in ,

Testimonial Sirbulescu Viorica

Director Scoala Livezile (jud Mehedinti)

“Dacă un profesor își dorește să fie depășit de elevii săi, aspirațiile unui director de școală românească din mediul rural se rezumă la a face tot posibilul să mențină numărul de elevi pentru ca școala să nu se desființeze și să “cârpească’’ pe ici pe colo ca să nu primească amendă de la DSP, Pompieri, Politie, etc. Prin urmare, atunci când primești un e-mail de la o asociație în care ești rugat să faci o listă de necesități pentru școală devii entuziast și, înainte de a stabili de ce ai nevoie, îți formezi imaginea cu ce vei putea face și cum se va schimba totul. După toate emoțiile create Asociația BookLand te trezește la realitate și te pune la treabă, adică a și trimis vopseaua lavabilă pentru interior. Dar nici nu ne-am organizat bine pentru a începe reparațiile curente că s-a declarat stare de urgență și s-au întrerupt toate activitățile. Nu cred că suntem atât de ghinioniști. Nu, nu suntem. În vară a sunat Mihaela Ianole: Vin materialele, să ne apucăm de treabă!

Odată cu venirea anotimpului rece și ploios am simțit din plin ajutorul necondiționat al Asociației BookLand și al firmei Bilka. Acum poate să plouă, am dat jos din pod toate gălețile care colectau apa ce se infiltra prin acoperiș, verific cu atenție și nu găsesc nicio pată de umezeală pe tavan, sunt liniștită, deci ploaia nu strică zugrăveala proaspăt efectuată. Și continuăm, zice Mihaela Ianole, să schimbăm 2 uși care se mai țin într-o balama și nu se mai închid, să punem și parchet, să înlocuim și toalete și chiuvete și lămpi de iluminat. Adică să creem condiții decente, să venim cu plăcere la școală atât noi cât și copiii.

Și știm că nu se termină totul aici, știm că avem o ușă deschisă la Asociația BookLand și știm că dacă le stă în putere ne vor ajuta în continuare. Mulțumesc, BookLand, mulțumesc Mihaela Ianole, mi-ați dat puterea de a merge mai departe, de a-mi recăpăta încrederea că școala românească nu este definitiv pierdută, că mai sunt oameni cărora le pasă!” Sîrbulescu Viorica

𝗗𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁𝗼𝗿 𝗦̦𝗰𝗼𝗮𝗹𝗮 𝗚𝗶𝗺𝗻𝗮𝘇𝗶𝗮𝗹𝗮, 𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻𝗮 𝗟𝗶𝘃𝗲𝘇𝗶𝗹𝗲, 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁𝘂𝗹 𝗠𝗲𝗵𝗲𝗱𝗶𝗻𝘁𝗶 / 𝐈𝐦𝐩𝐫𝐞𝐮𝐧𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐦 𝐨𝐚𝐦𝐞𝐧𝐢!

What do you think?

-2 points
Upvote Downvote

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Testimonial Toader Virginica

De ce ne place cafeaua?