in ,

Elevii din Negulesti au inceput anul scolar intr-o cladire renovata de un ONG cultural

Sansa la o educatie de calitate le-a fost acordata de catre Asociatia BookLand elevilor de la Scoala Primara Negulesti din comuna Dealu Morii, judetul Bacau. Scoala le-a fost renovata in doar trei luni! Investitia in valoare de 145.000 euro realizata de Asociatia BookLand si partenerii acesteia se va regasi in rezultatele la invatatura ale elevilor, intrucat e cunoscut faptul ca performanta scolara este influentata atat de mediul ambiental, cat si de comfortul emotional.

Nota: In judetul Bacau, in 2021, Asociatia BookLand a renovat integral Scoala Primara Tepoaia din comuna Motoseni, iar in acest moment este in plin santier si Scoala Gimnaziala ”Constantin Moscu” din comuna Izvoru Berheciului.

Inainte

Dupa

Prin programul de ”Renovare scoli in mediul rural” al asociatiei, sub motto-ul Impreuna CONSTRUIM oameni, in 2020-2021, 37 de scoli din satele Romaniei au devenit locuri in care deja peste 7.000 de copii merg cu placere sa invete. Iar anul acesta se renoveaza inca 29 scoli situate in 22 judete! Fara granturi europene, pur si simplu mobilizand sute de companii sa contribuie cu bani, produse sau servicii (prin redirectionarea celor 20% din impozitul pe profit/venit conform Legii Sponsorizarii nr. 32/1994), dar si motivand autoritatile si comunitatea locala sa se implice. Astfel se vede puterea si determinarea domeniului privat in a schimba lucrurile in domeniul educatiei, iar asta intr-un timp record si de zeci de ori mai eficient din punct de vedere costuri.

Scoala si Gradinita sunt spatiile in care copiii isi petrec cea mai mare parte a timpului. De aceea un mediu confortabil, sanatos si civilizat este absolut necesar pentru starea lor de bine si pentru obtinerea performantelor. Toti ne dorim o scoala moderna, frumoasa si atragatoare. Pentru increderea si sustinerea financiara acordata multumim din suflet Asociatiei BookLand. Respect, recunostinta si multa putere pentru cresterea calitatii educatiei in mediul rural!” – Maricel Silion, Director Scoala Primara Negulesti

Inainte

Dupa

Modernizarea cladirilor scolare, asigurarea conditiilor sanitare necesare pentru functionare, dotarea materiala corespunzatoare pentru desfasurarea optima a actului educational sunt conditii esentiale pentru motivarea elevului, pentru reducerea absenteismului si diminuarea abandonului scolar, precum si pentru cresterea ratei de absolvire. Demersul nostru educational va rodi curand si la Negulesti! In intervalul Mai-Iulie 2022 am schimbat aspectul scolii in bine prin lucrari de: anvelopare si vopsire a peretilor exteriori, inlocuire a acoperisului si asterelii aferente, amenajare a toaletei in interiorul scolii, transformare a unei magazii conexe intr-o sala de gradinita moderna cu cromatica atragatoare pentru cei mici, transformare a unor WC-uri exterioare intr-un spatiu de depozitare spatios, pavare a curtii si a aleilor de acces, precum si imprejmuire cu gard a terenului de sport. Multumim Primariei Dealu Morii care a sustinut jumatate din manopera!Madalina Mocanu, Director Marketing & Comunicare Asociatia BookLand

Transformarea Scolii Primare Negulesti a fost posibila datorita companiilor care cred in tineri si intr-o Romanie mai buna prin educatie: BILKA Steel, Baumit Romania, Elis Pavaje, Sanotechnik Romania, Mation, Echipa De Tamplarie, Daw Benta Caparol, Indfloor Group, Larex-ir Decor, Masterplast Romania, Porta Doors, Raveli Doors and Floors, Smartcare.ro, Cesarom, Terra Impex, Niko Auto Com, Stehos Acero, Atip Design, Marvicon.

Asociatia BookLand le multumeste si partenerilor loiali care sustin acest demers educational: Unicredit Consumer Financing, SIT Romania, Leroy Merlin, Titan Machinery Romania, Turbomecanica, Arkema, Profi, Synevo, Asevi, Trutzi, REHAU Romania, GLS Romania, Pall-Ex Romania, ASEE Romania, Somaco Grup Prefabricate, Wenglor Romania, Deutsche Leasing, Fuchs Condimente, Ropeco Bucuresti, Certo Industrie, Novaintermed, Bauelemente, Kaefer Romania, Mediapost Hit Mail, Real Grup Invest, Sitel Group, Tesy, Porsche Romania, Square Chem, Elpreco, Royal Trans.

Inainte

Dupa

In Romania secolului 21, elevii din mediul rural sunt condamnati sa invete in spatii insalubre care, de cele mai multe ori, le pun sanatatea sau chiar viata in pericol atat lor, cat si profesorilor. Iar acolo unde autoritatile nu pot sau nu vor sa faca ceva in acest sens, norocul vine din partea Asociatiei BookLand care militeaza pentru dreptul la educatie al copiilor renovandu-le scolile. Si pentru ca Asociatia BookLand isi doreste sa vina cu un pachet complet de servicii educationale (inclusiv metoda de predare si continut), incepand de anul viitor se va concentra si pe constructia primei scoli-etalon pentru sistemul de invatamant romanesc, cu ciclurile primar-gimnazial-liceal-postliceal. Va asigura inclusiv profesorii care vor preda dupa o curricula comparabila cu cea occidentala. O scoala 100% moderna (cu cantina, biblioteca, laboratoare, sala spectacole, facilitati sportive, spatii relaxare, livada, dar si solar in care vor fi crescute propriile legume) pusa GRATUIT la dispozitia copiilor din mediul rural, asigurandu-le la final un loc de munca in cadrul companiilor cu care se vor derula programe de invatamant profesional dual.

Toti cei care le impartasesc viziunea se pot alatura demersului Asociatiei BookLand donand 2 euro lunar printr-un SMS cu cuvantul CONSTRUIM la 8845 sau achizitionand Soricelul BookLand.

De peste 11 ani BookLand contribuie la sublinierea importantei educatiei & dezvoltarii personale prin Conferintele BookLand Evolution care transmit tinerilor mesajele inspirationale ale mentorilor cu valori demne de urmat, prin Taberele Coolturale BookLand care ofera tinerilor un mix echilibrat de activitati educationale & distractie in mijlocul naturii, dar mai ales prin Renovarea & Dotarea scolilor, initiativa care acorda copiilor defavorizati din mediul rural o sansa reala la o educatie de calitate! Adio igrasie si mucegai, bancute rupte, usi/geamuri/pardoseli deteriorate, acoperisuri si tavane prin care ploua, curti pline de noroi, sobe in salile de clasa si WC in spatele scolii! Cu ajutorul companiilor care s-au mobilizat contribuind cu bani, produse sau servicii, BookLand va reusi in 2022 sa aduca schimbarea in inca 29 scoli (in 2020-2021 a renovat & dotat 37 scoli).

What do you think?

Written by bookland

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Cum sa inveti eficient – Tips and Tricks

Copiii din Tatarastii de Jos, jud Teleorman, vor reveni din toamna cu drag la scoala renovata de Asociatia BookLand