in ,

Asteptari vs Realitate

Asteptarile mari sunt cele care ne fac bucuriile mai mici si esecurile mai profunde. Da, suntem singurele fiinte caracterizate prin ratiune, iar aceasta poate fi pentru noi de-o potriva un atuu sau o piedica, in functie de cum o folosim. Mintea omului este atat de complexa, incat gandurile nu au cum sa inceteze sa curga pentru nici macar o secunda. E uimitor ce univers se ascunde in spatele unui cap frumos, cu ochi sclipitori, zambet si… unicitate.

Totusi, mintea nu are frontierele sale proprii si nu isi pune limite decat acolo unde vrem noi sa le trasam. Asa se face ca putem procesa mult mai mult decat simpla realitate pe care o traim – exact, realitatea e simpla, dar noi o complicam. Imaginatia e fascinanta, ramurile sale nu se vor usca niciodata. Dar pe cat e de frumoasa, pe atat poate fi si de infioratoare. Tragedia incepe din momentul in care incepem sa ne formam asteptari cu privire la lucrurile viitoare. Nu avem nicio certitudine ca asteptarile ne vor fi indeplinite, dar cu toate acestea, e greu sa ne oprim din a le creea.

Si daca am lasa lucrurile sa se intample pur si simplu? Oare nu ne-am bucura mai mult? Oare daca ne-am astepta la mai putin, nu am avea mai multe sanse sa culegem rod mai bogat?

What do you think?

Written by Monica Faur

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Sticla succesului tau

Un gest mic, o bucurie mare