in , ,

Ce spun profesorii despre scoala online? (1)

๐‚๐ž ๐š ๐ข๐ง๐ฌ๐ž๐ฆ๐ง๐š๐ญ ๐ฌ๐œ๐จ๐š๐ฅ๐š ๐จ๐ง๐ฅ๐ข๐ง๐ž?

๐’๐ข๐ฅ๐ฏ๐ข๐š ๐’๐š๐ฏ๐š, ๐ฉ๐ซ๐จ๐Ÿ๐ž๐ฌ๐จ๐ซ ๐‹๐ข๐ฆ๐›๐š ๐ฌ๐ข ๐‹๐ข๐ญ๐ž๐ซ๐š๐ญ๐ฎ๐ซ๐š ๐‘๐จ๐ฆ๐š๐ง๐š, ๐๐ข๐ซ๐ž๐œ๐ญ๐จ๐ซ ๐‚๐จ๐ฅ๐ž๐ ๐ข๐ฎ ๐„๐ฆ๐ข๐ฅ ๐‘๐š๐œ๐จ๐ฏ๐ข๐ญ๐š Scoala online este o tema extrem de provocatoare pentru orice dascal care inca este prin in aceasta noua paradigma a educatiei mondiale. Am trecut brusc din sala de clasa in locuintele profesorilor in fata unor dispozitive si a trebuit sa invatam sa fim profesori. Daca ar fi sa punctez un mare minus este aceasta joaca de-a scoala online, scoala fizica. Este derutant! S-a incalcat un principiu pedagocic fundamental, acela al consecventei. Copiii sunt 14 zile la scoala, apoi 14 zile acasa. Profesorul are unele ore in online, altele sunt la scoala. Devine extrem de dificil. Nu-si mai gaseste resursele interioare sa-si continue activitatea didactica, este pur si simplu alergatura din clasa, in fata laptopului. Provocarea a fost dubla, noi avand clase vocationale, de natatie. Va puteti imagina ce a insemnat sa treaca copiii de la clasele de inot in online! La inceput, ma intrebau pe mine colegii cum sa-si faca activitatea in online. M-am gandit ca ar fi un moment potrivit sa le serveasca niste modele de sportivi de succes. Apoi au facut exercitii fizice fiecare in propria casa.

๐ˆ๐ซ๐ข๐ง๐š ๐‹๐š๐ณ๐š๐ซ, ๐ฉ๐ซ๐จ๐Ÿ๐ž๐ฌ๐จ๐ซ ๐๐ข๐จ๐ฅ๐จ๐ ๐ข๐ž ๐ ๐ข๐ฆ๐ง๐š๐ณ๐ข๐ฎ, ๐‚๐จ๐ฅ๐ž๐ ๐ข๐ฎ ๐ˆ๐จ๐ง ๐๐ž๐œ๐ฎ๐ฅ๐œ๐ž Ca profesor de Biologie nu mai pot realiza experimente, disectiiโ€ฆ Exista filmulete, exista lectii suport, unele ajuta sa vezi cum explica si alti profesori. La fel cu testele. Ei pot oricand sa refuze si sa nu deschida camera. Tu, profesor, vorbesti cu un ecran, uneori te apuca disperarea! Simti ca nu esti ascultat, desi colaborezi cu cativa copii din clasa, restul motiveaza ca sunt timizi, ca nu s-au cunoscut intre ei bine, daca sunt a IX a, ca nu se simt bine sau ca nu s-au pieptanat, nu s-au aranjat. Motive exista! Inchid camera si fac cu totul altceva. Cineva mi-a spus โ€Stati doamna ca m-am dus sa manac cu parintiiโ€ Ce puteam sa mai spun?

๐Œ๐ข๐ก๐š๐ž๐ฅ๐š ๐๐จ๐ฉ๐ž๐ฌ๐œ๐ฎ, ๐ฉ๐ซ๐จ๐Ÿ๐ž๐ฌ๐จ๐ซ, ๐‚๐จ๐ฅ๐ž๐ ๐ข๐ฎ ๐ˆ๐จ๐ง ๐๐ž๐œ๐ฎ๐ฅ๐œ๐ž Este o perioada de incercare, de provocare a educatiei din toata lumea, o perioada in care elevii au primit de la noi in alt fel materia, un alt fel de a primi educatia, o perioada in care ne-am straduit si unii si ceilalti sa facem lucrurile sa mearga inainte cu mult efort, nu neaparat foarte bine.

