in , , ,

(Super)puterea de a fi TU – episodul 2

Te provocam sa vorbim mai pe larg despre autenticitate. Ai vazut in episodul 1, nu-i asa, ce ii ajuta, dar si ce ii impiedica pe invitatii mesei rotunde sa ajunga sa fie autentici? Te-ai gandit cat de putini oameni au curajul sa vorbeasca deschis despre asta si sa isi deschida sufletul intr-o lume plina de masti? Ar trebui sa te consideri norocos ca ii cunosti. Nu crezi?

Societatea nu prea te incurajeaza sa fii autentic, iar curajul oamenilor de a spune deschis ce simt este un prilej minunat de dezvoltare personala pentru tine. Marin Preda spunea in „Cel mai iubit dintre pamanteni” ca nu e bine sa nu iti ceri niciodata iertare pentru sentimentele afisate pentru ca „atunci cand faci asta tu iti ceri iertare pentru adevarul din tine”.

Iar tu stii deja ca adevarul din tine nu este despre felul in care arati, nici despre ce ai, ci despre omul care alegi sa devii. Si sa nu dai vina pe oameni repetand ce spune toata lumea, cum ar fi ca traim vremuri urate. Pentru ca si tu esti lumea, iar cand tu vei trai frumos, lumea va fi un pic mai frumoasa! Noi suntem vremurile, asa ca invata sa nu te mai temi sa fii autentic ca sa traiesti frumos si astfel lumea sa devina frumoasa ca tine.

Intalnirile BookLand au rostul de a te inspira, de a te provoca sa raspunzi alaturi de invitati dar mai ales de a te descoperi pe tine insuti. Apropo, ai aflat, intre timp, ce te ajuta sa fii autentic? Uite, actorul Adrian Paduraru a spus ceva important data trecuta, nu stiu daca ai retinut. Vrei sa revezi?    • (Super)puterea de…   „Cred ca momentul de cotitura, cand am inceput sa ma gandesc la mine insumi, a fost cand mi-am dat seama ca intre realizarile noastre si aspiratiile noastre e o distanta! Realizarile noastre depind de noi, dar depind si de factori externi. Aspiratiile noastre depind doar de noi insine si mi-am dat seama ca poate ca acesta este echilibrul intre ceea ce cere societatea de la mine si ceea ce gasesc eu ca sunt cu adevarat.” Pentru fiecare tema abordata, Adrian Paduraru schimba registrul, ca de-aia e actor… vei spune! Cica o broasca incerca sa urce pe un turn, ca sa ajunga suuuus de tot.

Mai erau si altele, apoi cele de pe margine… in fine, povestea te prinde, esti deja captiv. La final razi cu pofta si simti ce bine e sa fii vesel, iar tu nici nu stii, poate, ca s-a deschis intre timp un drum catre propria-ti constiinta. Si pentru ca nicio civilizatie nu evolueaza fara grupuri de oameni capabili sa aduca schimbarea, moderatorul iti da prilejul sa afli raspunsul la intrebarile „Cu ce arta se hranesc acesti tineri, care este raportul lor cu arta?” Poate ca nu te-ai fi asteptat, dar Adrian Paduraru iubeste muzica si e liber oricand sa asculte o melodie in timp ce pentru a citi un text nu orice moment ii este prielnic.

Drumul catre sensibilitate il gaseste mai repede prin muzica! Oamenii care au creat viitorul au fost ”imbibati de cultura”, cum bine spune moderatorul Sergiu Mihalcea, ori asta nu se poate fara aceasta deschidere larga pe care numai arta ti-o poate oferi. Si uite ceva ce n-as vrea sa ratez in niciun chip daca as fi in locul tau! Maria de la Colegiul National „Gheorghe Lazar” apreciaza arta in toate formele ei si spune ca a gasit in fiecare ceva relevant, util pentru ea. „Citesc foarte multi poeti contemporani, dar, legat de autenticitate, eu nu am inceput sa scriu dupa ce am inceput sa citesc poeti. Cred ca e important sa-ti gasesti mai intai propria voce si abia apoi sa incepi sa citesti pentru a ti-o extinde si de aceea ma gandesc la relatia asta dintre persoana care scrie si persoana care citeste, actorul si piesele de teatru, si cum pot sa se influenteze reciproc pentru a crea o arta mai buna”, spune Maria. Acesta este al doilea episod din cele patru.

Suntem mandri de acesti tineri formidabili care isi cauta propriul drum catre autenticitate! Ii multumim pentru inspiratie invitatului special, actorul 𝐀𝐝𝐫𝐢𝐚𝐧 𝐏𝐚𝐝𝐮𝐫𝐚𝐫𝐮, precum si jurnalistului 𝐒𝐞𝐫𝐠𝐢𝐮 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐥𝐜𝐞𝐚 pentru moderare! Si ii suntem recunoscatori 𝐁𝐢𝐛𝐥𝐢𝐨𝐭𝐞𝐜𝐢𝐢 𝐌𝐞𝐭𝐫𝐨𝐩𝐨𝐥𝐢𝐭𝐚𝐧𝐞 – 𝐟𝐢𝐥𝐢𝐚𝐥𝐚 𝐃𝐢𝐦𝐢𝐭𝐫𝐢𝐞 𝐂𝐚𝐧𝐭𝐞𝐦𝐢𝐫 pentru gazduire! In cadrul intalnirilor BookLand Evolution dam glas intrebarilor si raspunsurilor tale. Avem incredere in potentialul tau, te sustinem in tot ce-ti propui, insa, efortul nu poate fi decat al tau! Important e sa vrei. Urmareste-ne sau vino alaturi de noi, caci IMPREUNA INSPIRAM TINERII DIN ROMANIA!

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

15 Tips & Tricks pentru examene

Bullying-ul la scoala