De 10 ani incoace, audiobook-urile au castigat teren mai ales in randul celor care vor sa combine pasiunea pentru lectura cu un stil de viata dinamic. In contextul evolutiei tehnologiei, audiobook-urile – aceste carti citite de naratori -, au ridicat, insa, urmatoarea intrebare: oare putem trece cartile pe care le ascultam pe aceeasi lista cu cele pe care le citim in maniera clasica?
Ei bine, raspunsul nu este unul simplu, fiind influentat in mare parte de ceea ce intelegem prin… lectura. Si hai sa afli ce inseamna sa ai un voice-over bun (in cazul in care vrei sa lucrezi cu cineva) sau cum poti deveni chiar tu… un povestitor de succes! Trebuie, asadar:
1. sa fii un Ion Creanga al timpurilor noastre (talentul de povestitor te va ajuta sa iti tii publicul “in priza” pe toata durata lecturii)
2. sa ai experienta lecturarii cu voce tare (iti imaginezi ca esti un actor talentat sau un speaker experimentat)
3. sa ai naturalete si o dictie perfecta (o interpretare exagerata sau precipitata ii poate face pe ascultatori sa abandoneze cartea!)
4. sa stii sa iti dozezi foarte bine respiratia si sa dai intotdeauna lecturii ritmul potrivit (nimeni nu vrea sa aiba in casti un povestitor gatuit, gata sa se sufoce pana la finalul de fraza!). In concluzie, audiobook-urile pot fi considerate si ele o forma de „lectura”, pentru ca transmit aceleasi informatii ascultatorilor, „imbracate” insa in forma audio, nu vizuala.
𝐂𝐨𝐩𝐲𝐰𝐫𝐢𝐭𝐞𝐫: Carmen Croitoru
𝐕𝐨𝐢𝐜𝐞-𝐨𝐯𝐞𝐫: Gabi Costin
𝐀𝐫𝐭 𝐃𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫: Baldovin Adrian
𝐀𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚 𝐫𝐮𝐛𝐫𝐢𝐜𝐚 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐨𝐟𝐞𝐫𝐫𝐢𝐭𝐚 𝐝𝐞 FERRO Romania, 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞𝐧𝐞𝐫 𝐁𝐨𝐨𝐤𝐋𝐚𝐧𝐝 𝐄𝐯𝐨𝐥𝐮𝐭𝐢𝐨𝐧. 𝐌𝐞𝐬𝐭𝐞𝐫𝐫𝐢 𝐢𝐧 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐚𝐥𝐚𝐭𝐢𝐞, 𝐬𝐮𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐢𝐧 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐢𝐞!
𝐈𝐌𝐏𝐑𝐄𝐔𝐍𝐀 𝐢𝐧𝐬𝐩𝐢𝐫𝐚𝐦 𝐭𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚!
#impreunainspiramtineriidinromania #bookland #inspirational #motivational #dezvoltarepersonala #educatie #tineri #adolescenti #FERRO
Comments
Loading…