๐‚๐ซ๐ข๐ฌ๐ญ๐ข๐ง๐š ๐Œ๐š๐ซ๐ข๐š ๐๐จ๐ฉ๐ž๐ฌ๐œ๐ฎ, ๐ฉ๐ซ๐จ๐Ÿ๐ž๐ฌ๐จ๐ซ ๐†๐ž๐จ๐ ๐ซ๐š๐Ÿ๐ข๐ž & ๐‹๐ข๐ฆ๐›๐š ๐„๐ง๐ ๐ฅ๐ž๐ณ๐š, ๐‚๐จ๐ฅ๐ž๐ ๐ข๐ฎ๐ฅ ๐„๐œ๐จ๐ง๐จ๐ฆ๐ข๐œ ๐•๐ข๐ข๐ฅ๐จ๐ซ Evaluarea nu este obiectiva pentru ca nu ai instrumentele cu care sa poti face o astfel de evaluare. Proiectul Telscoala a fost repede pus pe picioare sa-i ajutam pe toti copiii din tara care poate ca alta posibilitate in afara de a se uita la televizor nu aveau.

๐‚๐š๐ซ๐ž ๐ž๐ฌ๐ญ๐ž ๐ข๐ฆ๐ฉ๐š๐œ๐ญ๐ฎ๐ฅ ๐š๐ฌ๐ฎ๐ฉ๐ซ๐š ๐ž๐ฅ๐ž๐ฏ๐ข๐ฅ๐จ๐ซ? ๐‚๐ซ๐ข๐ฌ๐ญ๐ข๐ง๐š ๐Œ๐š๐ซ๐ข๐š ๐๐จ๐ฉ๐ž๐ฌ๐œ๐ฎ, ๐ฉ๐ซ๐จ๐Ÿ๐ž๐ฌ๐จ๐ซ ๐†๐ž๐จ๐ ๐ซ๐š๐Ÿ๐ข๐ž & ๐‹๐ข๐ฆ๐›๐š ๐„๐ง๐ ๐ฅ๐ž๐ณ๐š, ๐‚๐จ๐ฅ๐ž๐ ๐ข๐ฎ๐ฅ ๐„๐œ๐จ๐ง๐จ๐ฆ๐ข๐œ ๐•๐ข๐ข๐ฅ๐จ๐ซ As spune din experienta scolii mele, o scoala care primeste de foarte multi ani copii din mediul rural si pe care i-am simtit impreuna cu parintii lor mai speriati decat ceilalti. Cu senzatia aceea ca tot efortul lor din ultimii ani de a aduce copilul intr-un loc mai bun pentru viata lui viitoare… Undeva s-au simtit abandonati, ca nu mai pot face fata lucrurilor acestora care presupun tehnologie, care presupun o altfel de interactiune. Au simtit decalajul cumva de a nu mai fi la inaltimea celor care au posibilitati, care se pot adapta situatiei Ei au un stres teribil. Daca e sa ma refer la elevi, frica de pierdere: au simtit ca au pierdut ceva odata ce nu s-au mai vazut la scoala, nu si-au mai intalnit prietenii, nu au mai avut acea interactiune calda, teama pierderii validarii pe care si-o dau intre ei.

๐ˆ๐ซ๐ข๐ง๐š ๐‹๐š๐ณ๐š๐ซ, ๐ฉ๐ซ๐จ๐Ÿ๐ž๐ฌ๐จ๐ซ ๐๐ข๐จ๐ฅ๐จ๐ ๐ข๐ž ๐ ๐ข๐ฆ๐ง๐š๐ณ๐ข๐ฎ, ๐‚๐จ๐ฅ๐ž๐ ๐ข๐ฎ ๐ˆ๐จ๐ง ๐๐ž๐œ๐ฎ๐ฅ๐œ๐ž

E dezastru si nu atat din materie, cat din interactiunea intre oameni

๐’๐ข๐ฅ๐ฏ๐ข๐š ๐’๐š๐ฏ๐š, ๐ฉ๐ซ๐จ๐Ÿ๐ž๐ฌ๐จ๐ซ ๐‹๐ข๐ฆ๐›๐š ๐ฌ๐ข ๐‹๐ข๐ญ๐ž๐ซ๐š๐ญ๐ฎ๐ซ๐š ๐‘๐จ๐ฆ๐š๐ง๐š, ๐๐ข๐ซ๐ž๐œ๐ญ๐จ๐ซ ๐‚๐จ๐ฅ๐ž๐ ๐ข๐ฎ ๐„๐ฆ๐ข๐ฅ ๐‘๐š๐œ๐จ๐ฏ๐ข๐ญ๐š A generat frustrari, i-a invatat pe copii sa speculeze, a generat absenteism, superficialitate, poate si un soi de angoasa in anii terminali pentru ca nu stiu ce va urma. Deciziile se schimba de la o saptamana la alta, de la o zi la alta.

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Instincte ciudate

Neobisnuit