in ,

Copiii din Tatarastii de Jos, jud Teleorman, vor reveni din toamna cu drag la scoala renovata de Asociatia BookLand

Într-un decor nou, modern și igienizat, orele dinaintea vacanței de vară au devenit mai interesante pentru elevii Școlii Gimnaziale Tătărăștii de Jos, judeţul Teleorman. Asociația BookLand a adus schimbarea în viața elevilor și a profesorilor prin renovarea integrală a interiorului clădirii impozante, dar și prin amenajarea curţii.

Inainte

Dupa

Copiilor din comunitățile rurale nu ar trebui să le fie tăiate aripile din cauza condițiilor precare sau insalubre în care învață. Prin programul ”Renovare școli în mediul rural” al Asociației BookLand, sub motto-ul Împreună CONSTRUIM oameni, 39 de școli din satele României au devenit locuri în care peste 7.000 de copii merg cu plăcere să învețe. Fară granturi europene, pur și simplu mobilizând sute de companii să contribuie cu bani, produse sau servicii (prin redirecționarea celor 20% din impozitul pe profit/venit conform Legii Sponsorizării nr. 32/1994). Astfel se vede puterea și determinarea domeniului privat în a schimba lucrurile în domeniul educației, iar asta într-un timp record și de zeci de ori mai eficient din punct de vedere costuri.

Asociația BookLand cu ajutorul partenerilor săi a finanțat toate materialele: tencuială, glet, ciment, vopsea lavabilă, parchet, gresie, uși, rafturi pentru cărțile bibliotecii, toalete și chiuvete, jaluzele, pavele şi borduri pentru curtea interioară, trandafiri și brăduți ornamentali, materiale de construcție și de curățenie, iar Primăria Tătărăștii de Jos s-a alăturat ca partener Asociației BookLand plătind o parte din manoperă. În decurs de 3 luni echipa de muncitori trimisă de BookLand a reușit să dea culoare școlii noastre. A fost o muncă asiduă care a rodit foarte frumos ca azi să ne putem bucura de rezultate.” – Penelopa Brătescu, Director Școala Gimnazială Tătărăștii de Jos

Inainte

Dupa

Peste 200 de elevi sunt înscrişi aici. Când intră într-o şcoală modernă și prietenoasă, altfel învață! Acești copii frumoși merită respectul nostru. Pentru ei ne-am mobilizat! Așa că la interior am schimbat tot: am turnat șape, am montat parchet și gresie, am demontat ușile și le-am înlocuit cu altele noi, am reparat pereții și i-am zugrăvit în culori vesele, am montat jaluzele la ferestre, am înlocuit obiectele sanitare din toaletă și am dotat arhiva școlii cu rafturi. Totodată, am pavat curtea și am sădit arbuști decorativi și trandafiri. Iar ieri le-am trimis şi 40 birouri şcolare.”Mădălina Mocanu, Director Marketing & Comunicare Asociația BookLand

În ultimele zile de școală, la inaugurare, copiii au apucat să se bucure de frumusețea acestei școli, la a cărei modernizare și echipare au contribuit cu mult drag: RAVELI (parchet & plintă), Elis Pavaje (pavele & borduri), Viva Facilities (rafturi metalice), Sanotechnik Romania (vas toaletă, chiuvetă, oglinzi), LAREX-IR Decor (jaluzele), Porta Doors România (uși interior), Cesarom (gresie), Masterplast România (plasă fibră sticlă), Sipex Company (vopsea lavabilă), Educlick (laptops), Pepiniera Doropad „Grădina Verde” (arbuști decorativi), Famous Roses (trandafiri), transportul materialelor de construcții fiind făcut cu ajutorul Marvicon. La acoperirea celorlalte costuri (manoperă, achiziții diverse materiale de construcții) au contribuit: SIT, MeteRSit, UniCredit Consumer Financing, Turbomecanica SA, Titan Machinery România, Profi Rom Food și Asevi România. Mulțumirile asociației merg și către Primăria Tătărăștii de Jos, un partener extraordinar, care i-a fost alături la fiecare pas.

Inainte

Dupa

 

Vizionați videoclipul post-renovare și albumul foto.

În România secolului 21, copiii de la sate sunt condamnați să învețe în spații nerenovate de zeci de ani care, de cele mai multe ori, le pun sănătatea sau chiar viața în pericol atât lor, cât și profesorilor. Iar acolo unde autoritățile nu pot sau nu vor să facă ceva în acest sens, norocul vine din partea Asociației BookLand, care militează pentru dreptul la educație al copiilor renovând școlile din mediul rural. Anul acesta, asociația și-a asumat renovarea a încă 29 școli situate în 23 județe.

 

Și pentru că Asociația BookLand își dorește să vină cu un pachet complet de servicii educaționale (inclusiv metodă de predare şi conținut), începând de anul viitor se va concentra și pe construcția primei școli-etalon pentru sistemul de învățământ românesc, cu ciclurile primar-gimnazial-liceal-postliceal. Va urma modelul finlandez (adaptat local) și se vor asigura inclusiv profesorii care vor preda după o curriculă comparabilă cu cea occidentală. O școală 100% modernă (cu cantină, bibliotecă, laboratoare, sală spectacole, facilități sportive, spații relaxare, livadă, dar și solar în care vor fi crescute propriile legume) pusă gratuit la dispoziția copiilor din mediul rural, asigurându-le la final un loc de muncă în cadrul companiilor cu care se vor derula programe de practică / internship.

 

Toți cei care le împărtășesc viziunea, se pot alătura demersului BookLand donând 2 euro lunar printr-un SMS cu cuvântul CONSTRUIM la 8845 sau achiziționând Şoricelul BookLand.

 

 

De peste 11 ani BookLand contribuie la sublinierea importanței educației & dezvoltării personale prin Conferințele BookLand Evolution care transmit tinerilor mesajele inspiraționale ale mentorilor cu valori demne de urmat, prin Taberele Coolturale BookLand care oferă tinerilor un mix echilibrat de activități educaționale & distracție în mijlocul naturii, dar mai ales prin Renovarea & Dotarea școlilor, inițiativă care acordă copiilor defavorizați din mediul rural o șansă reală la o educație de calitate! Adio igrasie și mucegai, băncuțe rupte, uși/geamuri/pardoseli deteriorate, acoperișuri și tavane prin care plouă, curți pline de noroi, sobe în sălile de clasă și WC în spatele școlii! Cu ajutorul companiilor care s-au mobilizat contribuind cu bani, produse sau servicii, BookLand va reuși în 2022 să aducă schimbarea în alte 29 școli (în 2020-2021 a renovat & dotat 37 școli).

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Elevii din Negulesti au inceput anul scolar intr-o cladire renovata de un ONG cultural

Dezbatere BookLand Evolution – este sau nu este necesara Monarhia Regatului Unit in viitor