in ,

Singuri in bratele maturitatii

Cand ma uit la mine cea de acum 5 ani, vad o adolescenta cu multe de invatat, desi matura. Acum 5 ani, ma vedeam deja fiind “mare”, capabila sa iau singura decizii si sa fiu responsabila pentru ceea ce fac. Cu cat crestem, ne dam seama cat de mult am putut sa ne inselam si cat de departe e realitatea de viziunea noastra. Probabil ca asta voi gandi si despre mine de acum, peste 5 ani.

Este Ziua Internationala a Tineretului. Noi suntem tineri. Nu putem sa invatam sa ne descurcam singuri, decat daca ne lasati sa o facem. Decat daca ne impingeti de la spate. Decat daca aveti incredere in noi si ne ajutati sa avem si noi incredere in noi insine. Avem stangaciile noastre, de care scapam cu exercitiu si stergandu-ne singuri praful de pe haine dupa ce cadem si ne ridicam iarasi. Avem entuziasmul nostru si avantul de a face lucruri mari in viata. Avem probleme pe care e nevoie sa invatam sa le rezolvam singuri. Altfel cum vom deveni adultii cu care sa va mandriti ca au o viata realizata? Nu putem fi copii pana la 40 de ani.

Poate ca e greu sa ne lasati sa ne impiedicam si sa ne batatorim propriul drum. Dar este o necesitate. Nu va faceti griji, crestem si noi cum ati crescut si voi.

What do you think?

Written by Monica Faur

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Testimonial Doru Popescu – Director Scoala Gimnaziala I. Albescu Boita (jud Sibiu)

Ineficienta