𝐜𝐚𝐭𝐡𝐥𝐨𝐧, 𝐒𝐢𝐩𝐞𝐱, 𝐓𝐢𝐭𝐚𝐧 𝐌𝐚𝐜𝐡𝐢𝐧𝐞𝐫𝐲, 𝐓𝐮𝐫𝐛𝐨𝐦𝐞𝐜𝐚𝐧𝐢𝐜𝐚, 𝐀𝐫𝐤𝐞𝐦𝐚, 𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢, 𝐕𝐢𝐯𝐚 𝐂𝐫𝐞𝐝𝐢𝐭, 𝐑𝐞𝐡𝐚𝐮, 𝐀𝐬𝐞𝐯𝐢.
𝐕𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐭𝐨𝐭𝐚𝐥𝐚 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐭𝐢𝐢: 𝟏𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐞𝐮𝐫𝐨

Daca vrei sa contribui si TU la normalitatea in educatie pentru copiii din mediul rural, poti sa redirectionezi 20% din impozitul pe profit/venit, sa trimiti un SMS cu cuvantul CONSTRUIM la 8845 donand astfel 2 euro lunar sau sa faci o donatie pe www.book-land.ro/doneaza/. Daca donezi 100 lei iti oferim 𝐒𝐨𝐫𝐢𝐜𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐁𝐨𝐨𝐤𝐋𝐚𝐧𝐝 din lanita crosetata cu dragoste de artizani romani! Iti multumim! ❤:

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Cum sa nu mai ai probleme cu profesorii

Testimonial Ruxandra Calbeaza – Director Scoala Gimnaziala Ungra (jud Brasov)