in , ,

Catalin Stoica – Consider ca m-am nascut sa fiu fericit, nu perfect (2)

„Mie imi place sa-i salut pe oameni cu ”Hai sus!” De ce? Pentru ca oricat de sus am fi la un moment dat, ”Sus”, dragilor, nu are limite. Sus nu se termina niciodata! Se poate mereu si mai sus! ”
„Sfanta comparatie: suntem comparati pe tot parcursul vietii cu altii in defavoarea noastra.”
„Functioneaza? Atunci cand esti comparat cu celalalt? Pe termen scurt, de multe ori functioneaza. Pana a doua zi invatam ca sa iau 10 si sa aduc acea dovada sociala, dar eu nu mai contam, conta sa demonstrez altora si in felul acesta din pacate scapi din vedere visul acela mare de care vorbeam: treci de la pasiunea ta extraordinara (teatru-film) la Drept care nu era pentru mine!”
„Dar pe termen lung, stima de sine se duce in jos pentru ca eu cresc, devin un adult cu convingerea ca orice as face nu sunt suficient de bun!”
„Spuneam de motivatia extrinseca care ne apasa, cand te compari cu ceilalti ca sa te ambitionezi. Pe termen lung eu cred ca n-o sa ma ridic niciodata la standardele lor, ca nu merit. De ce sa fac teatru-film, ca nu se castiga bine? Si atunci am sa fac ceva ce trebuie sa fac, nu ceva ce-mi place.”
„Te sfatuiesc si pe tine sa-ti descoperi visul acela mare. Sa stabilesti tu cu tine care-ti sunt valorile.”
„Sunt niste valori care iti spun sa te ridici in clipa asta, sa faci aia si aia, pentru ca maine vei fi mai aproape de ceea ce iti doresti in viata.”
„E foarte probabil sa te gandesti la succes. Eu formulez un pic diferit. Conceptul succesului mi se pare insuficient daca nu-mi aduce fericire. Consider ca m-am nascut sa fiu fericit, nu perfect! Nu e posibil sa culeg like-uri de la toata lumea. Dar e posibil sa fiu fericit, chiar si fara like-uri. De aceea eu vorbesc despre succesul fericit! Succesul pe care-l dobandesc sa fie astfel incat sa ma pot bucura de el, sa se mai bucure si altii de el, sa nu fie un succes individual, ci care include cat mai multi oameni. Vreau sa ma pot bucura de bani. Daca banii in viata sunt un scop, nu un mijloc, asta e o problema. Pentru ca oricat de multi as avea, nu vor fi suficienti si voi fi concentrat pe a stoca banii. Ce pot sa fac mai mult cu ei pentru visul meu, pentru visurile altora. Gandeste-te la succesul fericit, la visul mare, la motorul responsabilitatii. Succesul fericit se masoara in fiecare zi, nu intr-o zi! Care e succesul fericit pe care l-am dobandit azi? Ai sa vezi ca pasii astia mici care par nesemnificativi in zilele cand se intampla, cumulati te vor conduce catre momentul extraordinar din viata ta.”
„Pune pret pe oameni! Dar mai intai trebuie sa pui pret pe tine. Esti cel mai important om din viata ta. Iubeste-te intr-un mod sanatos, constructiv pe tine. Eu ma iubesc doar daca iau 10. Asta nu e iubire de sine. Ma iubesc pe mine indiferent de situatie. Am o stima de sine care imi spune: sunt bun sa-i motivez pe oameni, sa scriu, sa-i sustin pentru a-si implini visurile. Imi pun mereu intrebarea ce vreau sa castig? O disputa sau o relatie? Ce fac ca sa castig o relatie? Daca omul din fata mea e important pentru mine, cedez.”
„Rolul mentorilor este esential in viata omului care vrea sa se dezvolte. Ai incredere in ei? Ce valori au? Voiam sa devin un speaker inspirational bun. Mentrorul mi-a spus uite astia sunt 10 pasi pe care daca ii faci, ajungi acolo. 8 din astia ii fac si eu. Cu cei 2 nu rezonez, nu sunt pentru mine. Exact astia 2 pasi fac diferenta.”
𝐂𝐚𝐭𝐚𝐥𝐢𝐧 𝐒𝐭𝐨𝐢𝐜𝐚 – 𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢𝐥𝐞𝐫 & 𝐂𝐨𝐚𝐜𝐡

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Adolescentii si parintii

Impreuna Construim Oameni! Renovare/Dotare scoli in mediul rural (Scoala Satu Nou – Arad)