in ,

Cuvintele care nu te definesc

Astazi imi doresc sa stii ca poti. Sa stii ca poti sa faci tot ce ti-ai propus, sa stii ca esti capabil de a atinge orice obiectiv ti-ai stabilit. Sau daca nu ti-ai stabilit, sa indraznesti sa iti doresti un lucru pe care sa il scrii in capul listei de dorinte, cu o carioca rosie. Nu are importanta de cate ori ai esuat pana acum. Sau poate are: cu cat mai mult ai esuat pana acum, cu atat mai aproape de succes esti. De ce? Fiindca succesul are la baza un pat generos de esecuri. Cum altfel sa stii maine ce sa nu mai faci, daca astazi nu ai gresit?

Vreau sa iti mai spun ca nu e dreptul nimanui sa iti traseze limitele si sa iti spuna ca nu o sa reusesti. Mi s-a spus si mie ca nu pot si ca degeaba incerc, m-am impiedicat si eu, ca si tine, de fire imaginare de ata, intinse in calea mea ca o capcana. Dupa ce am cazut si dupa ce m-am ridicat, m-am uitat inapoi la ceea ce m-a impiedicat. Nu am vazut altceva decat o balta de cuvinte descurajatoare, pe care le-am lasat sa mi se incurce printre pasi. Eu le-am lasat, nimeni altcineva. Asa si tu – doar tu ai puterea sa decizi ce asculti si ce lasi sa fie doar auzit. E drept, cuvintele dor. Si doare sa auzi din gura celui drag ca esti nimic si deloc capabil, ca n-ai sa ajungi la destinatia dorita, ca nu esti destul de destept pentru astfel de scopuri mari. Te rog, inchide-ti urechile in fata unor astfel de cuvinte si lasa-le sa fie ca o limba straina pentru tine. Nu te-au definit si nu te vor defini niciodata.

Doar tu esti in masura sa decizi ce poti si ce nu, ce vrei si ce nu. Eu stiu despre tine ca esti capabil, puternic si frumos in toate sensurile in care un om poate fi asa. Daca tu crezi in tine, e de ajuns.

What do you think?

Written by Monica Faur

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Ultimul gand, ultima suflare

Sacrificiul lor